• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ayıklama yapmak istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mstkrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
birinci sütundaki isimleri ikinci sütundakiler ile karşılaştırıp, olmayanları 3. sütuna yazdırmak için maks-rosuz formül istiyorum..(beceremedim :))

istediğin basit bir formül ama ne istediğini excelde örnek yaparak herhangi bir siteye upload edersen daha iyi yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Kod:
=EĞER(A2=B2;"";B2)
Olmayan 2.sütundaki değeri 3. sütuna yazar

3.sütuna ne yazmak istediğinizi sondaki B2 hücresini değiştirerek düzenleyebilirsiniz

şöyleki tek bir hücre içeriğini aratıp yazdırabiliyorum.. ama birinci sütundaki 400 isimin herbirini 2. sütündaki 400 kişi ile karşılaştırıp birbirini tutmayan 1. sütundaki farklı kişilerin listesini almak istiyorum..

ahmet ahmet
mustafa hasan mustafa
hasan faruk
gönül ayşe
ayşe gönül

böyle olmalı birinci sütundaki farklı olan mustafayı vermeli ama 2 sütunda farklı olan faruk u vermemeli.

carlosfatih eline sağlık... yazmamasını istiyorum zaten. birinci sütundaki her bir hücredeki isimleri 2. sütunda rayacak ve ranan isim o sütunda yok ise onu yazacak.

ben b1 de ahmet var c1 de ahmet var ahmeti istemiyorum... b2 de mustafa var c sütunun hiç bir yerinde mustafa yok mustafayı istiyorum. b3 de hasan var c2 de hasan var onu da istemiyorum. c3 de faruk var ama ben 2. sütunda tek olanı da istemiyorum..

Merhabalar,
Soru ile ilgilenen Arkadaşların verecekleri örneklere alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Adımları uygulayınız.
  • A2:A6 aralığına birinci liste,
  • B2:B6 aralığına ikinci listei,
  • C2 hücresine birinci formül,
  • D2 hücresine ikinci formül,
girişlerini yaparak deneyiniz.
Birinci formül;
Kod:
=EĞER(SATIR()-
  SATIR(A$1)>BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A$2:A$6);
    İNDİS(B$2:B$6;SATIR(A2)-
  BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A$2:A$6)-
SATIR(A$1));A2)

İkinci formül;
Kod:
=İNDİS(C$2:C$9;
  KAÇINCI(;EĞERSAY(D1:D$1;C$2:C$9)+
(EĞERSAY(C$2:C$9;C$2:C$9)<>1);))
[COLOR="blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Saygılar,
Hay marja!

Son düzenleme:

İlgili resme göre ilk formülü C2 hücresine yapıştırıp aşağı doğru sürükleyin.Daha sonra ikinci formülü D2 hücresine yapıştırıp aşağı doğru sürükleyin.

Bu sefer yapacağınıza inanıyorum.

çok teşekkürler sayın carlosfatih kardeşim... büyük bir yardımın oldu...

Alternatif;

C2 hücresine uygulayıp alt hücrelere sürükleyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(--(KIRP($B$2:$B$1000)=A2))>0;"";A2)

emeği geçen yardım için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum.. sorunumu yardımlarınız ile hallettim..

Geri