• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ay içerisindeki Belirli Değerleri Toplatmak ( Soru )

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında yardımınıza ihtiyac duymaktayım ;

Sayfa 1 A4 ile A34 Hücreleri arasında tarih değerleri içeren hücreler var ,
burada Sn Korhan Aydın ın yardımları ile çalışmada ay içerisinde PAZAR günlerine denk gelen sütünlar hesaplanarak kırmızı renk alıyor.

Sayfa 1 de pazar günlerine denk gelen hücrelerin (AT4 ile AT34) toplanarak Sayfa 2 de B2 ile B32 Hücreleri arasında ilgili tarihe gelecek şekilde Sayfa 1 den toplam alınarak bu hucrelere atıyor.

Buraya kadar hepsini hallettik ;

Ancak sorun şurada formül bunu şu şekilde hesaplıyor , ay içerisindeki pazar günleri toplanıyor fakat bu işlemi ben 30 yada 31 gün ay kaç çekiyorsa o aralıkta yapmasını istiyorum , eğer ay içerisindeki son pazar dan sonra bir dahaki pazar ertesi aya sarkıyorsa ve ay sonu (30/31 ) eğer pazara denk gelmiyorsa toplamı ayın son günü alacak ( pazar beklenmeden ayın son gününü pazar olarak varsaymalı ) ve ilgili hücreye atacak.

Yani toplamın bir sonraki aya devretmemesi gerekiyor bu toplama işlemini ilgili ayın günleri içerisinde yapması gerekiyor.

Şu anda kullandığım mevcut formül bu şekilde ;

Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(A2;2)<>7;0;TOPLA('CARİ SATIŞ  TUTAR'!AT$4:AT4)-TOPLA(B$1:B1))

İlgi ve alakalarınız için cok teşekkür ederim.

Örnek bir dosya eklemeniz daha iyi olur.

.

Şöyle bir formül kullanabilirsiniz.

Kod:
=SUMPRODUCT((WEEKDAY(A2:A501)=[COLOR="Red"]1[/COLOR])*(B2:B501)*(MONTH(A2:A501)=[COLOR="red"]1[/COLOR]))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ(A2:A501)=[COLOR="Red"]1[/COLOR])*(B2:B501)*(AY(A2:A501)=[COLOR="red"]1[/COLOR]))

1=Pazar
1=Ocak

.

Yusuf 44 ve sevgili Yurttaş çok ama çok teşekkür ederim yardımlarınız için , ancak bu konuda henüz kendimi çok geliştiremedim ve verdiğiniz formülü kendime uyarlayamadım.

Dosyayı ekliyorum , ilgilenebilirseniz çok sevinirim. ( eğer sayfa koruması varsa dosyada şifresi ; emre dir.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• son.xls
    son.xls
    374 KB · Görüntüleme: 14
Bir ufak sorum daha olacak konuya ilişkin yakıt takip sekmesinde görebileceğiniz formüllü hücrelerde değer girilmeyen hücrelerin yarattığı bir sıkıntı var.. ( Yakıt takip sekmesi I2 : I32 ve K2:K32 hücreleri )

Forumda takip ettim bir konuda " <>"" derseniz dolu ise işlem yapar " şeklinde bir bilgiye rastladım ancak tüm denemelerime rağmen bunu da halledemedim.

Teşekkürler.

""=boş demek
<>=eşit değil demek
<>""= boşa eşit değil demek yani dolu demek

Geri