• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Arama Formülü

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
selamlar ekteki excel çalışmasında tasarlayamadım bir türlü yatay mı yapmak gerekiyor dikey mi tabloyu anlamadım; pes ettim en sonunda soru şu;
"Sayfa2" de vergi no firma ve dönem seçtiğimde sarıya boyadığım alanların otomatik dolması eğer "sayfa1" de bazı aylarda veri yoksa sarı alanların boş gelmesi yardımlarınızı rica ediyorum saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba.

Belgenizde, VERGİ KİMLİK NUMARASI ve DÖNEM seçimi tamam ama FİRMA seçiminden amacınız nedir anlayamadım.
Firma bilgisini vergi kimlik numarası üzerinden çağırmak gerekmez mi?

Seçilen vergi kimlik numarası ve döneme göre istenilen sonuçları aşağıdaki formül ile elde edebilirsiniz.

NOT:
--
Vergi kimlik numarası seçimine ilişkin veri doğrulama liste aralığını =Sayfa3!$B$2:$B$3 olarak,
-- dönem seçimine ilişkin veri doğrulama liste aralığını da =Sayfa3!$A$2:$A$13 olarak değiştirin.)

Aşağıdaki formülü E2 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](Sayfa1!$A$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($A$2;Sayfa1!$A:$A;0)+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-2;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($C$1;Sayfa3!$A$2:$A$13;0)*3+1)="";"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](Sayfa1!$A$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($A$2;Sayfa1!$A:$A;0)+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-2;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($C$1;Sayfa3!$A$2:$A$13;0)*3+1))

Sayın Ömer Baran yanıtınız için teşekkür ederim evet doğrudur firma ismini sadece göreyim diye koydum ; tam da istediğim gibi elinize sağlık kırk gün uğraşsam yapamazdım;
Saygılar

Arama Formülü Soru Devam

Sayın destek ekiniz özel mesaj yazamıyoruz sanırım ; ömer baran bey konuyu cevapladık cok teşkkür ederim yine forumumuzdan buldugum ekli bir dosyada ku konuyu kullanacağım dosya ekte

ekli rar dosyasında "Kdvbeyan" adında bir kitap oluşturdum bilgiler içinde "yeni_kit" kitabında "yazdır" sayfasındaki "E49;H58" aralığındaki bilgilerin "Kdvbeyan" sayfasında otomatik gelmesini sağlayabilirmiyiz dönemler değişebiliyor her ay cunku önceki cevap tan yararlanarak yapmaya calıştım fakat beceremedim desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar

Ekli dosyalar

Sayın forum ailesi iyi haftalar; bu konu ile ilgili düşüncesi olan var mı acaba; Saygılar

Geri