• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ay bazında saydırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar merhaba,

ekli resimde göründüğü gibi bir dosyam var. Her prosdür yayınladığımda yayı tarihini yazıyorum. Burada ay ay kaç tane yayınladığımı saydırmak istiyorum nasıl bir formuü yazmalıyım. desteğinizi rica ediyorum.

saygılarımla.

Ekli dosyalar

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba.
Sayın ÖZER'in müsadeleriyle; alternatif olsun.

Aşağıdaki formülü örneğin G3 hücrasine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
Formül; kendi satırındaki AY ve YILda kaç veri olduğunu sayar.
.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY($E$3:$E$18)=AY(E3))*(YIL($E$3:$E$18)=YIL(E3)))

Vedat bey merhaba
çözüm için çok teşekkür ederim. biraz daha detay vermek istiyorum. farklı bir sheet de K:V stununda da gösterdiğim gibi bir tablo tutmak istiyorum. Bu tabloda örneğin ocak ayı için adedi F kolonundan sayarak yazmak. ben manuel sayarak yazdım ama bunu formülle almak istiyorum.

yenibir dosya ekledim.

Ekli dosyalar

ömer bey sizede çok teşekkür ederim. mesajıyazdıktan sonra sizin desteğinizi gördüm. mümkünse az önce yüklediğim mesaja ilişkin bir desteğiniz olursaçok sevinirim.
syg

Aşağıdaki formülü K3 hücresine yapıştırıp sağa doğru çekin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($E$3:$E$18;"AAAA.YYYY")=METNEÇEVİR(1&K2&PARÇAAL($K$1;1;4);"AAAA.YYYY"))*($F$3:$F$18<>""))

Vedat bey çok teşekkür ederim. hem sizden hem Ömer bey en Allah razıl olsun. süper oldu. Daha sonra da kullanabilmek adına bu formülü nasıl okuyabilirim?

syg.

Son düzenleme:
Bir noktayı farkettim ki revizyon no alanınında dolu olması gerekiyor sanırım. Revizyon no alanını dışarda tutma şansımız var mı? yani sadece yayın tarihi alanını baz alarak yapabilir miyiz?

Selamlar,

Formülü aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($E$3:$E$18;"AAAA.YYYY")=METNEÇEVİR(1&K2&PARÇAAL($K$1;1;4);"AAAA.YYYY"))*([COLOR="Magenta"]$E$3:$E$18<>""[/COLOR]))

Alternatif;

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($E$3:$E$14;METNEÇEVİR(1&K2&PARÇAAL($K$1;1;4);"aaaa.yyyy"))

Alternatif;

Kod:
=EĞERSAY($E$3:$E$14;METNEÇEVİR(1&K2&PARÇAAL($K$1;1;4);"aaaa.yyyy"))

Vedat bey elinize emeğinize sağlık desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

saygılarımla.

Vedat Bey merhaba,

12 nolu mesajınızdaki çözümlerden 2.'si (ÇOKEĞERSAY) ve 3.'sü (EĞERSAY) ayın biri olan tarih olmadıkça (Örn:01/01/2016) sonuç vermiyor. Benim uygulamamda mı bir hata var?

Dosya

Merhaba,
dosya benim biçimlendirdiğim haliyle ektedir.

Ekli dosyalar

Geri