• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

artan sıralamada arama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sefis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
ustalarım merhaba uzun zamandır siteye takılıyorum verilen emekleri inceliyorum emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler bende excel 2007 kullanıyorum ama makroda çok fazla acemiyim sizden ricam sütun içinde aşağıya dogru artan sayfada arama yaptığım zaman en sondaki hücreyi bulmasını istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum ekde listeyide verdim

sefis_deneme.rar

Ekli dosyalar

yanıt

Kod:
Sub sonsec()
Dim son, son2 As Integer
son = Sayfa2.Cells(65536, "a").End(xlUp).Row
son2 = Sayfa2.Cells(65536, "b").End(xlUp).Row
If ActiveCell = Sayfa2.[a2] Then
Sayfa2.Activate
Sayfa2.Cells(son, "a").Activate
End If
If ActiveCell = Sayfa2.[b2] Then
Sayfa2.Activate
Sayfa2.Cells(son2, "b").Activate
End If
End Sub

Ekli dosyalar

kardeşim çok sagolasın bu veriler çok güzel çalışıyor ama :frown: ben çok acemiyim kendi dosyam içinde uğraşıyorum biraz değişiklik gerekiyor yardımlarınız için çok çok teşekkürler

ustam emeklerinize saglık verdiğiniz bilgiler işime yaradı dosyamada uyarladım ama tekrar yardmınıza ihtiyacım size zahmet bir ilgilernirseniz dosyamı sizlerin sayesinde işime yaracak şekilde dizayn etmiş olacagım şimdi sizden isteğim aynı makro formulu üzerinden sayfa sayısını artırınca artan sayfalardada aynısını yapmak mümkünmüdür acaba birde gidilen sayfaların en üst sütunlarında bir buton ilave ederek index giriş sayfasına direk geçiş yapabilirsek daha güzel olacak insallah ekde dosyayı verim size zahemt bir inceleseniz şimdiden saygılar sunarım kolay gelsin diyorum

sefis_deneme1.xls

Ekli dosyalar

Geri