• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arama motoru ile verileri süzme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 excell 2007
üç farklı arama yapmak istiyorum.

orijinal numarası arama; butonu ile a satırlarını komple,
parça numarası arama; butonu ile b satırlarını,
parça adı-marka arama; butonu ile c ve d satırlarını aratarak süzülüp bulunmasını amaçlıyorum.

değerli yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın yurttaş bey, yapmaya çalıştım fakat sizin ki gibi metin kutusuna yazı veya rakam yazamaıyorum.

çok teşekkürler yurttaş bey. tam olarak yapmak istediğim fakat yapamadığım şey buydu. elinize yüreğinize sağlık.

iyi çalışmalar yurttaş bey parça listesinde yaptığınız gibi ir arama motoruu kendi medya arşiv dosyama uygulamam istiyorum fakat öyle elli sütündan değilde tüm sütünlarda arasın ve bir kaç sayfadan oluşuyor ve sitede yeni olduğum için örnek dosyamı ekleyemiyorumm... yardımlarınız için şimdiden çok teşekkrler....

önceliklle parça listenizdeki arama motoruna kendi dosyama entegre etmemden dolayı inşallah kızmassınız daha yeni ekli dosya göndermeyi öğğrendim ve u dosyam hakkında bir kaç soru olacaktı sayın yuttaş bey makrodan hiç mi hiç anlamıorum sözü fazla uzatmadan

1- küçük posterlerin olduğu alana fare gelince posterler biraz daha büyümesi yani mesela 3,5*5 cm boyutuna kadar büyüyüp fare uzaklaşınca eski boyutuna dönmesi gibi
2- bide örneğin "Sç" yazan sütundaki boşluğa " işareti koyunca formül ile o satırdaki filmi seçtirebiliyorum ekli dosyadaki gibi örneğin c4 deki butona tıkladığımda n4 e herhangi bir harf atasın tabi bunu bir çok satır için yapsın

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
acil bir yardım etseniz bir el atsanız sayın hocalarımmm lütfennn :)

Sorunumu başka makroyla çözdümmm cevap vermek isterseniz gerek kalmadı
sayın abi ve hocalarım

Süzme hızlandırma yardımı :)

Sayın Yurttaş hocam parça listesinde TEXTBOX 3 ünüzü kendi arşiv dosyama ekleyim çokta güzel süzme yapıyor ve kullanıyorum çok teşekkürler fakat benim arşiv dosyam 5000 üzerinde satır olduğundan yavaş çalışıyor fare imleci yuvarlağımsı dönüyormuş gibi oluyor sonuçta süzüyor fakat ben hızlı olmasını istiyrum bu konuda yardımlarınızı bekliyorumm..

ben sorumu linkteki konunun altına ekliyorumm ekli dosya da mevcut orada :)

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş hocam parça listesinde TEXTBOX 3 ünüzü kendi arşiv dosyama ekleyim çokta güzel süzme yapıyor ve kullanıyorum çok teşekkürler fakat benim arşiv dosyam 5000 üzerinde satır olduğundan yavaş çalışıyor fare imleci yuvarlağımsı dönüyormuş gibi oluyor sonuçta süzüyor fakat ben hızlı olmasını istiyrum bu konuda yardımlarınızı bekliyorumm..

ben sorumu linkteki konunun altına ekliyorumm ekli dosya da mevcut orada :)

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

.
Kod başlıklarının altına:

Kod:
Application.Calculation = xlCalculationManual

End Sub'lardan önce

Kod:
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic

ifadelerini ekleyin.

.

Private Sub TextBox3_Change()
Application.Calculation = xlCalculationManual
On Error Resume Next
METİN = TextBox3.Value
Set FC2 = Range("a9:J65000").Find(What:=METİN1)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=3, Criteria1:="*" & TextBox3.Value & "*"
If METİN = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=3
End If
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub

Fazla anlamadığım için tekrar bi sorayı dedim yurttaş bey kırmızıyla yazdığım kodların yerleri doğrumu ?

İlgi ve lakanıza şimdiden teşekkürler... Hayırlı Pazalar

:)

Sayın YURTTAŞ hocam (msj 12) de de yazdığım gibi kodları ekledim fakat hala yavaş bir yardımcı olsanı veya Textboxa başka bir ve daha hızlı süzme makrosu varsa

Yardımcı Olursanız Sevinirim :)

Geri