• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aradaki Fark..!

Merhaba,

#7 nolu mesajımı tekrar güncelledim. Denermisiniz.

Bu arada benim aklıma bir şey takıldı. Diyelim ki üretim tamamlandı ibaresi hücrede belirdi. Daha sonra GELENLER sayfasına gidip stok miktarını arttırıp tekrar sayfa aktif edildiğinde kod şu haliyle bir işlem yapmıyor. Bu durumda nasıl bir sonuç ortaya çıkmalı?

Merhaba Korhan Bey,
İlgi ve alakanıza ne kadar teşekkür etsem inanın azdır. Gönülden saygılarımı sunarım. Bu benim için çok önemli bir çalışmanın en önemli kısımlarından bir bölümüydü, sayenizde bu sorunu çözmüş bulunuyoruz. Bu arada çok önemli bir yere değinmişsiniz. Çok teşekkür ederim. Emin olun siz yazmasanız benim jeton düştüğünde tekrardan rica etmek durumunda kalacaktım.
Normalde gelen, stoktan fazla olamaz, ama tabi ki bu durum sık sık oluyor, bu durumda stokta az, gelen durum fazla olduğunda, hücre rengi mavi olacak şekilde, örneğin: stok atıyorum 1.000 gelen 1.500 ise 500 Metre Fazla kumaş vardır. Bu şekilde bir düzenleme yapılabilir.
Her şey için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba,

#7 nolu mesajımı son duruma göre tekrar güncelledim. Denermisiniz.

Merhaba Korhan Bey,
Ne kadar teşekkür etsem azdır. Tek kelimeyle mükemmelsiniz. Bu yaptığınız çalışmada iki teşekkür inanın verdiğiniz emeğin zerresine tutunamaz. Her şey için gönülden teşekkürlerimi sunarım.
Elinize, bilginize sağlık. Allah’ım razı olsun.
Her şey gönlünüzce olması umuduyla, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.

Merhaba Korhan Bey,
Bu yazdığınız kodu çalışmama eklediğimde, diğer sayfalarda ki formülleri ve makroların çalışmasını engelliyor engelliyor. Yeni fark ettim Ne yapmam lazım. Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum..
İyi akşamlar dilerim.
Saygılarımla.

Merhaba,

Daha önceki mesajlarımda da bahsettim. Burada doğru değerleri almak için hesaplamanın manuel olması gerekmektedir.

Başka sayfalarınızda kullandığınız makrolarda hesaplamaların güncel olması gerekiyorsa kodlarınızın başına aşağıdaki satırı eklemek çözüm üretebilir.

Kod:
ActiveSheet.Calculate

Günaydın Korhan Bey,
Bu kodun çalışmasına bir buton ekleyip güncellemeyi yapmış olsak diğer sayfalarla çalışmasını engel olacak şeyler olur mu? Formüllerin çalışmasında engeli BuÇalışmaKitabına eklenen kod yapıyor, normal diğer makrolara ise verdiğiniz kodlar yapıyor, özellikle sütun genişliklerine.
Bu son verdiğiniz kodu sizin kodlara mı eklemem gerekiyor ya da engel olunan sayfalara mı? Tam olarak anlam anlayamadım. Af buyurun lütfen. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

"BuÇalışmaKitabı" bölümündeki kodlarınızı silip aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Application.Calculation = xlCalculationManual
End Sub

Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
    If Sh.Name <> "ÇALIŞMA" Then ActiveSheet.Calculate
End Sub

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
    If Sh.Name <> "ÇALIŞMA" Then ActiveSheet.Calculate
End Sub

Korhan bey,
Sanırım bu kez tamam hiç sorun gibi , inşallah ta bi sorun olmaz herşey için tekrardan teşekkür ederim.
İyi akşamlar dilerim.

Geri