• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arama butonu ARA-BUL

Merhaba Evren bey, senden yine bir ricamımız olacak
ARA_BUL5_59

1) Bulunan verileri ekranda göstemektedir. Bu bulunan verileni üzerine tıkladığımızda ilgili hücreye gitmektedir. benim istediğim şu; bulunan ekranın üzerinde tıkladığımızda gidilen hücrenin kenarını renkli şekilde gösterilebilirmi ? Kolay farkedilmesi için.. Ama bu hücrenin özelliklerini öldürmesin

2) Bu sayfalardan diğer sayfalara kolay yoldan gidebilmek için Sayfa1, Sayfa2
sayfa3 gibi kısımlara anapenreden kolay ulaşmamızı sağlyabilirseniz

çok sevinirim...

Merhaba Evren bey, senden yine bir ricamımız olacak
ARA_BUL5_59

1) Bulunan verileri ekranda göstemektedir. Bu bulunan verileni üzerine tıkladığımızda ilgili hücreye gitmektedir. benim istediğim şu; bulunan ekranın üzerinde tıkladığımızda gidilen hücrenin kenarını renkli şekilde gösterilebilirmi ? Kolay farkedilmesi için.. Ama bu hücrenin özelliklerini öldürmesin

2) Bu sayfalardan diğer sayfalara kolay yoldan gidebilmek için Sayfa1, Sayfa2
sayfa3 gibi kısımlara anapenreden kolay ulaşmamızı sağlyabilirseniz

çok sevinirim...
Bu seçili hücrenin kenarlıklı olması diğer hücrelerinde kenarlıklarının kaldırılması anlamına gelir ki buda excelin bir sayfanın hücrelerinin kenarlığını kaldırmak saatlece sürebilir.
Biçim temizlği yapılırsa olur ama bu sefrde biçimlenen sayılar ve metinler ve biçimlenmiş ne varsa ve arka planların hepsi temizlenir.
Zaten seçili bir alan renkleniyor.

teşekkür ederim evren bey...

bari 2 sıradaki talebimi yapamazmısınız?

Teşekkürler çok güzel bir çalışma olmuş Ellerine sağlık

Acaba bu makroyu istediğimiz başka bir çalışma kitabına kopyalama
yada çalıştırma imkanımız varmı?

Son düzenleme:
Merhaba;

Öncelikle elinize sağlık:)

"EVREN" yazısını kaldırmak için sağ tıkladığımda properties seçeneği çıkmıyor. "ARA-BUL" ikonuna tıklarken karşımıza çıkan yazıyı ve ARA-BUL ikonuna bastığımızda çıkan küçük ekranı nasıl düzenleyebiliriz?

Ben evde Office 2007 ofiste Office 2003 kullanıyorum; evde hazırladığım dosyayı uyumluluk seçeneği ile ofiste çalıştırabilir miyim?

Teşekkürler[/I][/B][/B]

Arkadaşım merhaba Evren yazısını kaldırmak için aşağıdakileri yapman gerekli...

Öncelikle tasarım modunu bir kez tıklamak
Nesneye sağ tıklayınız.
Properties tıklayınız.
MosePointer den 99 'u seçiniz.
Mouse icondan da istediğiniz bir iconU seçiniz işlem tamamdır.

çok tşk.

neyi kaçırıyorum bilmiyorum ama söylediklerinizi yapmama rağmen mouse altındaki "EVREN" ve ikonu tıkladıktan sonra çıkan ekran üzerindeki "Evren GİZLEN" yazısını silemiyorum. çok oluyorum farkındayım ama ekteki dosya üzerinde düzeltme yapmanız mümkün mü?

Merhaba;

Ok altında çıkan yazıyı silmeyi başardım; ama ikonu tıkladıktan sonra çıkan ekran üzerindeki "Evren GİZLEN" yazısını silemiyorum ve düzenleme yapamıyorum. Bunun için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba;

Ok altında çıkan yazıyı silmeyi başardım; ama ikonu tıkladıktan sonra çıkan ekran üzerindeki "Evren GİZLEN" yazısını silemiyorum ve düzenleme yapamıyorum. Bunun için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dosya ekte.:cool:

Evren Bey;

Çok teşekkür ediyorum.

Merhaba;

Yardımlarınızla bir dosya oluşturdum ama bir problemim var. Sorunu şöyle özetleyebilirim;

15012714 dosyamda bulunan bir veri...

150127 diye arama yaptığımda istediğim veri ekranıma gelirken 15012714 için arama yaptığımda hata veriyor.

Bu problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz, ltf?

Dosya ekte...

sn Evren Gizlen bu arama(userform) kodunu ve tabiki userformu tek bir sayfada tarama yapacak şekile çevirmek mümkünmü acaba.ben uğraştım ama beceremedim.elinize sağlık ben bunu bu haliylede başka bir çalışmamda kullandım ve çokta başarılı.İstediğimse farklı yerlerdede kullanabilmek açısından tek sayfada arama yapan bir çalışmanızda olursa (sayfa seçimi olmadan,ve kitaptaki sayfaları listelemeden yine aranacak veriyi girdiğimizde bulacak şekilde) memnun olurum.Saygılarımla

Sn Evren Gizlen mükemmel olmuş kullanmaya başladım bile ve bir zamanlar sitede bu tür bir çalışmayı baya aramıştım elinize sağlık.Anlayışınıza sığınarak bunu tek bir sayfalık halde yani tek sayfada arama yapar şekilde (sayfa seçimi olmaksızın,ve sayfaları listelemeden sadece aranacak veri kutusu arama düğmesi ve listeleme şeklinde )çalışmanız olur ve paylaşırsanız sevinirim.saygılarımla

ve affınıza sığınarak bir gün bunun tek sayfa için tasarlanmış bir şeklini yapma fırsatınız olur ve paylaşırsanız görmekten memnun olurum saygılarımla

Evren Bey'e;

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

ARA-BUL butonu tıkladıktan sonra karşımıza çıkan ekranı nasıl düzenleyebileğimiz (görüntülenen veriler, sütun sayısını arttırma, görünüm vb)
ile ilgili yönlendirme yapabilir misiniz?

Daha önceki mesajımda arama işlevinin bazı veriler için hata verdiğinden bahsetmiştim. Arama işlevini geliştirmek, özet bilgi ekranına yeni veriler eklemek ve farklı düzenlemeler yapmak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izleyebilirim, yardımcı olur musunuz?

İyi çalışmalar

Geri