• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arama konusunda yardım

Excel Vers. ve Dili
2013
arkadaslar merhaba 1 adet ana sayfam var 3 adette bilgileri yazdıgım sayfalar mevcut bilgileri girdim hepsine ana sayfamda bi şablon üzerine gerekli yerleri doldurdum tek sorun arama kısmına tc kimlik no yazıp arama butonuna basınca sadece 3 adet olan bilgilerim sayfasından 1 tanesine arama yaptırabiliyorum bunların hepsinde nasıl arama yaptırabilir tc no ile arama olucak hangi sayfada varsa o tc no lu kişi bilgileri ana sayfaya gelicek.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub ara59()
Dim i As Integer, sat As Long
Sheets("Sayfa1").Select
Range("A2:I10").ClearContents
If Range("M5").Value = "" Then
    MsgBox "M5 Hücresi boş,bir işlem iptal oldu.", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
Application.ScreenUpdating = False
sat = 2
For i = 2 To Worksheets.Count
    Sheets(i).Range("C1").AutoFilter
    Sheets(i).Range("C1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=Range("M5").Value
    Sheets(i).Range("C1").CurrentRegion.Offset(1, 0).Copy Range("A" & sat)
    Sheets(i).Range("C1").AutoFilter
    sat = Cells(10, "A").End(xlUp).Row + 1
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

eline saglık hocam sorunsuz calışıyor her aramadan sonra filtreleme giriyor hocam devreye onu iptal edemiyormuyuz

Hocam Bu seferde sayfa 1 gelen bilgilerin alt tarafına yazdıgım yazılar kayboluyor tc kimlik no dan arama yapınca yazıyorum asagiya arama yapıyorum siliniyor yazılar böle bi sorun cıktı simdi :)

Hocam Bu seferde sayfa 1 gelen bilgilerin alt tarafına yazdıgım yazılar kayboluyor tc kimlik no dan arama yapınca yazıyorum asagiya arama yapıyorum siliniyor yazılar böle bi sorun cıktı simdi :)
Bunu anlamadım.:cool:

hocam sayfa 1 e b10 a yazı yazın herhangi bir yazı sonra tc no arama yapın o yazdıgınız yazı kayboluyor

hocam sayfa 1 e b10 a yazı yazın herhangi bir yazı sonra tc no arama yapın o yazdıgınız yazı kayboluyor
Evet silinir.Çünkü ben butona basıldığı anda A2:X1040000 satıra kadar siliyorum.

Hocam Onun Silinmemesi Gerekiyor Ama Alt tarafa Farklı Yazılar Gelicek. Hocam Butona Basınca Sadece Uygun Tc de bilgiler varsa gelsin silme felan olmassa süper olucak :)

Son düzenleme:
Hocam Onun Silinmemesi Gerekiyor Ama Alt tarafa Farklı Yazılar Gelicek. Hocam Butona Basınca Sadece Uygun Tc de bilgiler varsa gelsin silme felan olmassa süper olucak :)
silme olmaytacak.o zaman alt altamı eklenecek.her butona basışta sayfa1deki son satırın aldındanamı devam edecek kayıtlar.

hocam arama işini yaptıktan sonra birde print butonu hazırlayıp print ettikten sonra oraya gelen verileri sildireceğim. yani her cıktıdan sonra temizlenecek. ve sorun ortadan kalkacak.

çünkü hocam 1 kişi eklenecek oraya ve alt tarafta onay kısmı olucak imza vs. gibi şeyler olucak sadece 1tc yani.

Dosyayı düzenledim.2 numaralı mesajdan indirebilirisiniz.:cool:

hocam arama işini yaptıktan sonra birde print butonu hazırlayıp print ettikten sonra oraya gelen verileri sildireceğim. yani her cıktıdan sonra temizlenecek. ve sorun ortadan kalkacak.

çünkü hocam 1 kişi eklenecek oraya ve alt tarafta onay kısmı olucak imza vs. gibi şeyler olucak sadece 1tc yani.
imza ve onay kaçıncı satırda olacak onuda yazın.ben silinecek alanı bileyim.onlara dokunmayayım.:cool:

A11 - A15 ARası hocam A Sutundan H Sutuna Kadar Birleştirip Tam Ortaya YAzıyorum.

hocam butona basınca gelen verilerde ilk basta tc no da gelmesi gerekiyor gelmiyor direk ad soyad kısmı geliyor doğal olarak eksik geliyor yani birer sıra sag kayacak basına tc gelmesi gerekiyor oda geldimi tmdır baska sorun yok hocam senıde yordum aksam aksam :)

hocam butona basınca gelen verilerde ilk basta tc no da gelmesi gerekiyor gelmiyor direk ad soyad kısmı geliyor doğal olarak eksik geliyor yani birer sıra sag kayacak basına tc gelmesi gerekiyor oda geldimi tmdır baska sorun yok hocam senıde yordum aksam aksam :)
Ama siz öyle tanzim etmişsiniz.bende ona göre yaptım.Sayfa1 deki durum öyle idi.

Dosya 2 nolu mesajdadır.:cool:

Geri