• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Atölye kapasite planlama

Excel Vers. ve Dili
2010 Almanca
Merhaba,

bir kapasite planlama aracı oluşturmaya çalışıyorum.
Günlük çalışma verileri girilecek ve buna göre günlük çalışma kapasitesinin ne kadarının dolduğunu görmek istiyorum.
Çalışılan işlerin belirli numaraları olacak. bunlarıda görmek ve historisini tutmak istiyorum.

Internette bir örnek buldum fakat excel de hayata geçiremiyorum.

http://www.fordiary.com/hedef12/dos...randevu_planlama_kullanici_dokumani_v_1_2.pdf

Buna benzer hali hazırda bir çalışma bulamadım ama vaarsa yönlendirirseniz sevinirim. Ama eğer yok sa da fikirlerinizi verebilirmisiniz?

Oluşturmaya çalıştığınız örneği buraya yükleyip ve yapılmasını istediğiniz değişiklikleri belirtirseni yadrımcı olmaya çalışırız.

Bu arada "historisini tutmak" ne demek?

örnek ektedir.

history derken, tarihçe demek istedim yani girilen verilere daha sonra geçmiş bir tarih seçtiğimizde ulaşılabilmesi.

Ekli dosyalar

Bu dosyada nasıl değişiklikler istiyorsunuz? Nerede ne yapılacak?

benim bir atölyem ve örneğin 8 çalışanım var.
bu atölyede tamiratlar yapılıyor(her tamiratın bir numarası olacak) ve her çalışan için başlangıç saatleri ve bitiş saatleri girilecek.
günlük 9 saatlik bir çalışma süresi olacak. bu girişlere göre atölyenin kapasite planlamasının yapılabilir hale gelmesini planlıyorum. yani örneğin gün içinde bir müşteri geldiğinde ben bu tablodan bakıp o an ki kapasiteyi görerek müşteriye bilgi verebilecek durumda olmalıyım.
Eğer araç girmediyse tamirat dışında boş geçen sürede olabilir. bunlar verimsiz süre olarak geçecektir. girişlerin tarihçeside burda gerekiyor. Aylık verimsiz süreleri bu tarihçeden alabiliyor olmak lazım.

farklı bir örnek ekledim soruları dosyayada yazdım..

dosya bir giriş sayfasından birde görüntüleme (monitör) sayfasından oluşmakta.
giriş ekranından yaptığım girişlerde bitiş saatini girdiğimde giriş sayfasından kaldırsın ve monitör sayfasına eklesin böylelikle daha sonra bir değişiklik yapma imkanı olmasın.
dosya üzerinden anlattığım bir kaç özel durum daha var yardımcı olmanızı rica edermi.. iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Beni aşıyor maalesef :(

yinede ilginiz için teşekkür ederim..fikri olan başka bir arkadaş varmı

Geri