• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Autosave Problemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 turkce
Asagidaki formulu kullanarak sayfanin her 30 saniyede bir SAVE etmesini sagladim. Sayin Leventm bu formulu vermisti. Formulde hata yok .. Gorevini yapiyor ama sayfa belli bir zamandan sonra " Run time Error 1004" diye hata veriyor. ve save etmeyi bitiriyor. Calisma kitabi shared ve sabahtan aksama kadar acik kalmasi gerekiyor. 2 -3 kullanici ayni anda kullanmak zorunda. bu yuzden de autosave etmesi lazim. acaba uzun sureli calismanin bir zararimi oluyor? formul soyle....

Sub Kaydet()
ThisWorkbook.Save
Auto_Open
End Sub

Sub Auto_Open()
Application.OnTime Now + TimeSerial(0, 0, 30), "Kaydet"
End Sub

Aşağıdaki gibi kullanırsanız hata vermeyeceğini sanıyorum

Sub Kaydet()
ThisWorkbook.Save
OtomatikKaydet
End Sub

Sub OtomatikKaydet()
Application.OnTime Now + TimeSerial(0, 0, 30), "Kaydet"
End Sub

Sub Auto_Open()
OtomatikKaydet
End Sub

autosave bug

varsayılan değer olarak excel in özelliklerinden autosave i kaldirmayi deneyin.. zaten macro ile yaptiriyorsunuz belki ayni anda 2 kez autosave yapmaya çalışıyor olabilir

2. aklıma gelen şeyde excel autosave yapmaya çalıştığında eğer başka bir macro çalışıyorsa hücrelerde büyük hesaplamalar yapan excel malesef hata verip kapanıyor çoğu kez

Alpi verdiginiz makro calisti. isime de yarayacak ama ufak bi sorunum var. ben bunu 30 saniye olarak kaydetmistim.ama zaman dilimini biraz artirmak istedim ve sadece 30 yazan yeri 45 saniye yaptim.. ama simdi hem 30 sn. de hemde 45 sn de kaydetme islemi yapiyor. bunu nasil ortadan kaldirabilirim.??

Sayın Pelin aynı kodu başka bir dosyayada mı yazdınız acaba. Sadece bu kodun bulunduğu bir tek dosyayı açarak deneyin.

Verdiğim kodu birden fazla dosyaya yazar ve bunları çalıştırırsanız hepsi için ayrı ayrı zaman sayacak ve ayrı zamanlarda kayıt edecektir.

Eğer siz açık olan tüm dosyalarınızın belli zamanda kaydedilmesini istiyorsanız başka bir yöntem uygulamalıyız.

Soylediginizi kontrol edecegim. ama baska ne gibi yontemler var mesela?

Eğer birden fazla açık dosyanız varsa ve tümünün aynı anda kaydedilmesini istiyorsanız bunu bir eklenti ile yapmak düşünülebilir.

Benim ayni kitap icerisinde yaklasik 15 adet calisma sayfam var. Eklenti demistiniz nasil yapılıyor bilmiyorum.. ayrica kontrol ettim kayitli herhangi baska bir makroda yok sanirim. sizce neden boyle oluyor. yani yeni makro kaydedince eskisinin devreye girmesi gibi bisey sozkonusu olabilirmi??

Eğer sadece bir dosya için otomatik kayıt yapılmasını istiyorsanız yukarıdaki kodu bir modül içerisine yazarak dosyayı kaydedip kapatın ve yeniden açın bu şekilde sadece bu dosya 45 saniye aralıkla kayıt edilecektir.

Eğer açık olan bütün excel dosyalarınızın aynı anda kaydedilmesini istiyorsanız, aşağıdaki eklentiyi kullanın.
Önce ekteki dosyayı bilgisayarınıza indirip kimsenin silmeyeceğini düşündüğünüz bir yere kopyalayın.
Eklentiyi eklemek için bir excel dosyası açın Araçlar/Eklentiler i tıklatın açılan pencerede Gözat ı seçin OtoKayıt.xla adlı dosyayı bulup seçin Tamam ı tıkaltın.
Bundan sonra açtığınız tüm excel dosyaları 45 saniye aralıkta kayıt edilecektir.
(OtoKayıt.xla dosyasının VBA koruma şifresi = 1 )

Geri