• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aralığa göre atama

Merhaba iyi günler,

dosyanızı inceledim. Şöyle bir soru sorup ona göre formül yazmak istiyorum. Koşulların bulunduğu tablodaki değerler değişebilir mi? Eğer değişme ihtimali var ise formülü etkilenmeyecek şekilde yazmamız gerekir. Bunun içinde belki küçük bi kaç müdahalede bulunmak lazım.

Ama eğer standart olarak bu değerler için kullanılacaksa Eğer formülü ile aralıklar tanımlatılabilir.

Bazı değerlerinizizin hangi kategoriye girdiği belli değil. Tablo eksik doldurulmuş. Örneğin HP'nin 4 ve 5 numaralı sınıflandırılmasına baktığımızda 8-10 ve 0-8 arası bulunmakta. 8 hangi kategoriye eklenecek. Tabloyu kontrol edip doğru bilgi sağlarsanız tek seferde sorunu çözümlendirelim.

<8 şeklinde olan yani 7,9999 dan küçük olan tam sayı 8 bu kategoride değerlendirilmiyor.

Orjinali paylaşmanız güzel olmuş. Çünkü sizin tabloya göre bi kaç tane daha belirsizlik vardı. Fırsat bulduğumda hazırlayacağım tablonuzu. Umarım çok acil değildir.

Yarına kadar olsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.iyi çalışmalar...

Orjinal tabloda 4 ve 5. katogoride ayrım yapmamda kolaylık sağladı fakat bu seferde ilk koşullara bakıyorum oradada belirsizlikler var. Örneğin ADF'de 35,5 olduğu zaman hangi sınıfa koymamız gerektiği tabloda net ifade edilmiyor.

31-35 arası ADF de 1 kategorisinde ,
yuvarlamada 5 üzeri bir üst kategoride altı alt kategorisine geçiyor.Mesela 35,4 ise 1.kategoride ,35,6 ise 2.kategoride değerlendiriliyor.

Geri