Automation error hatası

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-10-2020
Merhaba;
Ekteki dosyamda bulunan proğram daha düne kadar dizüstü bilgisayarımda açılırken "Automation error" hatası veriyor, UserForm1 açılmıyor. Aynı proğram diğer bilgisayarda hatasız çalışıyor. Sebebi ne olabilir? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz, Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
09-10-2020
Merhaba;
Dosyamın açılmama sebebini buldum, 15.08.2012 tarihli güncelleştirmelerden sonra proğramın açılmadığı dikkatimi çekti, Sistemi 5 gün öncesine geri yükledim, proğram çalıştı, bilgisayar tekrar otomaik güncelleştirme yaptı ve tekrar açılmamaya başladı. Yani problem hala devam ediiyor.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Sorun genellikle Update sonrası eksik bir hizmet paketi veya Windows tarafından otomatik olarak çalıştırıldığı bir Office yama deneme sürümünü yüklemeden kaynaklanır.
Exceli yeniden kurmak, onarmak genelde bu hatayı giderir.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
09-10-2020
Merhaba;
Hocam Excel i yeniden kurdum, yine aynı, acaba benim kodlarda bir hata var da ondan mı diyorum, ama öyle olsa başka bilgisayarlarda da çalışmazdı öyle değil mi?

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
09-10-2020
Merhaba;
Hatayı buldum arkadaşlar; Problem Listview Nesnesinde imiş, Additionnal Control da ListView Control 6.0 işaretli olmasına rağmen, Toolbox da işareti olmasına rağmen "Unknown" olarak tanımlamakta. http://www.harbiforum.org/metin2/96295-mscomctl-ocx-sorununa-kesin-cozum.html adreinden indirdiğim programla problemimi halletim. N.Ziya Hiçdurmaz Hocam İlginize ayrıca teşekkür ediyorum.Herkese iyi günler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Kardeş bahsettiğin program bana da lazım. Adı sanı nedir. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Herkese selamlar

E

ExcelF1

Misafir
Mscomctl.ocx hatasını alanlar bu adresten Library Files<<(bu yazıyı tıklayıp indir)

6 nolu mesajda verilen linke gidin ve açılan sayfada kırmızı olarak belirtilen yerin üzerine tıklayın.