• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arama hızı ve kapsamı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan arkee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
11
merhaba
elimde büyük verili alfabetik sayfa sıralı ısım soyısım ve portfoy nosu yer alan bır belge var

örneğin: sinan aydın isimli müşteriyi aramak istediğim zaman S harfine geliyorum ctrl+f yapıyorum arıyorum ama pc hızlı olmasına ragmen verıler cok oldugu ıcın 4 5 sn beklıyorum ve gun ıcınde o kadar cok aram yapıyor ve zaman kaybedıyorum hele bazen portfoy nodan ısım bulmak gerektıgınde tum sayfalarda ara dıyınce yarım dakıka beklıyorum

bu konuda lutfen yardımınızı rıca edıyorum bunu nasıl aşabılırız bu verıler excel dosyasında kayıtlı daha hızlı nasıl olabılır

Merhaba.
Hücre içeriği değişince çalışan filtreleme yapan bir kod ile veya başlık satırına TEXTBOXlar
ekleyip İLE BAŞLAR/İÇERİR şeklinde filtre uygulamanızı sağlayacak kodlar kullanabilirsiniz.
Forumda her iki konuda da yeterince örnek var diye biliyorum.

Belgede formül yoğunluğu yüksek ise kodların başında hesaplamayı ELLE haline çevirecek,
sonunda da tekrar OTOMATİK olarak eski haline getirecek kod satırlarıyla desteklemelisiniz.

Tabi örnek belge olmadan ancak bu kadar fikir söyleyebildim,
örnek belge ekleyerek destek istemenizde yarar var.

merhaba
kullandıgım excel ın bır kısmını ornek olarak ekledım formatını gorun dıye sayfalar alfabetık sıra ıle gıtmekte ısım soyısım ve portfoy no olarak
a harfı ıle baslayan bır isimi a sayfasında arıyorum ama portfoy nosndan arama yapacagım zaman tum sayfalarda arama yapıyor ıste boyle anlarda cok zorlanıyorum zaman kaybı olarak

Ekli dosyalar

Merhaba.

Küçük bir çözüm, bilmem işinize yarar mı?
Shift tuşuna basılı tutup istediğiniz harf isimli dosyanıza (a,b,c,....) bastığınızda bütün dosyalar seçilmiş oluyor, Ctrl+F'ye basıp istediğiniz portfoy no dediğiniz sayıyı yazıp enter'e bastığınızda bu sayının bulunduğu sayfada istediğiniz sayıyı buluyor.

Merhaba.

Küçük bir çözüm, bilmem işinize yarar mı?
Shift tuşuna basılı tutup istediğiniz harf isimli dosyanıza (a,b,c,....) bastığınızda bütün dosyalar seçilmiş oluyor, Ctrl+F'ye basıp istediğiniz portfoy no dediğiniz sayıyı yazıp enter'e bastığınızda bu sayının bulunduğu sayfada istediğiniz sayıyı buluyor.

malesef işime yaramadı cunku sayfaların tamamını secenekler menusunden "çalışma kitabı"nda ara dedığımde tum sayfalarda arıyor ama sorun bunun cok zaman alması

paylasımınız ıcın cok tesekkurler

ekli dosyayı inceleyin

İCMAL sayfasının a1 hücresine yazdığınız kelimeyi (içerir) sayfalarda arama yapıp bulduklarını listeliyor.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı inceleyiniz

icmal sayfasında a1 hücresine yazılı kelimeyi sayfalarda arayıp listeler

Son düzenleme:
Geri