• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama İkonu Koymak İstiyorum..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan avcar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstadım Siz Dosyayı ekleyiniz vakit bulabilirsem ben /benden daha iyi olan arkadaslar muhakkak dosyanıza göz atacaklardır.

İyi Çalışmalar.

Sn Rakkas

Selam

İstediğim Budur. Ancak bir iki ricam daha olacak.
1- ben onu size kapataslak göndermiştim aslında örnek olarak gönderdim hücre yerini ve ikonun yerini değiştirmek istiyorum.
2-kod numarasını yazdığımda istediğimi buluyor. ancak aradığımız kod numarasının bulunduğu sayfaya gitmesini sağlayamazmıyız.

Sanırsam Fazla Masraflı Oldum .

Teşekkürler

İyi geceler,

2.Sorunuzun Cevabı

AKTARMAYAP makrosundaki

Kod:
Sheets("ANASAYFA").Select
kısmını silmeniz yeterli olacaktır.

1.sorunuzun cevabı neyin nerde olmasını gerektıgını daha acıklayacı yazarsanız daha sağlıklı olur dusuncesındeyım.

sn Rakkas

Selam Sağolasın Üstadım. Benim Fazla Bir Bilgim Yok o yüzden seni sık sık rahatsız ediyorum kusura bakma daha fazla başını ağrıtmamak için ben bir derleme yapayım sana örnek olarak sunarım. ayrıntılı bir şekilde sende bana yardımcı olursan sevinirim. kaç gündür bunun için içimi yapamıyorum ilgin ve yardımların için sağol.

Sn Rakkas

Sn Rakkas

Üstad Öncelikle Tekrardan Teşekkür ederim.

Ekteki Dosya örnek olarak gönderiyorum. istediklerim ve sorularım şu şekilde olacaktır.

1- Bunu Nasıl Yaptığını bana anlatan bir mail atarsan diğer işlerimde de kullanabilirim.

2- ara ikonu direk olarak tıklanmıyor önce ismi yazıp sonra boş bir yeri tıkladıktan sonra ikonu tıklayınca oluyor. bilgi amaçlı söylüyorum.

3- aradığım kelimeyi bulduğunda ekran çıkması süper birde o parçanın bulunduğu sayfaya gitse tam süper olacak.

4- Bİlgileri fiyatolarak verirken ondalık basamakta epey sayısal değer var düzelebilirmi.?

5. Seni Bir Gün Yemeğe Davet Ediyorum Rakkas Eğer İstanbulda İsen Her Zaman Beklerim. Sana Borçlandım Sağolasın. İstanbul Dışında İsen Ben Motosiklet Fuarından Sonra Seyyahate Çıkacağım Hangi Şehirde İsen Sana Uğrarım. Birde Eğer Kabul Edersen 29 martta başlayacak olan motosiklet fuarına. sana 28 mart özel davetli ve basın mensupları için özel güne özel bir davetiye iletmek isterim. kabul edersen. Adresini bana Özel Mesaj Olarak Yaz Kargo Edeyim. Umarım Motosikletlerle Aran İyidir.

Slm

Ya Bunları Nasıl Yapıyorsuuz üstadlar ellerinize sağlık yaa

Gunaydın,

Vakit Buldugum zaman aralıgında tekrar dosyanıza bakacağım.

İyi Çalışmalar.

Sn Rakkas

Selam Rakkas Birde bişi Daha Sorucam. Aramayı biraz daha geliştirebilirmiyiz peki. mesela kod numarası ve metin olarak kelime olarak arama yapmam mümkünmü veya kelimenin bir bölümü. açıklama olarak bir pencere açmadan direk olarak o kelimenin bulunduğu sayfaya ve hücreye gitmesi mümkün olabilirmi?.

Selam,

Evet İstemiş oldugunuz şeyın yapılması mumkun.

Şunu soylesem kırıcı olmam umarım .

Projeniz Üzerinde Son hali ile ne yapılmasını(nelerin değiştirilmesini) proje içerisinde acıklayacı bir4 şekilde bakarsanız ve bende hafta sonu musaıt olursam dosyanızı incelerim.Ama Kesinde Soz vermek İstemiyorum.Elimden Geleni yaparım.

İyi Çalışmalar.

Sn Rakkas

Sn Rakkas

İstediğin Gibi Örneği gönderdim Üstadım. Boyut Büyük Olduğu İçin Resimleri Çıkarrttım. Bu Benim İçin Çok Önemli Bana Yardımcı Olursan Çok Sevinirim Şimdiden Ellerine Sağlık. Kolay Gelsin. Teşekkürler.

iyi akşamlar,

Size Bir Dosya Yolluyorum.

Kelimeleri aratabiliyorsunuz ilgili kelimenin oldugu sayfaya ulaşmak için açilan listboxta kelimeyi çift tıklamanız yeterli olacaktır.Aradıgınız kelime sarı renkli olacaktır.
Tekrar kısa yol forma geçmek için ise Ctrk+t tusunu kullanınız.

Resim işine gelince benim size onerim sheet isimlerinde bir dosyaya parça isimleri ile aynı gelecek sekilde kaydediniz.Uygulamayı boyle yaptıgınız takdırde Userformda istediğiniz parça resimlerini rahatlıkla gösterebiliriz.

Umarım Ek'Teki dosya işinizi görür.

İyi akşamLar.

5. Seni Bir Gün Yemeğe Davet Ediyorum Rakkas Eğer İstanbulda İsen Her Zaman Beklerim. Sana Borçlandım Sağolasın. İstanbul Dışında İsen Ben Motosiklet Fuarından Sonra Seyyahate Çıkacağım Hangi Şehirde İsen Sana Uğrarım. Birde Eğer Kabul Edersen 29 martta başlayacak olan motosiklet fuarına. sana 28 mart özel davetli ve basın mensupları için özel güne özel bir davetiye iletmek isterim. kabul edersen. Adresini bana Özel Mesaj Olarak Yaz Kargo Edeyim. Umarım Motosikletlerle Aran İyidir.

Lütfen ,Şımartmayın beni lütfen Üstatların yanında biraz tuhaf oldum.Bende istanbuldayım bellimi olur bir gun sizinle tanısırız belki.
İyi Alşamlar

Sn Rakkas

Slm Rakkas

Şımartmak Değil Sadece Bana Yardımcı Oldun Hemde Benim Benim İçin Ne Kadar Önemli bir Şey Yaptığının farkında değilsin. Bu Gerçekten benim için çok önemli idi.

Ancak Rakkas Üstadım. Kelime Ara yaptığımda arama ikonlarının olduğu yerde hücreler giderek renk değiştiriyor. her arama yaptığımda bir hücrenin rengi değişiyor bu nedendir. acaba birde bulunan sayfaya sarı renk koyuyor bu güzel ancak bu sayfa korumalı olduğun da da uygulanabilecekmi?

koruma şifreni açtıracak bir kod yazılabilir.
Sarı renkle belirtememin amacı aradıgın hucrenın bulundugunu gostermektedır.

Umarım istediğiniz olmustur.

Sorun

'tum sayfalarda veri arama
Sub FindItAll()
Dim oSheet As Object
Dim Firstcell As Range
Dim NextCell As Range
Dim WhatToFind As Variant
WhatToFind = Application.InputBox("What are you looking for ?", "Search", , 100, 100, , , 2)
If WhatToFind <> "" And Not WhatToFind = False Then
For Each oSheet In ActiveWorkbook.Worksheets
oSheet.Activate
oSheet.[a1].Activate
Set Firstcell = Cells.Find(What:=WhatToFind, LookIn:=xlValues, LookAt _
:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False)
If Not Firstcell Is Nothing Then
Firstcell.Activate
MsgBox ("Found " & Chr(34) & WhatToFind & Chr(34) & " in " & oSheet.Name & "!" & Firstcell.Address)
On Error Resume Next
While (Not NextCell Is Nothing) And (Not NextCell.Address = Firstcell.Address)
Set NextCell = Cells.FindNext(After:=ActiveCell)
If Not NextCell.Address = Firstcell.Address Then
NextCell.Activate
MsgBox ("Found " & Chr(34) & WhatToFind & Chr(34) & " in " & oSheet.Name & "!" & NextCell.Address)
End If
Wend
End If
Set NextCell = Nothing
Set Firstcell = Nothing
Next oSheet
End If
End Sub

Yazmış olduğunuz programı çalıştırdığımda açılan forma aramak istediğim kriteri yazdığımda bulmuyor. Sorun nedir?

Sn Rakkas

Sn Rakkas Renk değiştirme konusunda Rarı Renkte Ok. Sorun Yok Kelime Ara İkonunun butonun olduğu yerde her ara dediğimde ikonun altındadaki zemindeki renk değişiyor dolgu değişiyor. Son gönderdiğini incelemedim bilgin olsun: milis arkadaşım biraz daha detaylı yazarsan yardımcı olabilriz: ne yazıyorsun veya nasıl aramıyor: ( aranacak kelime yazdıktan sonra o hücreden çık sonra ara ikonu tıkla ) birde döyle deneyiniz kolay gelsin

Slm Rakkas

Üstadım ellerinize Sağlık Çok Güzel Olmuş Uygulamaya Başladım Sağolun. Hepinize Teşekkür Ederim.

Geri