• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araç kaydı ve sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam Ergün bey.

Programla ilgili;

Tarih sekmelerini doldururken bir tarihi takvimden tıklayınca otomatik diğer sekme için takvim açılıyor. Bu şekilde olunca bazen hangisinin tarihini girdiğimi karıştırıyorum.

Hemde takvimin ayını yılını ayarlayım derken zaman kaybı oluyor.

Tarih sekmelerinde direk elle tarih girebilsek gerekirse takvimi tıklayınca açsak olurmu.

Teşekkürler
Haklısınız ben sizi tab tuşu ile özellikle istediniz diye yaptım. El ile girebilmeniz mümkün yaparız. Ancak el ile girirken tarih formatını kontrol etmemiz gerekecek. Ayrıca hem ile girebilirken, takvimin açılması pasif olacak. Takvimi nasıl açmayı düşünüyorsunuz? formun bir köşesine optionbutton mu koyalım? Tarihi elle gir - takvim ile gir gibi.

Ergün bey hani logo falan kullandınız mı bilmiyorum.

Giriş yapılan kutucukların hemen bitişiğide üç nokta küçücük bir buton olsa butona tıkladığımızda tarih açılsa.

yada size göre hangisi daha kullanışlı ve kolay geliyorsa onada uyarım. Yeterki takvime sadece gerektiğinde takılalım yoksa çok oyalıyor.

Bu arada ince bir ayrıntı plaka format düzenlemeniz çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim.

11. Çalışmayı yaptım. Gönderemedim. Tatildeyim. En kısa zamanda göndereceğim. Tarih problemini hallettim. İster el ile kendiniz girebileceksiniz. Bu esnada tarih olup olmadığının kontrolü yapılacak. İster çift tıklayarak Takvimi çağırabileceksiniz.

Elinize sağlık Ergün bey.

Personel Takip programı çalışmasıda yapıyorsunuz galiba onuda takip ederim.

Kolay gelsin.

Merhaba,

programı baya kurcaladım. Şuan için hata veren tarafı gözükmüyor Ergün bey, Elinize sağlık çok emek sarfediyorsunuz ve cok güzel bir çalışma çıkıyor ortaya.

Ergün Bey çalışmanız gerçekten çok güzel olmuş, ekte benim kullandığım tablo mevcuttur, tablonuzu olabildiğince uyarlayabilirseniz çok sevinirim.
İsteğim şudur,
Kayıt İşlemleri bölümünü şu şekilde düzenleyebilir miyiz?
- Maliki (Kiralık veya Şirket adına mı anlamında), Plaka,Cinsi,Markası,Tescil Tarihi,Tipi,Modeli,Motor No.,Şasi No.,Trafiğe Çıkış Tarihi,Trafik Acente, Poliçe No , Vade,Kasko Acente, Poliçe No, Vade, Ödenecek Prim, KULLANILDIĞI YER KULLANAN Kişi.

Sizin de fikirlenize açığım böyle olursa daha güzel olur derseniz (tabii zamanınız olursa)

Çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın haimow,
İstekleriniz makul ve yapılabilir görünüyor. Söz vermiyorum ancak, ilgilenmeye çalışacağım. Aslında ayrı bir konu altında devam etmemiz gerekir.
Benim programda 2 tane form var. Siz hangisini kullanacaksınız?
Mesela birinde her bir araca ait kayıtlar var. Sizin gönderdiğiniz örnek gibi. Diğerinde ise bu araçlara ait yapılan birden fazla işlemlerin kayıtları var.

Ergün Bey,

Araç kayıtlarını yaptıktan sonra , araç İşlemleri tarzında bir tablo benim ihtiyacım fazlasıyla görebilir diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi başka bir konu da açabilirim, buranın konu akışını bölmek istemem.
İlginiz için teşekkürler.

Ergün Bey,

Araç kayıtlarını yaptıktan sonra , araç İşlemleri tarzında bir tablo benim ihtiyacım fazlasıyla görebilir diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi başka bir konu da açabilirim, buranın konu akışını bölmek istemem.
İlginiz için teşekkürler.

Sayın haimow,
"Araç Kayıt Programı" ve benzeri istediğiniz bir konu başlığı vererek yeni konu açınız. açtığınız konunun linkini bana da bildiriniz. O konu altında yardımcı olmaya çalışayım.

Ergün bey teşekkür ederim.

Tarih girişi yaparken en çok kullandığımız format olan / işaretini kullanmamışsınız :)
Örnek 16/07/2013 gibi.
Mümkünse bunu formata ilave edelim, Çünkü ben tamamen bu işareti koyuyorum aralara.

Programı inceledim biraz yukarıda sözünü ettiğim format mevcutmuş zaten.

Yalnız araç kaydı silerken hata veriyor. kilitleniyor. Debug end Run-time error.

iyi Çalışmalar.
Hayırlı Ramazanlar.

Son düzenleme:
Ergün bey teşekkür ederim.

Tarih girişi yaparken en çok kullandığımız format olan / işaretini kullanmamışsınız :)
Örnek 16/07/2013 gibi.
Mümkünse bunu formata ilave edelim, Çünkü ben tamamen bu işareti koyuyorum aralara.

Programı inceledim biraz yukarıda sözünü ettiğim format mevcutmuş zaten.

Yalnız araç kaydı silerken hata veriyor. kilitleniyor. Debug end Run-time error.

iyi Çalışmalar.
Hayırlı Ramazanlar.
Sayın turanb,
Tarihi 16072013 yazarak daha hızlı ve pratik olabilirsiniz. Ancak ben yine de
16072013, 16 07 2013, 16.07.2013, 16,07,2013, 16/07/2013 gibi beş farklı şekilde yapmıştım.

silme problemini giderdim.

sıkıntı var dosyanda. Kendi kendine makro aktifleştirme hatsı veriyor?!

Ergün bey bravo tek kelime ile mükemmel olmuş benim işimle pek alakalı değil ama içinde vaydanılancak bilgi çok elinize sağlık

Ergün bey programa detaylar girdikçe daha bir ayrıcalıklı ve güzel oluyor.

Mesela sadece aralık sorgulamayı işaretlediğimizde görünüyor 2.sorgu alanları.

Bence exelde bir program ancak bu kadar yapılabilir. Eğer buna birde özel raporlama kısmıda eklersek her yönüyle içerdiği örnek bilgiler açısından da bu işi öğrenmek isteyenlere büyük kaynak olacaktır. Detaylar; özellikle tarih girme şekli, plakayı otomatik düzeltme v.s. gibi.

Sabit veri girişi ilave etmişsiniz. Bu programın excel tabanlı olduğunu tamamen unutacaz galiba :) Çünkü hiç excel sayfası açma gereği duymayacağız.

Emeğiniz ve özentiniz için tekrar tekrar teşekkürler. Allaha emanet olun.

Hayırlı ramazanlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri