• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayın gün sayısını bulmak ve hücrede tarih formatı

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
Selam;
Bir textbox'a ay girdiğim zaman (örn:ocak) o ayın kaç gün çektiğini A1 hücresinde gostermem mümkünmü.
Not: Girdiğim ay yıllara göre kaç gün çektiği değişken,

Diğer sorum; textboxa 1/1/6 formatında girdiğim tarihi A1 hücresinde 1 Ocak 2006 olarak nasıl gösterebilirim.

Teşekkürler
İyi Çalışmalar..

İlk sorunuzu bilemiyorum ama ikinci sorunuz için şu önergeleri takip edebilirsiniz:
Hücre(ler) içerisinde sağ klik->Hücreleri Biçimlendir->Sayı Sekmesi->Tarih->14 Mart 01 işlemlerini sırasıyla tıklamanız yeterli olacaktır.
iyi çalışmalar...

Selamlar,

Ekte örnek bir dosya hazırladım incelermisiniz.

Not : Lütfen soru başlığınızı düzeltirmisiniz.

olay budur

tam olarak buydu Cost_Control
baya buyuk bir calısmam oldu exelde bu sonuydu ve artık düşünme yeteneğimi kaybediyorum toparlayamamıstım. Çok teşekkür ederim
Saygılar...
başlık için geç kaldım ayrıca düzeltme içinde teşekkürler

Merhaba Korhan bey,
Benim de böyle bir sorunum var. Örnek dosyayı açamadığım için yazmak zorunda kaldım.
A1 hücresindeki tarihin ilgili ayının kaç gün olduğunu bulup o ayın gün sayısından çıkarıp kaçgün kaldığınıu bulmak. A1 = 15/03/2010 ise B1 = Mart ayı kaç gün çekiyorsa - 15 = 16 olacak rica etsem yardımcı olur musunuz?

Merhaba

A1 hücresindeki tarihin kaç gün çektiği :

Kod:
=GÜN(TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;0))
=DAY(DATE(YEAR(A1);MONTH(A1)+1;0))

Üstadım şu formülü bir açıklar mısın 1 ve 0 ı anlayamadım neden kullandığını

Merhaba,

TARİH VE SAAT FONKSİYONLARININ DETAYLI ANALİZİ linkinde bunlar zaten açıklandı. Yinelemeye gerek var mı?

Kod:
Ayın Son Gününün Tarihini Hesaplama

Ayın son gününün tarihini bulmak için TARİH(DATE) fonksiyonunu kullanabiliriz. TARİH(DATE) fonksiyonunda Ay değerine 1 ekler, Gün değerini 0 (Sıfır) yaparız. Dolayısıyla gelecek ayın Sıfırıncı günü o ayın son günüdür.

=TARİH(YIL(2005);AY(10)+1;0)
=DATE(YEAR(2005);MONTH(10)+1;0)

2005 Yılının Ekim Ayının son günü 31.10.2005 tir.

Teşekkür ederim

Geri