• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Atletizm de kulvar- atma -atlama -serilerin belirlenmesinde kura çekimi yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba
Atletizm de müsabakalar öncesinde kulvarların serilerin atma ve atlama sıralarının belirlenmesi için kura çekimi yapmak istiyorum sadece il isimlerini girip kura çek dediğimde kulvarı-serisi-Atma sırası-Atlama sırasını ayrı ayrı numara vermesini istiyorum ayrıca 6 takımdan sonra 2.3.vs seriler yapmasını istiyorum lütfen yardım....

teşekkürler

Ekli dosyalar

Hiç bir ölçüt yok mu? Tablonuzdan bir şey anlaşılmıyor. Ne demek istediğinizi tam olarak açıklayınız. E:H aralığına rastgele 16ya kadar rakamı yerleştirmek için bir kural var mı? Biraz detaylı açıklayınız.

haklısınız alanınız olmadığı için anlamanız zor şimdi şöyle açıklayayım

Bir Atletizm takım yarışmasına diyelim ki 16 takım katıldı atletizm takım yarışmaları koşu Atma ve Atlama denilen Branşlardan oluşur ancak koşularda 1.kulvar dediğimiz kulvarda koşanlar biraz avantajlıdır Atmalar ve Atlamalarda ise en son atlayan veya atan avantajlıdır. bu avantajı ortadan kaldırmak için kura çekeriz ancak elle çekilen kura vakit alıyor

seri dediğimiz Bizim buradaki Atletizm pistinde en fazla 6 kişi koşabiliyor ama katılan takım sayısı diyelim ki 16 yani ilk iki seri 6 kişi ile 3. seri ise 4 kişi ile toplamda 16 kişi ile koşulacaktır. ancak burada ki sorun hangi takım hangi seride koşacaktır.

kulvar az önce anlattığım üzere 1 seride 6 kişi koşabiliyor ama kim hangi kulvarda koşacaktır bunun belirlenmesi gerekli.

atmalar diyelim ki Gülle Atma yarışması 16 takım yani 16 kişi var kim 1. sırada atacak kim 9. sırada atacak vs vs gibi bu sıranın belirlenmesi gerek ancak burada istediğim 16 kişiye aynı anda atışa başlayacak yani koşulardaki gibi seriler olmayacak yani kuraya bastığımda 1 den 16 ya kadar karışık sıra numarası verecek

atlamalar diyelim ki Uzun Atlama yarışmasında 16 takım yani 16 kişi var kim 1. sırada atacak kim 9. sırada atacak vs vs gibi bu sıranın belirlenmesi gerek ancak burada istediğim 16 kişiye aynı anda atışa başlayacak yani koşulardaki gibi seriler olmayacak yani kuraya bastığımda 1 den 16 ya kadar karışık sıra numarası verecek

SİZİN ANLAMANIZ AÇISINDAN EKTEKİ DOSYAYI DÜZENLİ OLARAK GÖNDERİYORUM ancak ben karışık olarak kura çekmesini istiyorum

Ekli dosyalar

Geri