• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arkadaşlar seçmeli derslerde öğrenci listesi oluşturmak için yardıma ihtiyacım var

Ortaokul seçmeli derslerde her öğrenci 10 tercih yapıyor. 1.Tercih, 2. Tercih .... şeklinde.

Hocam öğrenci 10 tercih değil haftada 6 saat olacak şekilde ders seçiyor.hocam çizelge yabancı dil yok.düzeltmeye çalıştım dağıt makrosu çalışmadı.saygılarımla

Süleyman242 ve Muhammet Okumuş kardeşlerime çok teşekkür ederim. iki listede çok güzel ellerinize sağlık. Eminim bir çok kişinin işine yarayacaktır.

Bir tane de ben hazırladım. Alternatif olsun.

Muhammet hocam eline sağlık, liste çok güzel. Biz ve bir çok arkadaş duacınız olacaktır Süleyman kardeş ve sizin. Ben bu sene çok sıkıntı çekmiştim bu seçmeli dersler yüzünden. Excelden anlamayan benim gibi bir çok arkadaş da sıkıntı çekmiştir tahmin ediyorum. Bu listelerle zaman kaybı ve hata olmadan işlerimizi çok rahat halledebiliriz. Çok teşekkürler.

Sn erdenek,
Dosyayı inceleyiniz.
çok güzel olmuş ellerine sağlık.yalnız hocam ben dosyada isim değiştirdim fakat değişiklik uygulanmadı makro hata verdi.bunu ben sürekli kullanmak istiyorum.çünkü buna bizim hersene ihtiyacımız olacak.saygılarımla.

Bir tane düğme ekledim. Verileri değiştirirken makroları pasif yapın. Düğme kodlar aktif ise pasif pasif ise aktif yapıyor.

Ekli dosyalar

hocam özür dilerim galiba ben anlatamadım.mesela ben gamze yılmazeri siliyorum yerine ayşe levent yazıyırum ara sayfasında ayşe levent gözükmüyor.bir de ben seneye ki karneleri dosyaya nasıl ekleyeceğim.

Hocam ara sayfasındaki isimleri ben manuel olarak kopyaladım. İsim listesi sabit olmadığından kod yazmadım. Liste de değişiklik yaparsanız ara sayfasında değişiklik yapmanız gerekir.

hocam seneye öğrenciler 6.sınıfa geçtiğinde karnede yer alan seçmeli dersleri bu dosyaya nasıl aktaracağız?

Muhammet okumuş hocam en son yaptığınız liste de dersler eksikti.dersleri ekledim ama bu sefer de çalışmadı

Ekli dosyalar

Muhammet okumuş hocam en son yaptığınız liste de dersler eksikti.dersleri ekledim ama bu sefer de çalışmadı

dersler eksik değil bizim okulda bu sene 10 dersten grup açıldı.muhammet hocam özel istek üzerine yaptı bu çalışmayı.sizin dediğiniz için ayrı bir kod yazılması lazım.

Kodu
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Range("B2:F34"), Target) Is Nothing Then Exit Sub
If ActiveCell = "" Then Exit Sub

Range("H4") = ActiveCell
kac = WorksheetFunction.Match(ActiveCell, Sheets("Liste").Range("C1:C163"), 0)
Range("H9:H12") = ""
For i = 4 To 17

son = WorksheetFunction.CountA(Range("H9:H12")) + 9
If Sheets("Liste").Cells(kac, i) = "x" Then Cells(son, 8) = Sheets("Liste").Cells(2, i)
Next
End Sub
şeklinde değiştiriniz.

Geri