• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Atama Çevrim Programı

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Arkadaşlar merhaba. Personel ile ilgili atama çevrim dosyası yapmaya çalıştım. Birkaç noktada takıldım.

Sanırım.
Bağ_Değ_Say
İndis
Satırboşsa
Dolaylı

gibi formülleri kullanmam gerek ama yapamadım. Yardımcı olur musunuz ?

Sorun = Eğer ...satırı boşsa, yanındakini ...yere yazdır. fakat birbiriyle bağlantılı olduğundan dolayı döngüsel başvuru veriyor. Farklı yoldan yapılabilir mi?

http://s4.dosya.tc/server/da4YUb/ATAMA.xlsx.html

Ekli dosyalar

Umarım Ömer Hocamın hafızası kötüdür. Geçen yıl sorduğum sorumu kimi nedenlerden dolayı tekrar soruyorum :)

Malesef hatıladım Sayın KADER!... Size geçen yıl gönderdiğim e-posta eki excel belgesini açtım ve bakıyorum, acaba ne yapmışım, aksayan ne olabilir diye....... Neler yapmışım böyle, ben de anlamadım. Konuya yazdıklarıma, e-posta eklerine, tarihlere bakıyorum, emeklilik öncesi en yoğun olduğum (yarım iş bırakmadan emekli olmayı hedeflediğimden...tabii ki yarım iş bırakmadan emekli oldum, emeklilik tarihim 31.05.2014) günlere denk geliyor. Vallahi geriye dönüp bakınca şaşırmadım desem yalan olur. Umarım o belgeye tekrar dönmek gerekmez.

Öncelikle şunu söylemem gerek bir tablo yapısı oluşturup (sonradan değiştirmemek üzere) onun üzerinden gitmekte yarar var.

Sonra, listenizde bir sınır olduğuna dair hiç bir işaret yok. Örneğin kişi sayısı sınırı, yer sınırı yok. Aynı il-ilçe adı 1'den fazla kez yer alıyor. Bu yerlere ait adet sınırlaması yok.

Yani şunu demek istiyorum, örneğin İstanbul dışındakilerin tümü İstanbul'u istedi ne olacak? İstanbul için adet sınırı yok mu? Yoksa hepsinin karşısına İstanbul yazdırılır ve olay biter.

Yoksa kriteriniz kişiler mi? Yer'den yer'e değil, kişi'den kişi'ye mi düşünülecek?

Aynı yer veya kişinin yeri'ne 1'den fazla talep varsa öncelik kriteri nedir?

Vs, vs soru çok, hiç bir şey belli değil gibi görünüyor.

Allah'tan bu sefer listenizde her hücrede tek veri var.

Sınırları, kriterleri açıklamalısınız.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Merhaba. Öncelikle tekrar aynı konu hakkında yorduğum için hakkınızı helal edin.

1- Kullanacağım tablo yapısı ÇEVRİM çalışma sayfasının aynı. Yani 25 satırdan ve ilgili sütunlardan oluşmakta.

2- Kişi sayısıyla ilgili net bir şey söylemek yanlış olur ama asla 1500 kişiyi de geçmez. Yani veri sayfasındaki satır sayısı maksimum 1500 olsa yeterli.

3- İl, ilçe, istek, tercih sütunlarına takılmamak gerek çünkü onları ben indis ile aldırabilirim. Atamaya isim bölümünden yola çıkarak başlıyoruz. Aynı isimden birçok kez listede var olabilir derseniz bu da sorun değil. Burada sadece isim yazdım ama benim asıl çalışma bölümünde isim hücresinin içinde görev beyanları da bulunmakta ve böylelikle herkes birbirinden farklı olmaktadır.

4- Aynı yeri birçok kişinin istemesi de önemli değil. Biz onlara kurul olarak karar verip, zaten VERİ sayfasını oluşturmuş oluyoruz.

Veri sayfasına verileri ben yapıştıracağım. Haliyle bu bölüme bir şey yapılmayacak.

Çalışma sayasına da bir şey yapılmayacak. Bu sayfa sadece kontrol amaçlı.

Sizden istediğim şey tam olarak şöyle;

Ataya ÇEVRİM sayfası B2, B29, B56 gibi sarı ile işaretli bölümlerdeki kişilerden başlıyoruz. ÇALIŞMA sayfası C sütununda; VERİ sayfasında ki kişiler mevcut. ÇALIŞMA sayfası E sütununda ise ÇEVRİM sayfasında atamaya giren personellerin karşısında TAMAM yazıyor. Eğer ki ÇEVRİM sayfası B2 de bulunan EGEMEN KORKMAZ ı silersem onun çevriminde geçen herkesin karşılığındaki TAMAM ikazları siliniyor.

Talebim ise EGEMEN KORKMAZ ı ve onunla ilgili atamaları ÇEVRİM sayfasında çıktı. Şimdi ÇALIŞMA sayfasında C sütununda EGEMEN KORKMAZ dan sonra gelen ve TAMAM ikazı bulunmayan kişinin, ÇEVRİM sayfası ikinci sarı hücreye (B29) a otomatik olarak yapıştırılması. Sonrasında ilk TAMAM işareti bulunmayan kişinin, ÇEVRİM sayfası ilgili sarı hücreye (B56) otomatik olarak gelmesi ve böylece devam edecek.... Toplamda kaç tane 25 satırlık çevrim bulunur diyorsanız en az 100 diyebiliriz. Nasıl oluyor da 1500 kişiyi 100*25 satıra yazıyorsunuz diyebilirsiniz. Sebebi şöyle bazen 20 kişi direk boş kadroya gidiyor ve böylelikle 20*25 çevrim bölümünü kullanmış oluyoruz.

Çok uzun oldu ama ancak böylelikle anlatabildim. Tekrar ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

İyi günler diliyorum.

Ömer hocam yokmu bir gelişme.....

Malesef hatıladım Sayın KADER!... Size geçen yıl gönderdiğim e-posta eki excel belgesini açtım ve bakıyorum, acaba ne yapmışım, aksayan ne olabilir diye....... Neler yapmışım böyle, ben de anlamadım. Konuya yazdıklarıma, e-posta eklerine, tarihlere bakıyorum, emeklilik öncesi en yoğun olduğum (yarım iş bırakmadan emekli olmayı hedeflediğimden...tabii ki yarım iş bırakmadan emekli oldum, emeklilik tarihim 31.05.2014) günlere denk geliyor. Vallahi geriye dönüp bakınca şaşırmadım desem yalan olur. Umarım o belgeye tekrar dönmek gerekmez.

Öncelikle şunu söylemem gerek bir tablo yapısı oluşturup (sonradan değiştirmemek üzere) onun üzerinden gitmekte yarar var.

Sonra, listenizde bir sınır olduğuna dair hiç bir işaret yok. Örneğin kişi sayısı sınırı, yer sınırı yok. Aynı il-ilçe adı 1'den fazla kez yer alıyor. Bu yerlere ait adet sınırlaması yok.

Yani şunu demek istiyorum, örneğin İstanbul dışındakilerin tümü İstanbul'u istedi ne olacak? İstanbul için adet sınırı yok mu? Yoksa hepsinin karşısına İstanbul yazdırılır ve olay biter.

Yoksa kriteriniz kişiler mi? Yer'den yer'e değil, kişi'den kişi'ye mi düşünülecek?

Aynı yer veya kişinin yeri'ne 1'den fazla talep varsa öncelik kriteri nedir?

Vs, vs soru çok, hiç bir şey belli değil gibi görünüyor.

Allah'tan bu sefer listenizde her hücrede tek veri var.

Sınırları, kriterleri açıklamalısınız.

İyi günler dilerim.

Bu kadar zor bir sorumuymuş yahu ?

Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar.

Halen yardım bekliyorum. Sayın hocalarım acaba benim sorunum çözülemez bir durum mu? yoksa kayda değer mi değil?

Merhaba;
Anlaşılır olursa elbette çözülür.
Veri sayfası hariç birşey anlamadım. (dolayısıyla son iki sayfanız yok farzediyorum.
Veri sayfasında M sütununa C sütunundaki personeli F sütununa göre transfer ettim.
-G,H,I sütun verileri ne?
-Örn: ANKARA-MERKEZ'deki Egemen KORKMAZ Mehmet TOPAL'ın yerine (mehmet topalın yeri İSTANBUL-İSTANBUL) gidiyorsa I sütunundaki EGEMEN KORKMAZ'ın G ve H sütun verileri neden farklı???
Aslında tabloda şu olması gerekiyor.
1- Tablo A : F sütun aralığından oluşmalı.
2- Tabloda F sütununa isim yazıldığı an Bu isme ait A ve B sütun verisi G ve H sütununa yazılmalı (Böylece takasın hangi il ve ilçe ile yapıldığı gözlemlenir.)
3- Bundan sonra değişim makrosu işletilmeli ve M : O aralığında değiştirilmiş liste oluşturulmalı.
4-Boş kalan alanlara ne yapılacağı belirlenmeli
5-istek ile ilgili evet - hayır işleminin ne olduğu yada ne için kullanılacağı belirlenmeli
6-Gerekirse oluşmuş liste başka sayfaya alınarak yadırma yada rapor formatı oluşturulmalı.

Eki inceleyin. M,N,O sütun verileri doğru ise adım adım tablonuzu tamamlayalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba. İlginiz için çok teşekkür ederim.

1- Öncelikle "Veri" sayfasıyla hiç "Çalışma" sayfasıyla ise kontrol haricinde herhangi bir işimiz yok. Bunları ben ayrıyeten oluşturuyorum. Bu nedenle sadece "Çevrim" sayfasında yardımınıza ihtiyacım var.

2- Çevrim sayfasındaki tablom 25 er satırdan oluşmakta ve B sütununun her 27 nci satırına (b2, b29, b56...) formül yazılması gerekmekte. Zaten diğer hücrelerin hepsi formüllü.

3- Sorun bu noktada ortaya çıkıyor. İsteğim tam olarak şu. "Çalışma" sayfası C sütununda ki kişinin E sütunundaki karşılığı boş ise (tamam yazmıyorsa) bu kişiyi "Çevrim" sayfası B sütunu formülsüz olan ilk hücreye (b2,b29,b56...) yapıştırmalı. Eğer E sütunu boş değil ve "tamam" yazıyorsa bir alttaki boş kişiyi "Çevrim" sayfası B sütunu boş olan ilk hücreye yapıştırmalı.

Örneğimde "Çalışma" sayfası C2 deki EGEMEN KORKMAZ'ı
manuel olarak "Çevrim" sayfası B2 ye yapıştırdım. EGEMEN KORKMAZ ve ona bağlı kişilerin ataması "Çevrim" sayfasında çıktı. Böylelikle "Çalışma" sayfasında EGEMEN KORKMAZ ve onu ilgilendiren kişilerin karşılarına (E Sütunu) "tamam" yazısı çıktı. Şimdi B sütünu boş olan hücrelere (B29, B56 ...) "Çalışma" sayfası C sütünundaki ilk kişinin (E Sütununda boş olan, tamam yazmayan) yani GÖKHAN GÖNÜL'ün "Çevrim" sayfası B29 a otomatik gelmesi ve böyle devam etmesi. Taki "Çalışma" sayfası C sütunundaki kişiler bitene dek.

Umarım anlatabilmişimdir. İyi akşamlar diliyorum.

Merhaba;
Anlaşılır olursa elbette çözülür.
Veri sayfası hariç birşey anlamadım. (dolayısıyla son iki sayfanız yok farzediyorum.
Veri sayfasında M sütununa C sütunundaki personeli F sütununa göre transfer ettim.
-G,H,I sütun verileri ne?
-Örn: ANKARA-MERKEZ'deki Egemen KORKMAZ Mehmet TOPAL'ın yerine (mehmet topalın yeri İSTANBUL-İSTANBUL) gidiyorsa I sütunundaki EGEMEN KORKMAZ'ın G ve H sütun verileri neden farklı???
Aslında tabloda şu olması gerekiyor.
1- Tablo A : F sütun aralığından oluşmalı.
2- Tabloda F sütununa isim yazıldığı an Bu isme ait A ve B sütun verisi G ve H sütununa yazılmalı (Böylece takasın hangi il ve ilçe ile yapıldığı gözlemlenir.)
3- Bundan sonra değişim makrosu işletilmeli ve M : O aralığında değiştirilmiş liste oluşturulmalı.
4-Boş kalan alanlara ne yapılacağı belirlenmeli
5-istek ile ilgili evet - hayır işleminin ne olduğu yada ne için kullanılacağı belirlenmeli
6-Gerekirse oluşmuş liste başka sayfaya alınarak yadırma yada rapor formatı oluşturulmalı.

Eki inceleyin. M,N,O sütun verileri doğru ise adım adım tablonuzu tamamlayalım.
İyi çalışmalar.

I sütununu değer olarak düzenledim.Yani formül yok.
Makro ile yaptım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub tayin59()
Dim sonsat As Long, memur As String, i As Long
Dim personel As String
Sheets("VERİ").Select
sonsat = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
For i = 2 To sonsat
    'gittigiyer = Cells(i, "F").Value
    personel = Cells(i, "C").Value
    If Not IsError(Cells(i, "I").Value) Then
        memur = Cells(i, "I").Value
        Cells(i, "C").Value = memur
        Cells(i, "I").Value = ""
    End If
    Cells(i, "F").Value = personel
Next i
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Tayinler yapıldı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba.

Üstadım butonu tıkladığımda olmasını istediğim şey;

Çevrim sayfası sarı hücrelere (b2,b29,b56...25 erli artıyor), çalışma sayfası e sütununda boş olan hücrenin iki solundaki hücreyi yani c sütunundaki değeri yazdırmasını istiyorum.

Veri sayfasını ben otomatik sistemden alıp yapıştırıyorum. Haliyle buraya bir işlem yapılmayacak. Çalışma sayfası ise veri sayfası ve çevrim sayfasında olanları kontrol ediyor. Eğerki veri sayfasıdaki kişi çevrim sayfasında var ise; çalışma sayfası e sütununa tamam yazıyor, yok ise boş bırakıyor. İsteğimde burada devreye giriyor. Çalışma sayfası e sütununda ilk boş gördüğün hücrenin yanındaki (c sütunu) değeri, çevrim sayfası ilk boş olan sarı hücreye yazdırmalı.

Örneğimde çevrim sayfası b2 ye manuel EGEMEN KORKMAZ ı yapıştırdım, çalışma safyasında EGEMEN KORKMAZ ı ilgilendiren herkesin karşısına tamam yazdı. Şimdi olması gereken şey;çalışma sayfası e hücresi ilk boş hücrenin iki solundaki değerin (ALPER POTUK) çevrim sayfası b29 a otomatik gelmesi, sonrasında yine ilk boşun solundakinin çevrim b56 ya gelmesi.......

İlginiz için teşekkür ederim. İyi akşamlar.

I sütununu değer olarak düzenledim.Yani formül yok.
Makro ile yaptım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub tayin59()
Dim sonsat As Long, memur As String, i As Long
Dim personel As String
Sheets("VERİ").Select
sonsat = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
For i = 2 To sonsat
    'gittigiyer = Cells(i, "F").Value
    personel = Cells(i, "C").Value
    If Not IsError(Cells(i, "I").Value) Then
        memur = Cells(i, "I").Value
        Cells(i, "C").Value = memur
        Cells(i, "I").Value = ""
    End If
    Cells(i, "F").Value = personel
Next i
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Tayinler yapıldı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Şimdi olması gereken şey;çalışma sayfası e hücresi ilk boş hücrenin iki solundaki değerin (ALPER POTUK) çevrim sayfası b29 a otomatik gelmesi
A sütunundaki değermi?
ve, sonrasında yine ilk boşun solundakinin çevrim b56 ya gelmesi.......
Buradaki hangi sütundaki değer gelecek?A sütunumundakimi,C sütunundakimi?

çalışma sayfasındaki c sütunundaki değerin yani alper potuğun, çevrim sayfası b29 a gelmesi, sonrasında yine c sütunundaki (eğerki e sütunu boşsa) değerin çevrim b56 ya gelmesi..... hep c sütunundaki değerler olacak.

A sütunundaki değermi?

Buradaki hangi sütundaki değer gelecek?A sütunumundakimi,C sütunundakimi?

çalışma sayfasındaki c sütunundaki değerin yani alper potuğun, çevrim sayfası b29 a gelmesi, sonrasında yine c sütunundaki (eğerki e sütunu boşsa) değerin çevrim b56 ya gelmesi..... hep c sütunundaki değerler olacak.
Yolladığınız örnek dosya üzerinden konuşalım.
Alper POTUK A sütununda.
C sütununda GÖKHAN GÖNÜL var.:cool:

Evet haklısınız yolladığım dosyada c sütununda GÖKHAN GÖNÜL var ver onun çevrim sayfası b29 a çıkması gerekiyor,

Ben sizin kod yazdığınız dosya üzerinden gidiyoruz diye düşünmüştüm. Sizin kod yazıp eklediğiniz dosyada formülde ufuk bir hata olmuş ve orda c sütununda ALPER POTUK var.

Hiç sorun değil. Biz yolladığım ilk dosya üzerinden gidelim. Yani c sütunundaki GÖKHAN GÖNÜL ü çevrim b29 a , yazdırmaya çalışalım. Dediğim gibi c sütunu veriyi aldıracağımız sütun olacak.

Hakkınızı helal edin lütfen uğraştırıyorum sizi.

Yolladığınız örnek dosya üzerinden konuşalım.
Alper POTUK A sütununda.
C sütununda GÖKHAN GÖNÜL var.:cool:

Evet haklısınız yolladığım dosyada c sütununda GÖKHAN GÖNÜL var ver onun çevrim sayfası b29 a çıkması gerekiyor,

Ben sizin kod yazdığınız dosya üzerinden gidiyoruz diye düşünmüştüm. Sizin kod yazıp eklediğiniz dosyada formülde ufuk bir hata olmuş ve orda c sütununda ALPER POTUK var.

Hiç sorun değil. Biz yolladığım ilk dosya üzerinden gidelim. Yani c sütunundaki GÖKHAN GÖNÜL ü çevrim b29 a , yazdırmaya çalışalım. Dediğim gibi c sütunu veriyi aldıracağımız sütun olacak.

Hakkınızı helal edin lütfen uğraştırıyorum sizi.

Geç oldu.Ben çıkıyorum.Yarın devam ederiz.Olacak sorun yok.:cool:

Geri