DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=ARA(2;1/(KAYDIR($C$9;;;KAÇINCI(METNEÇEVİR(BUGÜN()+120;"aaaa");$B$9:$B$20;0))<>"");$C$9:$C$20)
Option Explicit
Sub Donem_Bul()
Dim Ay As Range
Range("D6").ClearContents
Set Ay = Range("B9:B21").Find(Format(Date, "mmmm"), , , xlWhole)
If Not Ay Is Nothing Then Range("D6") = Ay.Offset(0, 1).MergeArea.Cells(1, 1)
End Sub
Private Sub Worksheet_Activate()
[D6] = Evaluate("=LOOKUP(MONTH(TODAY()),{1;3;5;10;12},{""KIŞ"";""YAZA GEÇİŞ"";""YAZ"";""KIŞA GEÇİŞ"";""KIŞ""})")
End Sub
Yusuf Bey başka sayfadan aktif sayfaya geçince kod çalıştı.Sistem saatini referans alarak direk dosyayı açar açmaz çalışması için ne yapabilirizKodun çalışması için dosyada başka sayfaya ya da başka dosyaya geçip geri dönmeniz gerekiyor. Kod "sayfa aktifleştirildiğinde" çalışıyor. Başka türlü çalışmasını istiyorsanız hangi durumda çalışacağını belirtmeniz gerekiyor. Ayrıca herhangi bir hücreyi referans almıyor, istediğiniz gibi kod içinde değerlendirme yapılıyor.
"E6" hücresindeki bilgiyi silip dosyayı kapatıyorum tekrar açıyorum kod çalışmıyor bilgi gelmiyor sekmeler arası geçiş yapıp aktif sayfaya geliyorum kod çalışıyor "E6" hücresine bilgi geliyorBenim bildiğim dosya kapalıyken açıldığında da sayfa aktifleştiği için çalışması gerekiyor.
Option Explicit
Private Sub Workbook_Open()
Dim Ay As Range
With Sheets("Sheet1")
.Range("D6").ClearContents
Set Ay = .Range("B9:B21").Find(Format(Date + 260, "mmmm"), , , xlWhole)
If Not Ay Is Nothing Then .Range("D6") = Ay.Offset(0, 1).MergeArea.Cells(1, 1)
End With
End Sub
Korhan Bey kod THISWORKBOOK bölümüne yapıştırınca çalıştı."E6" hücresindeki bilgiyi silip dosyayı kapatıyorum tekrar açıyorum kod çalışıyor.Aşağıdaki kodu dosyanızın "BUÇALIŞMAKİTABI" ya da "THISWORKBOOK" bölümüne uygulayınız.
C++:Option Explicit Private Sub Workbook_Open() Dim Ay As Range With Sheets("Sheet1") .Range("D6").ClearContents Set Ay = .Range("B9:B21").Find(Format(Date + 260, "mmmm"), , , xlWhole) If Not Ay Is Nothing Then .Range("D6") = Ay.Offset(0, 1).MergeArea.Cells(1, 1) End With End Sub
Yusuf Bey desteğiniz için çok teşekkürler.Verdiğiniz kod çalışıyorBenim bildiğim dosya kapalıyken açıldığında da sayfa aktifleştiği için çalışması gerekiyor.
Korhan Bey desteğiniz için çok teşekkürler.Verdiğiniz kod çalışıyorAşağıdaki kodu dosyanızın "BUÇALIŞMAKİTABI" ya da "THISWORKBOOK" bölümüne uygulayınız.
C++:Option Explicit Private Sub Workbook_Open() Dim Ay As Range With Sheets("Sheet1") .Range("D6").ClearContents Set Ay = .Range("B9:B21").Find(Format(Date + 260, "mmmm"), , , xlWhole) If Not Ay Is Nothing Then .Range("D6") = Ay.Offset(0, 1).MergeArea.Cells(1, 1) End With End Sub