• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aradığım değerin adresini bulmak.

Excel Vers. ve Dili
365 (2016) Türkçe
merhaba;

D6:M20 aralığında çeşitli parça isimleri mevcut.

örneğin, ray, buton, halat vs

R11 hücresine değer olarak "ray" yazıyorum.

R12 hücresine yazılacak formül ile;

R11 hücre değerinin, D6:M20 aralığında geçtiği hücrenin adresini bulmalıyım.

DİPNOT;

Gece birçok örneği inceledim.

aranan satır yada sütun dan biri sabit hepsinde,

ancak benim sorumda aralıktaki tüm hücrelerin aranması lazım.

Sabaha karşı anlaşılır yazmışımdır umarım.

R12 Kopyalayınız.R11 Yazdığız değerin adresini bulur.Dizi formülü ctrl+shift+enter le çıkınız.
Kod:
=ADRES(BÜYÜK(EĞER(D6:M20=R11;SATIR(D6:M20));SATIR(A1));BÜYÜK(EĞER(D6:M20=R11;SÜTUN(D6:M20));SATIR(A1)))

Sayın İdris Serdar,
lütfen birden fazla sayfadaki satır ve sütün başlıklarındaki kriterlere bağlı olarak hücre değerini diğer sayfaya getirmek için hangi formül kullanılabilir.

R12 Kopyalayınız.R11 Yazdığız değerin adresini bulur.Dizi formülü ctrl+shift+enter le çıkınız.
Kod:
=ADRES(BÜYÜK(EĞER(D6:M20=R11;SATIR(D6:M20));SATIR(A1));BÜYÜK(EĞER(D6:M20=R11;SÜTUN(D6:M20));SATIR(A1)))

teşekkürler sayın Çıtır.

Üzerinde ufak oynamalar yaparak anlamaya da çalışıyorum.

teşekkürler sayın Çıtır.

Üzerinde ufak oynamalar yaparak anlamaya da çalışıyorum.

Rica ederim.2. Sorunuz için anladığım kadar cevaplayım birden fazla kriterle sonuç aramada formülle bulmak için dizi formülleri,topla çarpım ve yardımcı sütun kullanma yöntemleri kullanılır. Sorunuzu örnek bir dosya ile dışkaynak dosya yükleme sitelerinden birine yüklerseniz daha çok kişi inçeleme şansına sahip olur ve daha çok cevap gelir.Kolay gelsin.

Rica ederim.2. Sorunuz için anladığım kadar cevaplayım birden fazla kriterle sonuç aramada formülle bulmak için dizi formülleri,topla çarpım ve yardımcı sütun kullanma yöntemleri kullanılır. Sorunuzu örnek bir dosya ile dışkaynak dosya yükleme sitelerinden birine yüklerseniz daha çok kişi inçeleme şansına sahip olur ve daha çok cevap gelir.Kolay gelsin.

merhaba,

ikinci soru bana ait değil.

sayın KMLZDMR tarafından sorulmuştu.

herhalde cevabınızı görmüştür.

Geri