• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araliktaki verileri secilecek degere göre saydirma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 -tr
Herkese merhabalar. Arastirmalarima ragmen bulamadim. Şöyle bir problemim var. Sayfa1 de sirali illerim var ... ankara,istanbul,izmir, samsun vs vs... karsilarinda elma,armut,portakal vs vs yaziyor... ben sayfa2 de A1 hucresine Elma yazdigim zamam, sayda1 de kac tane il icin elma degeri secildigini sayarak B1 hucresine yazmasini istiyorum. Sayfa2 de egersay komutu ile sayfa1 deki elmalari saydirabiliyorum ama ben bunun a1 de sececegim meyve ismine bagli olarak degismesini de istiyorum...

Ornegin Elma yazim,5 ... armut yazdim 7 gibi ... umarim anlatabilmisimdir... yardimci olabilirseniz sevinirim :)

Yardim icin cok tesekkurler ... bilgsayardan internete girdigim ilk firsatta bakacagim

Tekrardan kolay gelsin. Ben ilk örneği inceledim. ÇOKEĞERSAY komutu tam işimi gören bir komut. çok teşekkür ederim. Ancak bu dosyayı kullanacağım bilgisayar hem internete bağlanmayan bir bilgisayar hem de Office 2007 değil Office 2003 kurulu ... Aynı işlevi Office 2003'te TOPLA.ÇARPIM komutu ile yapılabileceğini okudum. Fakat denememe rağmen olmadı. Yardımcı olursanız sevineceğim :)

Geri