• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araç kaydı ve sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok derli toplu bir çalışma, Neredeyse her koda yazılmış açıklamalar bizle için büyük kaynak.

Teşekkür ederim. Ergün bey

araç kaydı ve sorgulama

merhaba
ergün güler bey hazırlanmış olan dosyanın son halini tekrar eklermisiniz?
hazırladığınız dosyayı açtığımda kodalrdaki hatadan dolayı ya da makro aktifleştirmedeki bir hatadan dolayı (ki diğerkonulardaki makroları hiç problem olmadan açabiliyorum) hata veriyor.!

Ergün bey çok güzel ve örnek bir çalışma olmuş bizler kullanmasak da kodlardan bilgiler edine biliyoruz bunun için size teşekkür ederim ama geliştirilmesi ve bize yol göstermesi amacıyla soruyorum misal araç sorgulama sayfasında üstte tarih yazısına tıklandığında tarihleri sıraya koyması, yada konuya tıklandığında konuları sıraya dizmesi kullanıcı açısından kolaylık olabilir ikinci bir husus ise araç sorgulama sayfasında ekranı simge durumunda küçültemiyoruz bence oda olsa daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum ama bu haliyle de çok çok güzel olmuş tekrardan ellerinize sağlık

Ergün bey çok güzel ve örnek bir çalışma olmuş bizler kullanmasak da kodlardan bilgiler edine biliyoruz bunun için size teşekkür ederim ama geliştirilmesi ve bize yol göstermesi amacıyla soruyorum misal araç sorgulama sayfasında üstte tarih yazısına tıklandığında tarihleri sıraya koyması, yada konuya tıklandığında konuları sıraya dizmesi kullanıcı açısından kolaylık olabilir ikinci bir husus ise araç sorgulama sayfasında ekranı simge durumunda küçültemiyoruz bence oda olsa daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum ama bu haliyle de çok çok güzel olmuş tekrardan ellerinize sağlık

Sayın erenn44,

Ben teşekkür ederim.
-Araç sorgulama sayfasındaki Listview'in kolon başlıklarına tıklayarak çeşitli sıralamalar tabiki yapılabilir.
-Ekranı simge durumunda küçültemiyorsunuz. Fakat bunun için ayrıca excel kod sayfasında kullanılan ve hem excel hem VBA kodları olmayana API kodları ile yapılabiliyor. Bunun için uğraş istiyor. Ben yaparsam ezbere kodları alıntı yapıp yapmış olacağım. Mantığını anlayamacağım. Bunlar başka zorluklarıda getireceğinden yapmak, uğraşmakistemedim.
Ancak, Araç Sorgulama Programı açık iken başka excel veya başka programlar açabilirsiniz. Windows seçeneklerinden "masaüstünü göster" dediğinizde simge durumunda küçülecektir.

merhaba
ergün güler bey hazırlanmış olan dosyanın son halini tekrar eklermisiniz?
hazırladığınız dosyayı açtığımda kodalrdaki hatadan dolayı ya da makro aktifleştirmedeki bir hatadan dolayı (ki diğerkonulardaki makroları hiç problem olmadan açabiliyorum) hata veriyor.!

Son hali ekli zaten. 5. mesaja bakınız.
Hata sizdeki mevcut excel'den kaynaklanıyor.
Kod sayfasında iken, "Tools"dan "References" kısmına geliniz. Burada "MISSING..." yazan yer var mı yok mu? buna bakınız.
Sonra forumda, ilgili problem ile ilgili araştırma yapınız.

Son hali ekli zaten. 5. mesaja bakınız.
Hata sizdeki mevcut excel'den kaynaklanıyor.
Kod sayfasında iken, "Tools"dan "References" kısmına geliniz. Burada "MISSING..." yazan yer var mı yok mu? buna bakınız.
Sonra forumda, ilgili problem ile ilgili araştırma yapınız.

bahsedilen kısım bende etkin değil.Aktifleştirme nasıl yapılır?

bu makinede kullanılabilir olmadığı için bir nesne yüklenemedi böyle bir uyarı alıyorum ne için olabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz

bu makinede kullanılabilir olmadığı için bir nesne yüklenemedi böyle bir uyarı alıyorum ne için olabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz

Selam,
Probleminiz açık ve net değil. Lütfen daha detaylandırıp forumda aratınız.
Sizin bahsettiğiniz problem hakkında herhangi bir fikrim yok. Muhtemelen sizin excel'inizden kaynaklanıyor.
En fazla şunu söyleyebilirim;
1-)Dosyayı makroyu etkinleştirmeden açıp kaydedip kapatınız.
2-)Olmaz ise, VBA kod sayfasında iken, Tools-> References bölümüne bakınız. Burada "available references" yazısının altındaki seçili seçeneklerde "MISSING.." ile başlayan satır olup olmadığına bakınız.

Ergün bey merhaba

Sıhhattesinizdir inşallah.

Programa devam edebilecek misiniz? Eksikleri tamamlama imkanımız olacak mı?

İyi Çalışmalar

Ergün bey merhaba

Sıhhattesinizdir inşallah.

Programa devam edebilecek misiniz? Eksikleri tamamlama imkanımız olacak mı?

İyi Çalışmalar

Selam,
Sadece önizleme ve yazdırma kaldı. Bunları yaptıktan sonra siz gerçek verilerinizi yollarsınız. Ben de adapte eder size geri yollarım. Bunu yapmmamızın sebebi, siz de metin ve sayı formatları farklı işlemiş olabilir. başlangıçta veya ilerleyen günlerde hata verebilir. Adapteyi yaptıktan sonra, artık metin-sayı-format problemleri olmayacak.

Ergün bey teşekkür ederim.

Her şeyden önce ortaya güzel bir çalışma çıktığını söylemeliyim. ihtiyaca tam cevap verebilmesi için birçok geliştirme ve ekleme yapılması gerekiyor. Size buraya kadar yardım ettiğiniz için çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu şablon üzerine ek çalışmalar yapabilmek için sizden izin rica ediyorum.
Sonuçta bu sizin eseriniz.

Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri