• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aralarında boşluk olan hücreleri arka arkaya sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan a123455
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 ve 2010
Merhaba,

Basit bir sorum var - aslında nasılk yapıldığını hatırlayamadım :( bu saatte lazım olunca sorma gereği duyuyorum. Vaktinizi aldığım için şimdiden kusura bakmayın, ilginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediyorum.

A1, A3, A5, ... A49 hücrelerinde s1, s2 gibi değerler var. Burada şart, hücrelerin atlayarak gidecek olması. Bunun yanında B1, b3,.. hücrelerinde de sayı değerleri var.

Ben bunları D sütununa aşağıya doğru sıralı bir halde yazmak istiyorum. Aşağıya doğru sürükleyince sıralı bir şekilde istediğim verileri elde edemiyorum.
Veri sayısı çok olunca ister istemez teker teker eşleştirmek zor - yerine göre imkansız olabiliyor.

Yapmak istediğim dosyanın örneğini ekte gönderiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Türün Türkçe / ingillizce olması veya versiyonu benim açımdan çokta önemli değil.
Ekli dosyayı görüntüle Kitap1.xls

Son düzenleme:
zormuş.
Basit olduğuna nasıl kanaat oldunuz.

Nasıl yapıldığını hatırlayamadım.

Genelde basit şeyleri ya çok küçük hatalardan dolayı gözden kaçırırım, veya kullanmadığım - unuttuğum için kullanılması gereken işlevleri hatırlayamam. Sonuçta bir noktanın bile yeri önemli. Kesin birşeyi unuttum yine.. Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

1. konu başlığınızı değiştirin
2. sıralı olmasından kastınız nedir.
D sütununda
S1
S2
S3
verileri var
bu şekilde mi olacak bunlar

Sıralı olmasından kastım aşağıya doğru arada hücre atlamadan diğer taraftaki veriyi alıp arka arkaya yazacak.

veya sayılarda yaptığımız gibi aşağıya doğru çektiğimde
a1-> s1 : D1 de,
a3-> s2 : D2 de
a5-> s3 : D3 te..
A99-> s51 : D51 de görünecek.

edit: yazdıklarıma bakınca sizin söylediğiniz şeklin açıklama olarak daha basit ve anlaşılır olduğu görülüyor.

Evet, D sütununda yazdığınız şekilde olacak.

Son düzenleme:
Sıralı olmasından kastım aşağıya doğru arada hücre atlamadan diğer taraftaki veriyi alıp arka arkaya yazacak.

veya sayılarda yaptığımız gibi aşağıya doğru çektiğimde
a1-> s1 : D1 de,
a3-> s2 : D2 de
a5-> s3 : D3 te..
A99-> s51 : D51 de görünecek.

Merhaba
D1 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($D$1:D1)>TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$1000<>"")*1);"";İNDİS($A$1:$A$1000
;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000<>"";SATIR($A$1:$A$1000)-SATIR($A$1)+1);SATIRSAY(
$D$1:D1))))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
Formülde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
D1 hücresine yazdığınız formülü diziye çevirdikten sonra aşağıya doğru çoğaltın.

İlginiz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Deniyorum.

Çalıştı - beni büyük bir iş yükünden kurtardınız. Çok sağolun.

Geri