• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Auto_Open ile dosya şifresi kalkar mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan peleryn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese merhabalar;

Ekli dosyamın şifresi "12345" tir.Makroları devre dışı bırak dediğimde şifre soruyor ve sayfaları açmıyor bu işime gelen kısmı.Ama makroları etkinleştir dediğimde şifreyi yine sormayıp auto_open veya başka bir yolla şifre yazmadan unprotect yapılması mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sizin kullanmış olduğunuz şifre dosya açılış şifresidir. Makrolardan önce çalışmaktadır. Doğal olarak bu şifre ekranını makro ile geçmek mümkün değildir. Bunun yerine UserForm ile şifreli giriş ekranı oluşturabilirsiniz. Bununla ilgili forumda örnekler var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

UserForm da şifre oluşturma konusunu ihtiyacım kadar bliyorum,uyguluyorum hocam.fakat şöyle bir sorunum var:application visible özelliği ile exceli gizleyip sadece userformu ekranda görüntülüyorum.ve buradan exceli açmak için şifre ekranları da yaptım ancak makrolar çalıştıktan sonra programı userformlarla yönetirken sorunum yok..Ama bir kullanıcı makroları devredışı bırakıp dosyayı açmak isterse veri tabanı olarak kullandığım dosyayı açabiliyor.dosyayı şifrelediğimde açamıyor ama makroları çalıştırmak için yine şifreyi bilmesi gerekiyor ve bu durumda hiçbir anlamı kalmıyor.

diğer kullanıcıların sadece userformları açabilmeleri ve exceli görüntüleyememeleri için bir öneriniz var mıdır?

sayın peleryn makroların çalıştırırken çalışma kitabının ve sayfanın korumasını kaldırırsınız ve makrolar çalışır işi bittikten sonra çalışma kitabı ve sayfa korumalarını kapatırsınız bununla ilgili kotlar aşağıda

Worksheets(ActiveSheet.Name).Protect Password:="sifre", Contents:=False, Scenarios:=False 'sayfa korumasını kaldırmak için
Worksheets(ActiveSheet.Name).Protect Password:="sifre", Contents:=True, Scenarios:=True ' sayfayı korumak için
ActiveWorkbook.Protect Password:="sifre", Structure:=False ' Çalışma kitabını açmak için
ActiveWorkbook.Protect Password:="sifre", Structure:=True ' Çalışma kitabını korumak için

Halit hocam sağolun ama korhan hocamın söylediği gibi söz konusu şifre sorgusu makrolar devreye girmeden önce çalışıyor ve haliyle bu kodlar da devreye girmemiş oluyor.

Halit hocam sağolun ama korhan hocamın söylediği gibi söz konusu şifre sorgusu makrolar devreye girmeden önce çalışıyor ve haliyle bu kodlar da devreye girmemiş oluyor.

hayır yanılıyorsun bunu bir sefer çalıştır kayıt et kapat sayfalar ve çalışma kitabı korumalı olacağından makroları devre dışı bili bırakarak açılsa proğram üzerinde hiç bir değişiklik yapamıyacaktır çünkü sayfa ve kitap korumalı olacaktır

örnek bir dosya gönderiyorum düğmeye tıkladığın zaman mesaj kutusuna bir değer yaz ve tamammı tıkla A1 hücresine o değeri yazacaktır kayıt et ve kapat sonra makroları etkinleştirmeden aç kontrol et

Ekli dosyalar

Hocam örnek dosya ile anladım evet.Sayfayı açmayı engelleyemiyoruz ama korumalı ve güvenlik seviyesi yüksek olarak açabiliyoruz.
Ama makroları çalıştırdığımda da sayfa korumalı oluyor bu diğer kodlarımın sayfa üzerinde çalışmasını engellemez mi?

Hocam örnek dosya ile anladım evet.Sayfayı açmayı engelleyemiyoruz ama korumalı ve güvenlik seviyesi yüksek olarak açabiliyoruz.
Ama makroları çalıştırdığımda da sayfa korumalı oluyor bu diğer kodlarımın sayfa üzerinde çalışmasını engellemez mi?

bütün çalıştırdığın makroların başına bunu koyacaksın
Kod:
Worksheets(ActiveSheet.Name).Protect Password:="sifre", Contents:=False, Scenarios:=False 'sayfa korumasını kaldırmak için
ActiveWorkbook.Protect Password:="sifre", Structure:=False ' Çalışma kitabını açmak için

makroların sonunada bunu koyacaksın

Kod:
Worksheets(ActiveSheet.Name).Protect Password:="sifre", Contents:=True, Scenarios:=True ' sayfayı korumak için
ActiveWorkbook.Protect Password:="sifre", Structure:=True ' Çalışma kitabını korumak için

Anladım hocam çok teşekkür ederim.Dosyamın bir kopyasına ilk fırsatta uygulayacağım sonucu size de iletirim.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Buna benzer bir konu açacaktım, görünce burada sormak istedim, benim sorum da; VBAProject-Project Propestise deki Protection şifresini belirlediğim bir tarihte açmak mümkünmüdür, Yani belirlediğim bir tarihte örn. 23.10.2009 günü vba kısmındaki giriş şifremi girmeden açık olmasını sağlayabilirmiyiz. şifre 123 olarak kabil edelim. Şimdiden teşekkürler.

userform da şifre oluşturma konusunu ihtiyacım kadar bliyorum,uyguluyorum hocam.fakat şöyle bir sorunum var:application visible özelliği ile exceli gizleyip sadece userformu ekranda görüntülüyorum.ve buradan exceli açmak için şifre ekranları da yaptım ancak makrolar çalıştıktan sonra programı userformlarla yönetirken sorunum yok..ama bir kullanıcı makroları devredışı bırakıp dosyayı açmak isterse veri tabanı olarak kullandığım dosyayı açabiliyor.dosyayı şifrelediğimde açamıyor ama makroları çalıştırmak için yine şifreyi bilmesi gerekiyor ve bu durumda hiçbir anlamı kalmıyor.

Diğer kullanıcıların sadece userformları açabilmeleri ve exceli görüntüleyememeleri için bir öneriniz var mıdır?

ekteki dosyada makrolar etkinleştirilmeden sayfalar gözükmüyor. Bu işinize yaramazmı ?

Ekli dosyalar

Sayın kelti 2000 dosyanızı aldım ve makroları devre dışı bıraktım tam istediğim şey karşımdaydı.Ancak makroları kendi bilgisayarım olmadığı için etkinleştirmedim.
Nasıl yapıldığını anlatmanızı rica etsem.Hem forumda konuyla ilgilenenler de cevabı görmüş olur arama yaptıklarında..

Bir de dosyanın böyle çalışmasını sağlayan şey makrolar değildir heralde!?Çünkü henüz etkinleştirmemiş olmamız lazım..Bayağı gizemli bir durum oldu valla..Bu işin sırrını paylaşırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

Sn kelti 2000 buraya sık uğramıyor olabilir o yüzden başkalarının belki fikrini alabilirim diye konuyu tekrar üste taşıyorum.
12 nolu mesajdaki dosyanın nasıl hazırlandığı ve çalıştığı ile ilgili fikri olan,yardımcı olabilecek birisi var mıdır?

Sn kelti 2000 buraya sık uğramıyor olabilir o yüzden başkalarının belki fikrini alabilirim diye konuyu tekrar üste taşıyorum.
12 nolu mesajdaki dosyanın nasıl hazırlandığı ve çalıştığı ile ilgili fikri olan,yardımcı olabilecek birisi var mıdır?

orada sayfalar gizli durumda sayfaları gösterirseniz sayfalardaki değişiklikleri yapabilirsiniz bunuda istemiyorsunuz zannedersem

Evet Halit hocam sayfaları gizlemek istemiyorum gizlenmesinin bir anlamı yok zaten şifresiz açılmaması ile ilgili benim sorum ve auto_open makrosundan olur mu diye ummamda bundandı..

Evet Halit hocam sayfaları gizlemek istemiyorum gizlenmesinin bir anlamı yok zaten şifresiz açılmaması ile ilgili benim sorum ve auto_open makrosundan olur mu diye ummamda bundandı..

size yukarıdaki mesajımda kod vermiştim
bu sorununuzu çözmasi lazım

Evet hocam çözüyor da zaten.örnek bir dosyaya uyguladım ancak ana dosyaya uygulamak için sakin bir zamana erteledim.kodların hepsinin başına sonuna eklemek zaman alacak diye..
Cevabınız benim için yeterliydi ve bu konuyu o yüzden sonlandırmıştım.Kodları uyguladığımda sonucu sizinle paylaşacağım tekrar teşekkür ediyorum.

Geri