• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arka arkaya gelen aynı renkteki hücrelerin yerini değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eray_sa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ekteki dosyada görüldüğü gibi sol tarafta başka yerden kopyalayıp renklendirdiğim bir oturma planında(bunu ortak sınavlarda kullanıyoruz) 4 sınıf düzeyini 4 farklı renk ile österdim. Sorun şu : aynı düzeyden sınıflar arka arkaya gelebiliyor.(2 kırmızı veya 2 mor arka arkaya) Ben arka arkaya aynı renk geldiyse hepsini elle tek tek başka yere taşıyorum.Yani sağ taraftaki gibi yapıyorum.
Mümkün olduğu kadar böyle bir şablonda arka arkaya yanyana aynı renk geldiyse bu hücreleri ayırıp yeni bir oturma planı yapan bir makro yazarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Bir oturma planı yapıp sonra yer değiştirmektense kaynağından alıp uygun şekilde oturum planı yapmak daha doğru ve pratik olacaktır.

Kaynak dosyayı eklerseniz çözüm önerilebilir, bu haliyle yardım alabilmeniz zor.

Bu prog. yazan ben değilim. Aslında bunu yazana da aynı sorunu ilettim ama yardımcı olamadı bu konuda. Dosyanın orijinali ektedir. Dikat edilirse aynı sınıf düzeyinden öğrenciler yanyana gelmiyor ancak arka arkaya gelebiliyorlar.(ör. 3 tane 12.sınıf arka arkaya geliyor)
Makroyu bir türlü çözemedim.

Ekli dosyalar

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Geri