• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arşivleme Kod Sistemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın Hocalar Merhabalar,

Arşivleme ile ilgili bir çalışma yapmaktayım. Amacım arşiv tipine göre depatmanı seçtirmek ve Arşivlenecek materyal için kısa bir kod oluşturmak. Kod mantığını kurdum ekteki dosyada bunu görebilirsin.(bu forumdan aldığım bir çalışmayı biraz değiştirdim.)

eğer mümkünse sizden ricam:

"kod" çalışma sayfasında "kod no sutünunda" otomatik olarak kod oluşturmak.

Örneğin:

Arşiv Tipi: 01 EL YAZMALARI
Departman: 01.01 PAZARLAMA
Kod No: EY.PZRL.001 seçilebiliyor. Benim istediğim arşiv tipi ve departman seçtikten sonra artan bir şekilde Kod No sunun otomatik olarak bütün departman ve arşiv tipleri için yazdırabilmek. (tabiki benim belirlediğim kısa kodlar ile)

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir dosya ekledim. Özetle yapmk istediğim olayı dosya içinde açıkladım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılar...

Ekli dosyalar

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [b2:b65536]) Is Nothing Then Exit Sub
Dim sson As String
Cancel = True
son = [b65536].End(3).Row
If son > 65536 Then son = 65536
For i = 2 To son
    sno = i - 2
    If Len(sno) >= 1 Then sno = CStr("EY.PZRL." & sno)
    Cells(i, "a").Value = sno
Next i
End Sub

Bilgim anca şöyle bi çalışmaya yetiyor. Burda sadece b sutünunda bir değişiklik olursa A sutünunda sırasıyla EY.PZRL.1 .. .... şeklinde gidiyor. Bu olayı if içerisinde nasıl düzenleyebilrim ? Yani diyelimki B sutünnda EL YAZMALARI varsa, C sutünunda PAZARLAMA varsa D sutünuna artan şekilde örnekteki gibi kod gelsin.

Çok özür diliyorum ama gerçekten acil yardıma ihtiyacım var ...

merhaba

Dosyanızı biraz değiştirdim. Yeni yapıyı 10. satıra kadar kopyaladım. Bu şekilde işinize yarayabilir, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri