• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AYIRMA-SAAT

Arkadaşlar; 1- Ali Veli isimli şahsı aynı yücreye yazıp,diğer ayrı iki hücreye adını ve soyadını ayırarark giriş yaptırabilirmiyim.
2-Ayrıca ben fonksiyonları kullanarak bir hücreye sadece saat(saat,dakika ve saniyeyi) çalıştıracak şekilde oluşturamadım.Sorun bendemi, kullandığım exceldemi? anlayamadım......Yardımcı olacak arkadaşlara şimdided teşekkürler.

ne yazıkki yazdığınız fonksiyon ile saat sorunumu, önerdiğiniz Adreslerdeki örneklerde sorunumu çözmedi....ilginize teşekkürler.....Arkadaşlarımda yeni öneriler bekliyorum

Bu 1

Saat ekleme

Standart zaman biçimiyle girilmiş zaman için (saat : dakika : saniye)

Bu çalışma yöntemiyle saatler 24'ü, dakikalar ve saniyeler 60'ı hiçbir zaman aşamaz.

Çalışma sayfası örneği
Ã?rneği boş çalışma sayfasına kopyalarsanız anlamanız daha kolay olabilir.

Nasıl Yapılır?

Boş bir çalışma kitabı veya çalışma sayfası oluşturun.
Yardım konusundaki örneği seçin. Satır veya sütun başlıklarını seçmeyin.

Yardım'dan bir örnek seçme

CTRL+C tuşlarına basın.
Çalışma sayfasında, A1 hücresini seçin ve CTRL+V tuşlarına basın.
Sonuçları görüntüleme ve sonuçları döndüren formülleri görüntüleme arasında geçiş yapmak için, CTRL+` (kesme işareti) tuşlarına basın veya Araçlar menüsündeki Formül İzleme'yi seçin ve Formül İzleme Modu'nu tıklatın.

1
2
3
4
5
6
A
Çalışma saatleri
01:35:00
08:30:00
03:00:00
04:15:00
08:00:00
Formül Açıklama (Sonuç)
=TOPLA(A2:A5) Toplamı bir günden daha az olduğunda toplam çalışma saati (17:20)
=TOPLA(A2:A6)*24 Toplamı bir günden daha çok olduğunda toplam çalışma saati (25,33333)

Notlar

İkinci formülü sayı olarak görüntülemek için hücreyi seçip, Biçim menüsündeki Hücreler'i tıklatın. Ardından, önce Sayı sekmesini, sonra da Kategori kutusundaki Genel'i tıklatın.
Eklediğiniz zaman dilimi saniyeleri de içeriyorsa, saniyeyi gösteren saat biçimiyle hücreyi biçimlendirin. Hücreyi seçin ve Biçim menüsünde Hücreler'i tıklatın. Ardından, önce Sayı sekmesini, sonra da Kategori kutusundaki Saat'i tıklatın.

Bu 2

Tek zaman biriminde sayı cinsinden girilmiş zaman için

Zamanın bir bölümünü (örneğin saat veya da dakika) bir formülde işlemek için ZAMAN fonksiyonunu kullanın.

Çalışma sayfası örneği

Nasıl Yapılır?

CTRL+C tuşlarına basın.
Sonuçları görüntüleme ve sonuçları döndüren formülleri görüntüleme arasında geçiş yapmak için, CTRL+` (kesme işareti) tuşlarına basın veya Araçlar menüsündeki Formül İzleme'yi seçin ve Formül İzleme Modu'nu tıklatın.

1
2
3
4
A B C
Zaman Açıklama Miktar
10:35:00 Saat 2
10:35:00 Dakika 10
10:35:00 Saniye 30
Formül Açıklama (Sonuç)
=A2+ZAMAN(C2;0;0) Yukarıdaki zamana 2 saat ekle (12:35:00)
=A3+ZAMAN(0;C3;0) Yukarıdaki zamana 10 dakika ekle (10:45:00)
=A4+ZAMAN(0;0;C4) Yukarıdaki zamana 30 saniye ekle (10:35:30)

Bu 3

ZAMAN

Belirli bir zamanın ondalık sayısını verir. Hücre biçimi fonksiyon girilmeden önce Genel ise, sonuç tarih olarak biçimlendirilir.

ZAMAN fonksiyonunun verdiği ondalık sayı, 0:00:00 ile 23:59:59 arasındaki zamanı gösteren 0 (sıfır) ile 0,99999999 arasındaki değerdir.

Sözdizimi

ZAMAN(saat; dakika; saniye)

Saat saati temsil eden 0 ile 32767 arasında bir sayıdır. 23'ten büyük bir değer 24 ile bölünür ve kalan saat değeri olarak görünür. Ã?rneğin, SAAT(27;0;0) = SAAT(3;0;0) = .125 veya 3:00.

Dakika dakikayı temsil eden 0 ile 32767 arasında bir sayıdır. 59'dan büyük bir değer saat ve dakikaya dönüştürülür. Ã?rneğin, SAAT(0,750,0) = SAAT(12;30;0) = .520833 veya 12:30.

Saniye saniyeyi temsil eden 0 ile 32767 arasında bir sayıdır. 59'dan büyük bir değer dakika ve saniyeye dönüştürülür. Ã?rneğin, SAAT(0;0;2000) = SAAT(0;33;22) = .023148 veya 12:33:20

Uyarılar

Windows için Microsoft Excel ve Macintosh için Microsoft Excel varsayılan olarak farklı tarih sistemleri kullanır. Zaman değerleri tarih değerinin bir parçasıdır ve ondalık bir sayıyla gösterilir (örneğin, 12:00 günün ortası olduğundan 0,5 ile gösterilir).

Ã?rnek

Nasıl Yapılır?

CTRL+C tuşlarına basın.

1
2
3
A B C
Saat Dakika Saniye
12 0 0
16 48 10
Formül Açıklama (Sonuç)
=ZAMAN(A2;B2;C2) Yukarıdaki ilk zaman değeri için günün bölümünü ondalık sayı olarak gösterir (0,5)
=ZAMAN(A3;B3;C3) Yukarıdaki ikinci zaman değeri için günün bölümünü ondalık sayı olarak gösterir (0,700115741)

Note Zamanı ondalık sayı olarak görmek için hücreyi seçin ve Biçim menüsünden Hücreler'i tıklatın. Sayı sekmesini tıklatın ve Kategori kutusunda Genel'i veya Sayı'yı tıklatın.

Excel versiyonunu yazmazsanda işte böyle Türkçe olmayan bir dilde cevap verirler İnşallah cevap veren Sn:Odysseus bir dahaki sefere excel versiyonunu yazar

1- Ali Veli isimli şahsı aynı yücreye yazıp,diğer ayrı iki hücreye adını ve soyadını ayırarark giriş yaptırabilirmiyim.

A1 Hücresine ad ve soyadı yazın (ör:ALİ VELİ gibi)

B1 hücresine aşağıdaki formülü yazın.

=SOLDAN(A1;MBUL(" ";A1))

C1 hücresinede aşağıdaki formülü yazın.

=SAÐDAN(A1;UZUNLUK(A1)-MBUL(" ";A1))

fonksiyonları kullanarak bir hücreye sadece saat(saat,dakika ve saniyeyi) çalıştıracak şekilde
Bir hücreye =ÞİMDİ() formülünü yazıp, hücre biçiminide ss:dd:nn yaparsanız zamanı gösterebilirsiniz. Formül sadece o anki zamanı gösterir. Fakat dinamik bir saat isterseniz bunu formüllerle yapamazsınız bu durumda vba devreye girer.

Not:Eğer F9 tuşuna basarsanız saat değeri güncellenir.

iyi çalışmalar işyerinde ve evde farklı versiyonlar kullanıyorum işyerinde çalışma şeklimiz gereğide her gün farklı bir bilgisayarda oturuyoruz ve farklı versiyonlar kullanabiliyoruz bu yüzden yazmaktan kacındım ama eğer sorun türkce yazmamam ise şöyle yardımcı olmaya çalışayım veri-metni sutunlara dönüştür dedikten sonra boşluk yazan kutucuğu işaretlerseniz olacaktır.Saygılar

Bütün versiyonlarını yaz site admininkide öyle

------------------------------
Excel 2002 - İngilizce (Mesai saatlerinde İş yerinde)
Excel 2002 - Türkçe (Kalan zamanda Evden)

Bu sitede istenen kural bu

iyi günler
birşey sormak istiyorumda.
saat eklicem ve daha sonra kişi excel e girdiginde ne kadar ecxelde kaldıgnı gösterebilirmiyiz.

Geri