• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama ve arama sonucunda çıkan rakamları toplama

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba arkadaşlar küçük bir yardıma ihtiyacım var hazırladığım excel dosyasında arama işlemini filtreleme ile yapıyodum bunu textbox ile yapmak istiyorum arama sonucunda çıkan değerleride toplamasını istiyorum buna benzer bi örnek forumda var ama yapamadım bana yardımcı olurmusunuz. Yapmak istediğim olayı resimde anlatım dosyada ekte.

Ekli dosyalar

• ornek.xlsx
    ornek.xlsx
    59.8 KB · Görüntüleme: 8
  • Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    20.9 KB · Görüntüleme: 10
merhaba arkadaşlar küçük bir yardıma ihtiyacım var hazırladığım excel dosyasında arama işlemini filtreleme ile yapıyodum bunu textbox ile yapmak istiyorum arama sonucunda çıkan değerleride toplamasını istiyorum buna benzer bi örnek forumda var ama yapamadım bana yardımcı olurmusunuz. Yapmak istediğim olayı resimde anlatım dosyada ekte.

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub TextBox1_Change()
'Konu       :   Tarihe Göre Listeleme
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim SAT As Long
SAT = Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If Len(TextBox1) > 3 Then
Range("C7:F" & SAT).AutoFilter field:=1, Criteria1:=CDate(TextBox1.Text)
Else
Range("C7:F" & SAT).AutoFilter
End If
End Sub
Private Sub TextBox2_Change()
'Konu       :   Müşteriye Göre Listeleme
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim SAT As Long
SAT = Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If TextBox2 <> Empty Then
Range("C7:F" & SAT).AutoFilter field:=2, Criteria1:="*" & TextBox2 & "*"
Else
Range("C7:F" & SAT).AutoFilter
End If
End Sub
Satış için
Kod:
=ALTTOPLAM(9;$E$8:$E$1048576)
Takas İçin
Kod:
=ALTTOPLAM(9;$F$8:$F$1048576)
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim dediklerini yaptım tarihe göre arama dışında her şey çalışıyor. Tarih arama kısmındaki problem çözülebilir mi?

Teşekkür ederim dediklerini yaptım tarihe göre arama dışında her şey çalışıyor. Tarih arama kısmındaki problem çözülebilir mi?

Merhaba
Tarih aramada ne gibi bir sıkıntı yaşıyorsunuz_?
Tarihi girerken 1/1 şeklinde giriş yaparsanız problem yaşamazsınız

Aralarına nokta koyarak arama yaptığımda bulmuyor örnek: 25.06.2012 hiç birşey çıkmıyor. 25/6 dediğim zamanda aynı şekilde hiç birşey çıkmıyor. Tarihi tam tarih girdiğimde ise 25.06.2012, 25/06/2012 yada 25/6/2012 de ise resimdeki hata çıkıyor.

Birde ben tarihi otomatik eklemesi için bir kod ekledim sorunsuz tarihi ekliyor sorun onunlamı alakalı bilmiyorum dosyayı ekledim.

adszgqx.png

Ekli dosyalar

Aralarına nokta koyarak arama yaptığımda bulmuyor örnek: 25.06.2012 hiç birşey çıkmıyor. 25/6 dediğim zamanda aynı şekilde hiç birşey çıkmıyor. Tarihi tam tarih girdiğimde ise 25.06.2012, 25/06/2012 yada 25/6/2012 de ise resimdeki hata çıkıyor.

Birde ben tarihi otomatik eklemesi için bir kod ekledim sorunsuz tarihi ekliyor sorun onunlamı alakalı bilmiyorum dosyayı ekledim.

adszgqx.png

Eki inceleyin lütfen ben çalıştırdım.

Ekli dosyalar

Geri