• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ardışık Tarih Saydırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba,

Excelde günlük oluşan stok raporlarını belli bir kritere göre mantıksal doğrulamasını yapıyorum ve 1500 satış noktası günlük bazda takip etmem gerekiyor.

Performans kriterim şu; bu 1500 satış noktasının ürüne göre 7 gün üst üste stok (yani Dönem başı stok(DBS) - satış(S) = Dönem sonu stok(DSS) ) performansı tutmuyorsa bunu bulmak.

Bu veriler içerisinde ben 7 gün üst üste stok performansı tutmayanları bulmak istiyorum.

Örnek dosya ektedir.Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Koşullu biçimlendirme ile yapmak isterseniz:
F sütununu seçin,
Koşullu biçimlendirme > Yeni kural > Formül kullan dedikten sonra aşağıdaki formülü uygulayıp biçim ayarlarınızı yapınız.
Kod:
=VE(SATIR()>6;EĞERSAY(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-6;SÜTUN())&":"&ADRES(SATIR();SÜTUN()));YANLIŞ)=7)

Çok teşekkür ederim, bir süre konuya cevap alamayınca problemimi anlatamadığımı düşünmüştüm. Verdiğiniz çözüm tamda istediğim gibi çalışsa hızlı işlem yapabilmek için pivot kullanıyorum dolayısıyla orada yanılmıyorsam filtreleyebilmem için verdiğim ekli excelin H sütunu gibi bir sütuna bir değer yazdırmam gerekiyor..Yanılıyor muyum?

Bu engelide aşabilirsem problemim çözülmüş olacak. Tekrar teşekkürler

Aşağıdaki formülü deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-6;[COLOR="Red"]6[/COLOR])&":"&ADRES(SATIR();[COLOR="red"]6[/COLOR]));YANLIŞ)=7;"[COLOR="red"]HATA[/COLOR]";"");"")
Buradaki 6 F sütununun numarasıdır.

Çok teşekkür ederim.Emeğinize sağlık çok büyük iş yükünden kurtardınız beni

Geri