• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Artış ve Azalışları Yüzde Olarak Hesaplanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
Artış ve Azalışları Yüzde Olarak Hesaplanmasını formül ile yaptırabilirmiyiz bunları manuel yaptığımdan hesaplamalarda hata riski ve zaman kaybı oluyor. Arkadaşlardan yardımcı olan olursa memmun kalırım, şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. İyi çalışmalar.

F3 hücresine:

=(D3-E3)/D3

formülünü girip, aşağıya doğru kopyalayın.

Bu hücrelerin formatını da Yüzde yapın.

Son düzenleme:
aynı örneğe uyguladım ama maalesef olmadı sonuç vermiyor

aynı örneğe uyguladım ama maalesef olmadı sonuç vermiyor

her defasında değiştirmektense;

her defasında değiştirmektense; eğer % 100 artış olmuşsa 100 % olarak ayarlayabilirmiyiz. Düşüş olmuşsa, aynı kalmışsa, veya artış olmuşsa şeklinde düzenleme yapabilirmiyiz.Sadece o ayın veya yılın verilerini yapıştırınca otomatik hesaplattırabilirmiyiz. Son eklediğim örnek olarak bakabilirseniz memmun olurum.

Son düzenleme:
her defasında değiştirmektense; eğer % 100 artış olmuşsa 100 % olarak ayarlayabilirmiyiz. Düşüş olmuşsa, aynı kalmışsa, veya artış olmuşsa şeklinde düzenleme yapabilirmiyiz.Sadece o ayın veya yılın verilerini yapıştırınca otomatik hesaplattırabilirmiyiz. Son eklediğim örnek olarak bakabilirseniz memmun olurum.

Yapabilirsiniz.

Formülü bir kere yazıp, dönemlerinizi getirip ilgili sütunlara yapıştırısanız. Formül size sonucu verecektir.

formülü uyguladım.

Şuan Hata Yok hesaplamaları düzgün yapıyor. Teşekkürler... Kolay gelsin.

Evet, artış oranını gösterir. Ek'i inceleyiniz. Eski ve yeni rakamları değiştirerek denemeler yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

benim istediğim net artış bu değil ama anlatmak isediğim iki rakam var mesela;
2008 - 2009 yılı adana ilinde su tüketimi hane bazında (miktar) %50 artmış ve yine buna bağlı olarak adana ilinde 2008 - 2009 yılında su tüketim toplam tutarı (tl) %70 artmış bu iki yüzde artışından yola çıkılarak net artışı nasıl hesaplarız???

yeni fiyattan eski fiyatı çıkardıgımızda buldum sonuç ne oluyor acaba

=(E2-D2)/E2

iyi günler benim bir sorum olacaktı.2 ortak pazar birlikte iş yapar.Aylık ciro 70.000 lira cironun %20 si kadar kar etmiş.?böyle bi soruyu excel de nasıl yapıcam hoca böyle bir soru söyledi not aldığım kadarı bu ama biz sadece toplama cıkarma çarpma bölme gördük bunun nasıl yapılcanı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Düşüş oranlarını nasıl hesaplıyoruz? yardımcı olabilir misiniz? förmül yazmanız yeterli olacaktır teşekkürler.

exel artış ve düşüş kıyası nasıl yapılır

exelde 2011-2012 yılındaki sayıları karşılaştıyorum. 2011 de 18 olan sayı 2012 de 2 ye düşmüş. bunun formulunu ve yüzdesini nasıl yapmalıyım. Acil cevaplamanızı rica ederim.

exelde 2011-2012 yılındaki sayıları karşılaştıyorum. 2011 de 18 olan sayı 2012 de 2 ye düşmüş. bunun formulunu ve yüzdesini nasıl yapmalıyım. Acil cevaplamanızı rica ederim.

formül aşağıdaki gibidir;

=(yeniyıl/eskiyıl)*100-100 bu formül sana artış varsa artışı azalış varsa azalışı verecektir.

Geri