• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arama kutusu

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Efendim, ekdeki çalışmada ( sayfa ve satır sayıları çoğalabilir )

bir arama penceresi olsun, o pencereye yazılan isim hangi sayfanın hangi satırında ise o satıra gitsin ( satırın üzerinde değişiklik yapabilelim)

nasıl yapabilirim....

yol gösterirmisinz

Ekli dosyalar

tek sayfa 1 de aranılan ismin olduğu satıra gitsede olur....

bilen bi zaman ayırırsa sevinirim....Okul adına

Değerli arkadaşlar bi el atalım....

okul adına ......

aramlarda bulduklarım yaramadı ( yada ben uyarlamayı beceremedim)

zaman ayırdığın için teşekkür ederim, ama

sayfada olmuyan bir isim yazılınca tüm sayfayı seçip "run time error 91" hatası veriyor

bu hatayı isim bul düğmesinin dışında başka sayfada isede veriyor...yanlızca bul düğmesinin olduğu sayfada isim bulursa çalışıyor...

nasıl çözerim

meslektaşım
1.çözüm bul tuşunu diğer sayfaya da (5 ve 6.sınıf) kopyala arama yaparken o tuştan arama yap
2. çözüm tüm sınıf listelerini tek sayfada topla

Çok teşekkür ederim ....

run time eror 91 hatasını gene alıyorum

mesela anıl yazıp ikinci saçeneği işaretledim verdi ( pencere açılışta ikinci seçenek işaretli gelebilrmi
hep bunu kullanıyoruz )

mesela fur yazdım verdi

birde bulnca pencerde sayfa ve satırı göstermek yerine direk o satıra gitse ( o satırın arka planı değişsinki belli olsun ) daha platik olmazmı

teşekkür

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.
  • F12 tuşuna basarak sayfalardan ARAMA FORMUNU çağırabilirsiniz.
  • Büyük-küçük harf duyarlı değildir.
  • İlk aramada ilgili hücreyi seçer.

Ekli dosyalar

sabırla boş zamınınızı bekliycem......ilginize teşekkür.....

bulunca sayfa adı vermek yerine direkt o satıra gidip o satırı seçse daha pratik olurdu...( ilk bulduğunu seçse, o deyilse sonraki tuşu veya tab tuşu ile sonraki bulduğunu seçili yapar gibi )
mümkünse tabii
arama penceresi yerine P1 hücresine yazılı ismi bul gibide olabilir...
eminim bu program birçok arkadaşın işine yarar

Merhaba,

#10 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim. Hata birleştirilmiş hücrelerden kaynaklanıyor. Dosyanızın mevcut yapısını bozmadan bir çözüm hazırladım. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

çok güzel teşekkür ederim....

bulunca sayfa adı vermek yerine direkt o satıra gidip o satırı seçse daha pratik olurdu...( ilk bulduğunu seçse, o deyilse sonraki tuşu veya tab tuşu ile sonraki bulduğunu seçili yapar gibi )
mümkünse tabii

olamıyo sanırım.....bulduğu satırın arka plan rengini değiştirmem için hangi kodu eklemeliyim

Değerli korhan hocam, size çok teşekkür ederim işimi görüyor....

bu girişleri useformda yaptırmak çok iyi olacak..(yeni konu açmam gerekirmi program değişecek)

program açılınca tam ekran useform gelecek,

isim girişi isim girilecek , diğer 4 seçenek ( mektup, telefon . veli . ev ziyareti) işeretlemeli olacak
açıklama kısmı için yer olsun
işetlenen yer, girlen ismin satırı bulup o günün tarihini atacak..

girilen ismin daha öncede kaydı varsa ilgili satırı ekrara dökecek , kayda ilave yapacaksakda zeten seçimi işaretleriz

Yani arama ve yeni girişi böylece useforda bitirmiş olucaz

isim ve sınıfı girip (gerekirse açıklamada ) diğer 4 seçenekden birini işeretlemekle kayıt olacak

aynı zamanda daha önce kaydı varsa alttaki pecerede ilgili satırları verecek

olurmu

Merhaba,

Çalışmanızı UserForm ile yönetmek için aşağıdaki başlıktaki konuları inceleyebilirsiniz. Bir çok örnek çalışma bulunuyor.

Form ile uygulama için ayrı başlık açmalısınız. Ama ilk önce kendiniz çabalamalısınız.

Uygulamalı Excel Eğitimi

Geri