• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama yapma

Excel Vers. ve Dili
2010
ekliğim dosyada isim ve soyisim yazarak arama yaptırıyorum ve hem kişinin ismi yukarı yazıyor hemde kişi bilgileri kırmızı oluyor ama listeye yeni isimler eklediğim zaman kişi bilgilerini yukarı atmıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

merhaba..formülde 11 gördüğünüz her yeri 1100 olarak değiştirin..yani c6 hücresi için.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(C$7:C7)>$A$1;"";İNDİS($C$7:$C$1100;KÜÇÜK(EĞER($C$7:$C$1100=$C$3;SATIR($C$7:$C$1100)-SATIR($C$7)+1);SATIRSAY(C$7:C7))))

şeklinde olucak..d6 e6 ... ve t6 ya kadar olan hücrelerin hepsinde bu işlemi yapın..birde dizi formül olduğundan hücrelerde bu değişiklikleri yaptıktan sonra hücreden çıkarken

CTRL+ÜST KARAKTER+ENTER tuşlarını birlikte kullanın..

Merhaba,

Ekli dosyayı inceleyiniz.

2 adet Ad tanımı yaptım.

AlanAd

Kod:
=KAYDIR(Sayfa2!$C$6;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa2!$C:$C)-3;1)

ve Alan

Kod:
=KAYDIR(DOLAYLI("C" & KAÇINCI(adı;AlanAd;0)+5);0;0;1;18)

C6:T200 aralığına Koşullu Biçimlendirme uyguladım.

Formül

Kod:
=adı=$C6

adı ad tanımı sizin dosyanızda zaten vardı.

Aradığınız kişiyi Koşullu biçimlendirme ile renklendirmekle birlikte Excelin kamera özelliğinden yararlanarak aranan kişinin bilgilerini getirttim.

Şekil Alan ad tanımını kullanmakta.

Ekli dosyalar

Necdet YEŞERTENER yazdığım zaman bulmuyor hocam ben m bir yerde hata yapıyorum

hocam aynı zamanda bulunan ismi koplayalama yapmam gerekiyor ama yukaridaki sistem kopyalama işlemi yapamıyorum.

Bende bir sorun yok.

İsmi nereye yazıyorsunuz da bulmuyor diyorsunuz.
Yeni kayıt eklerken bulmaz, arama yaptığınız kişiyi C3 hücresinden seçmelisiniz.

hocam kusuruma bakmayın bundan sonraki konularda dikkat edeceğim.yardımınız içinde teşekkur ederim.

Geri