• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayın 31'ini formüle dahil edemiyorum (Koşullu biçimlendirme)-ÇÖZÜLDÜ

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar,

Excel 2010'da girilen tarihten 30 gün önce hücrenin renginin kırmızıya dönmesini istiyorum. Bunun aşağıdaki formülü kullanıyorum. Ancak ayın 31'ini formül değerlendirmiyor. Bundan ötürü diğer günlerde rengi kırmızıya dönüyor 30 günden az kaldıysa ancak ayın 31'i dönmüyor. Nedeni nedir acaba. Yardımlarınızı bekliyorum.

=$G3 < BUGÜN()+ 30

Son düzenleme:
Sanırım, G sütunundaki tarih, BUGÜN'ün tarihinden sonraki 30 gün içerisine giriyorsa şeklinde koşullu biçimlendirme uygulamak istiyorsunuz.
Yanlış anlamadıysam; =VE(G3>BUGÜN();$G3<BUGÜN()+30) şeklinde formül kullanmalısınız.
Bugünden büyük olma koşulunu eklemezseniz ilgili tarih geçildiğinde de koşul gerçekleşir.

Dönüş için teşekkürler. Ancak benim asıl istediğim, örneğin bugünkü tarih 29.09.2015 ve ben tabloda girdiğim tarihlere eğer 30 gün ve daha az kaldıysa renginin kırmızıya dönmesini istiyorum. Bu durumda 31.09.2015 tarihinin de kırmızı olması gerekir. 01.10.2015 tarihi için ve diğerleri için formül çalışıyor ancak ayın 31'i için formül çalışmıyor. Bunun nedenini merak ediyorum.

Bir excel kullanıcısı olarak daha dikkatli olmanız beklenirdi.
Eylül ayının son günü 30.09 yani 31.09 diye bir tarih olamaz.
Yani 29.09.2015 + 2 = 01.10.2015 olur.

Bir "excel kullanıcısı" olamamak değil bu başka bir şey. Cevap için teşekkürler. Valla çok canımı sıkıyordu. Üzerine çok düşündüm forumları karıştırmalar falan filan. Napalım çözüldü neticede.
I must be an excel userrrrrrrrrr!

Geri