• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Atanan tarihi formülde kullanmak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba;

Bu ilk mesajım bu forumda da yeniyim, elimden geldiğince arama yapmaya çalıştım ama tam olarak aradığım şeyi bulamadığım için yeni konu açtım. sorum şu şekilde:
"
B sütununa bir veri girdiğimde A sütununa otomatik tarih atma işlemini aşağıdaki şu kod ile VBA üzerinden yapabiliyorum:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B1:B1048576]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "A") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End Sub

ancak sorunum buradan sonra, buradan çıkan tarihi excelde başka bir formülde kullanmak istiyorum. o formülüm de şu:

=MAK(EĞER(I:I<=A1;I:I))

ancak bu formül VBA dan gelen tarihi tanımıyor. anlamıyor. bu sorunu nasıl çözerim."

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba..eğer dosyanızı yüklerseniz daha hızlı yardım alabilirsiniz..ki ben sorduğunuz bu soruna baktım..formülün çalışmasında bir sorun göremedim..

Ordaki format kodu nedeniyle metin olarak biçimlendirildiği için sorun oluşuyor. Aşağıdaki gibi kullanın. A sütununu kendiniz istediğiniz tarih biçiminde biçimlendirebilirsiniz:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B1:B1048576]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "A") = Now
End Sub

Aşağıdaki kodu kullanın

Kod:
If Not Intersect(Target, [B1:B1048576]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "A") = Now

çok çok çok teşekkür ederim.

Geri