• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Autofilter ends with

Excel Vers. ve Dili
2003 English
Merhaba tüm interneti dolaştım sonunda autofilterda (ends with) yapabilmek için hangi komutla nasıl formülasyon yapacağımızı buldum

Criteria1:="=*1" >>> ends with 1
Criteria1:="=*" & [C1] >>> ends with range(c1)
gibi...
ancak şimdi asıl sıkıntı, format olarak sayıdan oluşan bir sütuna ends with formulasyonunu uygulayabilmek , işte bu noktada takıldım. Dosya ekte

Teşekkürler
Yasin ÖZDER

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu anlaşılmıyor. Kod olarak da değilde yapmak istediğinizi detaylı açıklarmısınız..

Tamam,
Gönderdiğim dosyadaki B sütununda sayı formatında hücreler ve burada 4 haneli rakamlar var.
Ve bu sütunda bulunan rakamlardan sonu 0 ile bitenlere göre filtrelemek istiyorum. Ancak sayı formatında olduğu için filtrelemekte sorun yaşıyorum.

Tamam,
Gönderdiğim dosyadaki B sütununda sayı formatında hücreler ve burada 4 haneli rakamlar var.
Ve bu sütunda bulunan rakamlardan sonu 0 ile bitenlere göre filtrelemek istiyorum. Ancak sayı formatında olduğu için filtrelemekte sorun yaşıyorum.

Sizinde söylediğiniz gibi sayılarda problem yaratıyor. C sütununu yardımcı sütun kullanmamızda bir mahsur yoksa Autofilter ile yapayım yada farklı bir kodla yapayım.

.

Selamlar,

Excelde sayısal verileri birebir eşleştirerek süzebilirsiniz. Yani "EŞİTTİR" kriterini kullanabilirsiniz. Diğer kriterler sayılarda çalışmaz.

Bu doğrultuda Ömer beyin belirttiği şekilde yardımcı sütun kullanarak sorunu çözebiliriz.

Ekteki örnek dosyada bu uygulama yapılmıştır. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Geri