• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

araya satır ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gfb1195
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
selamlar arkadaşlar sizden bi konu hakkında yardım istiyeceğim benim excelde çok işime yarayan bazı dosyalar var bu dosyalarda 200-300 tane alt alta satırlar ve bu satırlarda numaralar yazmakta ben bunları sisteme girebilmem için her birisinin arasında bir satırın olması gerekiyor tek tek ekle demek zaman kaybı olduğu için bir makrosu felan varmıdır ?

Son düzenleme:
Dosyanızı tam bilmediğimden aşağıdaki gibi bir kod hazırladım.Diyelim ki A1 den A300 e kadar veriler olsun.Aşağıdaki kod ile verilerinizin arasına birer boş satır ekleyebilirsiniz.İyi çalışmalar...
Kod:
Sub ayır()
For i = 2 To 300 Step 2
Rows(i).Select
Selection.Insert Shift:=xlDown
Next i
[A1].Select
End Sub

Kodda 300 gördüğünüz rakamı değiştirmek gerek tabi, doğal olarak

Rica ederim sayın gfb1195.İyi çalışmalar...

Merhaba,

Sayın ozgretmen'in kodlarını aşağıdaki gibi değiştirirsek, satır sayısna bağlı olmadan satır açacaktır.

Kod:
Sub ayır()
For i = [A65536].End(3).Row To 2 Step -1
    Rows(i).Insert Shift:=xlDown
Next i
End Sub

pekala buda işime yarar bişi daha eklesek B sütununda olan rakamlarıda 1 er satır aşağıya kaydırabilirmiyiz?Ekteki gibi?

Ekli dosyalar

Aşağıdaki şekilde dener misiniz ?
Kod:
Sub ayır()
For i = 2 To 300 Step 2
Rows(i).Select
Selection.Insert Shift:=xlDown
Next i
For j = 2 To 300 Step 2
Cells(j, 2) = Cells(j - 1, 2)
Cells(j - 1, 2) = ""
Next j
[A1].Select
End Sub

arkadaşlar peki bir satır veri altında 10 boşluk tekrar bir satır veri ve tekrar 10 satır boşluk bıraktırmak için ne yapabiliriz?

sıfırdan büyük sayıların altına satır ekleme

Merhaba arkadaşlar.
bu makro konusuna ilave olarak benim istediğim bi kod var. veri girilen bi sütundaki sıfırdan büyük olan sayıların altına satır eklemek istiyorum. nasıl kodlama yapmam gerekiyor. yardımcı olursanıoz sevinirim. örnek dosyayıda ekte gönderdim teşekkürler

Ekli dosyalar

yardımcı olabilecek kimse yokmu acaba? bu makroyu uygabilirsem çok işime yarıcak

bir sorumda benim olacak satır ekleme ile ilgili ;
peki bir hücredeki sayı kadar satır ekletebiliyormuyum ,örneğin her bir malzemenin adeti kadar satır ekletmek istiyorum hemen altına.Toplamda 300 lük bir listem var.aralarında hiç boşluk olamayan kalemelr var ve ben her kalemin karşısındaki miktar sayısı akdar hemen altına satır eklemek istiyorum,

şimdiden teşekkürler.

Geri