Merhaba arkadaşlar,
Sorunum şu,
A dan j ye kadar sütunların ve çok sayıda satıralarım bulunmakta. Veriler sürekli değişiyor her ay aynı tablo ile uğraşıyorum.
X sayfasında araç plakalarım var "B" sütununda.(Aynı plakaya sahip veriler tekrarlanıyor çoğuzaman.)
X sayfasında Araç km lerim var. "G" sütununda.
X sayfasında alınan yakıt tutarları var. "j sütununda"
B G J
Departman Plaka Arac Km Tutar
DEVIR 34..0690 154394 191,47
DEVIR 34..17 0 290,72
DEVIR 34..9822 344823 328,90
DEVIR 34..339 0 161,19
Bu tablanun birkaç sefer tekrarladığını düşünün.
Yapmak istediğim şu.
Y sayfasına C5 hücresine plakayı yazacağım.
Yazdığım plakaya ait X sayfasındaki B sütununda eşleşen plakanın verilerini
Ysayfasında C6-C7-C8 diye alta doğru devam ederek aktarmasını istiyorum.Plakaları aktarırken X sayfasındaki G ve J hücrelerinide karısına getirecek.
Böylece ben küçük bir hesaplama ile oraya yazdığım plakalı aracın o ayki yakıt masrafını ve km'de kaç para yaktığını hesaplıyabiliyor olacağım.
Umarım anlatabilmişimdir.Yardımlarınızı bekliyorum.
Sorunum şu,
A dan j ye kadar sütunların ve çok sayıda satıralarım bulunmakta. Veriler sürekli değişiyor her ay aynı tablo ile uğraşıyorum.
X sayfasında araç plakalarım var "B" sütununda.(Aynı plakaya sahip veriler tekrarlanıyor çoğuzaman.)
X sayfasında Araç km lerim var. "G" sütununda.
X sayfasında alınan yakıt tutarları var. "j sütununda"
B G J
Departman Plaka Arac Km Tutar
DEVIR 34..0690 154394 191,47
DEVIR 34..17 0 290,72
DEVIR 34..9822 344823 328,90
DEVIR 34..339 0 161,19
Bu tablanun birkaç sefer tekrarladığını düşünün.
Yapmak istediğim şu.
Y sayfasına C5 hücresine plakayı yazacağım.
Yazdığım plakaya ait X sayfasındaki B sütununda eşleşen plakanın verilerini
Ysayfasında C6-C7-C8 diye alta doğru devam ederek aktarmasını istiyorum.Plakaları aktarırken X sayfasındaki G ve J hücrelerinide karısına getirecek.
Böylece ben küçük bir hesaplama ile oraya yazdığım plakalı aracın o ayki yakıt masrafını ve km'de kaç para yaktığını hesaplıyabiliyor olacağım.
Umarım anlatabilmişimdir.Yardımlarınızı bekliyorum.