Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
herkese merhaba
ekteki tablomda sayfa 1 e özel bir proğramdan atılan veriler var
yapmak istediğim bulma adlı sheetıme aramak istediğimi yazdığım zaman 1nci 2nci 3ncü bulunan diye yazmak istiyorum
O kadar krışık anlatmışsınız ki hiç bir şey anlamadım? Bulma sayfasındaki açıklamalarınız çok tutarsız. A2ye yazdığımızı sayfa1'de arayında sayfa1'in a satırında (galiba sütununda demek istediniz) ne bulacağız? Örnek dosyanızda A2'deki ZAP624457'in karşısında B2'de neden ZAP619515 yazıyor, nerden geldi o? Aynı şekilde A3'teki TURING198398'in karşısındaki TURING196575'in de nerden geldiği meçhul!
İşin özü açıklamanızı biraz daha somutlaştırıp, örnek dosyanız üzerinden, "şurda şu yazdığı için buraya bu gelmeli" şeklinde neden sonuç ilişkisiyle örneklendirirseniz daha kolay sonuca ulaşırsınız. Unutmayın biz ne yaptığınızı ve ne istediğinzii bilmiyoruz, bizim gözmüzle bakmanız gerekiyor.
inanın bende anlamadım neden öyle yazdığımı gerçekten çok üzgünüm
herhalde fazla dalgınlıktan olsa gerek
aslında sorum basit ama ben karmaşık hale getirmişim
bulma sheetinde a2,a3,a4,a5..... yazdığım veriyi sayfa 1 de arayacak ve de sayfa1 de a1:a.... arasındaki veriyi karşısına yazacak
Şunu mu demek istiyorsunuz, "sayfa1'deki kodlar bulma sayfasında farklı satırlarda değil de aynı satırda görünsünler". Burda tek fark tüm kodların değil de sizin yazdığınız kodların bulunması öyle mi?
Yani "sayfa1'in A sütununda xxxx kodu 3 kere varsa bulma sayfasına o kodu yazdığınızda yandaki 3 hücrede görünsün, 2 tane varsa 2 hücrede görünsün" gibi mi?
bulma sayfasındaki a2 hücresindeki zap624457 yi sayfa 1 de ( b1 ile bz ... satır ve sütununda ) arayacak sayfa 1 de ilk bulduğu yer (j8) verisinin en solundaki a8 hücresinii bulma sayfasında b2 ye
ikinci bulduğunu sayfa 1 de (L28) verisinin en solundaki a28 olan veriyi c2 ye
üçüncü bulduğunu sayfa 1 de (L30) verisinin en solundaki a30 olan veriyi d2 ye
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.