• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aranan değeri bulmak

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar aranacak yevmiye madde numara yazdığım zaman örneğin 20 sadece yevmiye madde numara sonu 20 ile biten renklendiriyor ama ben sadece yevmiye madde numarasını bulmasının istiyorum nasıl makro değişiklik yapabiliriz

Son düzenleme:
Kod:
Set k = Sheets(syf).[COLOR="Red"][B][I]Range("B:B")[/I][/B][/COLOR].Find(TextBox1.Value, , xlValues, xlPart, , 1)
Kod:
Set k = Sheets(syf).[COLOR="red"][B][I]Range("B:B")[/I][/B][/COLOR].FindNext(k)

kodları bu şekilde değiştirdiğim zaman sanırım istediğin format oluyor doğru mudur?

Aradağı yer sadece B:B aralığı ve ben çalıştırdığım zaman 4 adet kayıt buluyor. Sizin aratma şekliniz xlpart (içerir) xlwhole yaparsınız sadece "20" yazan hücreleri yani 3 adet kayıt olarak görürsünüz. Hata dan kastınız 3 adet kayıt yerine 4 adet buluyor olması mı ? Yoksa sadece B:B aralığını kırmızı olarak işaretlemesi mi?
Nasıl bir hata alıyorsunuz?

aktar seçeneğinde yevmiye madde numarasında sayfa 2 aktarılarması mümkün müdür dosya içerisinde örnekleme yapılmıştır

Merhaba.

Devamında ne geleceğini ve isteğinizi karşılabililip karşılayamayacağımı bilemiyorum ama
aşağıdaki kod değişikliğini yaparsanız, UserFormdaki TextBox'a yazdığınız yevmiye numaralarının bulunduğu satırlar kırmızıya boyanır.

Private Sub CommandButton1_Click() kodlarını aşağıdakiyle değiştirin.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B][COLOR="Blue"]Private Sub CommandButton1_Click()[/COLOR][/B]
Dim k As Range, ilk_adres As String, a As Long
Dim i  As Long, syf As String
ListBox1.Clear
If TextBox1.Value = "" Then Exit Sub
        ReDim myarr(1 To 2, 1 To 1)
For i = 0 To ListBox2.ListCount - 1
    Sheets(ListBox2.Column(0, i)).Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
    Sheets(ListBox2.Column(0, i)).Cells.Font.Color = vbBlack
    Sheets(ListBox2.Column(0, i)).Cells.Font.Bold = False
    Sheets(ListBox2.Column(0, i)).Cells.Font.Italic = False
    If ListBox2.Selected(i) = True Then
    syf = ListBox2.Column(0, i)
[COLOR="blue"]Set k = Sheets(syf).Range("B:B").Find(TextBox1.Value, , xlValues, [COLOR="Red"]xlWhole[/COLOR], , 1)[/COLOR]
    If Not k Is Nothing Then
        ilk_adres = k.Address
        Do
        a = a + 1
        ReDim Preserve myarr(1 To 2, 1 To a)
        myarr(1, a) = k.Address(False, False): myarr(2, a) = k.Value
        k.Font.Color = vbYellow: k.Font.Bold = True: k.Font.Italic = True
[COLOR="red"]Range(Cells(k.Row, "A"), Cells(k.Row, "H")).Interior.Color = vbRed[/COLOR]
Set k = Sheets(syf).[COLOR="Blue"]Range("B:B")[/COLOR].FindNext(k)[/COLOR]
        Loop While ilk_adres <> k.Address And Not k Is Nothing
    End If: End If
Next i
    Set k = Nothing
    Label3.Caption = "Kriterlere Uyan " & Format(a, "#,##0") & " Adet Veri Bulundu..!!"
    If a > 0 Then
        ListBox1.Column = myarr: Erase myarr
        MsgBox "Listeleme tamamlandı..!!", vbOKOnly + vbInformation, "ARA-BUL"
    End If
    If a < 1 Then MsgBox "Yazdığınız veriye uyan veri bulunamdı..!!", vbCritical, "DİKKAT"
    TextBox1.Value = "": TextBox1.SetFocus
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B][/FONT]

Tam olarak neyi aktarmak istiyorsunuz net değil;
-- aktarılacak alan tüm satır mıdır, belli hücreler midir belli değil,
-- ayrıca daha önce aktarılmış veri varsa onun altına mı devam edilecek yoksa her zaman sadece son aktarılan veri mi kalacak o da belli değil,
-- Userform üzerine AKTAR isimli düğme eklemişsiniz, aktarmayı bu düğme ile mi yapacaksınız, bu düğmenin maksatı userformda soldaki listeden seçim yapıp seçtiğiniz satıra ait verileri mi aktarmak?
-- Eğer arama sonucunda bulunan ve renklendirilen satırların tümü bütün olarak diğer sayfaya aktarılacaksa AKTAR dümesine gerek kalmadan, önceki cevabımdaki kod'a birkaç satır ilavesi yeterli olabilir.
Sorunuzu netleştirmelisiniz.

Ayrıca Başlangıç sayfasında verdiğiniz aktarma örneğindeki durum bence anlamlı değil farklı içerikleri aynı sütuna almak bana doğru gelmiyor doğrusu.
Aşağıdaki bilgilerin aynı sütunda olması anlamlı değil bence, exceli veri tabanı mantığıyla kullanmakta yarar var,
yani bir sütunda bir tür bilgi olacak, bir hücrede bir'den fazla veri olmayacak gibi düşünün derim.
30,00 TL
10,00 TL
320_Satıcılar

.

Son düzenleme:
Geri