• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aranan değeri getirme.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba;

EK'te bulunan örnek ile istediğim durumu açıkladım ancak buradan da bahsetmek istedim. Belirli bir hücrenin içinde yazılı olan değeri başka bir sekmede belirli sütunda arayarak aynı sekmede bulunan başka bir sütundaki aranan değer bulunan aynı satırlardaki verileri getirmesini istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir

Son düzenleme:
Emeğiniz ve çabanız için teşekkür ederim, ancak ekleme yapmadan olduğu şekilde yapmak mümkün değil midir? Asıl dökümanda bu yapıyı uygulamam çok sağlıklı olmayacaktır.

Benim istediğim makro değil, bu yüzden buraya açtım konuyu. İlginiz için teşekkür ederim.

Yardım için teşekkür ederim ancak olmadı. Asıl uygulamaya entegre ettiğimde "#DEĞER!" hatası alıyorum "{" işaretini koyduğum zaman formül olarak geçmiyor. Çözemedim...

Yardım için teşekkür ederim ancak olmadı. Asıl uygulamaya entegre ettiğimde "#DEĞER!" hatası alıyorum "{" işaretini koyduğum zaman formül olarak geçmiyor. Çözemedim...

A3 hücesini seç F2 tuşuna bas sonra CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına aynı anda bas
(dizi formüllerinin girilmesi konusu)
A4 hücresini seç aynı işlemi yap yani düzenlemeyi seçiyorsun sonra belirttiğim CTRL+YUKARIOK yani shift tuşları basılı iken ENTER tuşuna bas "{}" bu işareti elle koymak birşey ifade etmez.

Dosyayı ekled

Hocam bir tablodaki alt alta olan tarihlerin (ama aynı tarihten birden fazla olabilir) karşılığındaki sütunlardaki sayılarını almak mümkün müdür. Uğraştım ama beceremedim. Tabloda satırlarda gelen kişilerin bilgileri yazılıyor. Aynı günde birden çok kişi gelebiliyor. Sütunlarda ise yapılan testler var herkese aynı testler yapılmıyor. Bazısında olan diğerinde yok mesela. Benim istediğim belirli bir tarihi girince o gün hangi testten ne kadar yapılmış olduğunu görmek. Bunu gniş düşünürsek aylık 3 aylık hatta yıllık verileri alabilmek istiyorum. Yardımınız olursa çok sevinirim. Çarpı koyduklarımız geldikleri daha sonra aynı yere sonucunu yazıyoruz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yokmu yardımcı olacak birisi bana...

Sorunuzu tam olarak anlamadım ,

bir tablodaki alt alta olan tarihlerin (ama aynı tarihten birden fazla olabilir) karşılığındaki sütunlardaki sayılarını almak mümkün müdür.

birkaç tane elle yapılmış örnek ile gönderebilirseniz yardımcı olmıya çalışırım.

Öncelikle ilginize teşekkürler ümidi kesmiştim zira 1 aydır aynı hususta cevapsız kalmıştım. Örnek yok aslında ama tablo üzerinden açıklama yapabilirim size. Sayfada 03.06.2013 tarihinde toplam 9 hasta gelmiş. Bunun 3 adet 9:22 sol taraftan, 6 adeti 9:22 sağ taraftan. Bu genişletilebilir orasını hallederim. Eğersay, bağ_değ_dolu_say gibi fonksiyonlar denedim ama muvaffak olamadım. İstediğim günü rapor sayfasına yazdığım zaman o güne ait gelen hastaların dağılımlarını görmek. Dosya 20 sayfadan oluşuyor ben bir tanesini yolladım diğerlerini uyarlayacağım artık.

Merhaba
İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı İncelermisiniz

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim istediğim olmuş. İnsanlığa da bir hizmetiniz oldu bu sayede. Yalnız bu sadece bir tarihi veriyor tarih aralığında bunu yapmak mümkün müdür. Zira ben örnek dosyada az bir veri gönderdim size 7600 kayıt var elimizde ve bazen yıllık verileri bile almamız icap edebiliyor. Hastaları dökmek yerine sadece sayısını da verebilir. Hasta dökümü o kadar da önemli değil. Yapılabilirse çok memnun olurum. Olmazsa da tek tek tarihlere göre bir liste hazırlar ve oradan yaparım istatistik çalışmamı. İlginize tekrar teşekkürler...

Geri