• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araç kaydı ve sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba,

Programı açamadım, "Z" olan şifreyi girmeyi beceremedim,

Yardımcı olur musunuz ?

Teşekkür ederim.

Selam,
Dosyayı açıp makroları etkinleştirdikten hemen sonra karşınıza Model Şifre ekranı çıkacaktır. 30 sn. içinde doğru şifreyi girmeniz gerekmektedir. 9 tane yuvarlak buton göreceksiniz.1'den 9'a kadar sayı olduğunu farz ediniz;
1.yi mouse ile basılı tutup 2,3,5,7,8,9 üzerinde gezinin ve 9.da mouse bırakın. dosyanız açılacaktır. mouse ile basılı gezdiğiniz butonlar yeşil ve bağlantıları ise büyük Z harfini benzeyecek ve gri olacaktır.
Aşağıdali linkteki resme bakınız. linki açamaz iseniz söyleyiniz. farklı dosya yollayabilirim.
https://www.dropbox.com/s/wsu7xk8m05802bb/Model%20%C5%9Eifre-Z.png

Valla Ergün bey çok güzel olmuş. Elleriniz dert görmesin.

Hakikaten çok güzel program olacak.

Ergün bey araçverilerine 1 sütun daha ekleme imkanımız varmı. Bu talepler işleyiş mekanizmasının bir gereği olarak çıkıyor. Tutardan ziyede puan yazılacak bir sütun. Ehliyet Ceza Puanı için. Puanı Tutar yerine yazayım diyecem ama Formatlar uymaz. Eğer Mümkünse, yok herşeyi başa alıp uğraştıracaksa eklemeyelim. (Zaruri değil el ile de tutuluyor. Gönlünüz arzu ederse yaparsınız.)

Birde bir ricam var. Öncelik vermeniz istediğim bir konu var. Araçverilerindeki "Muayene Tarihi", "Eksoz Muayene Tarihi", "Sigorta Tarihi", "Kasko Tarihi" verilerinden yola çıkarak Muayene ve diğerlerine 10 günden az zamanı kalanları Ana Sayfaya Konusuna göre ayrı ayrı gösterecek şekilde ayarlayabilirmisiniz. Bunu yaptıktan sonra bütün verilerimi girerek yavaş yavaş kullanmaya başlamayı düşünüyorum. Çünkü muayene, sigorta v.s. bitiş günlerini takip etmek zor oluyor.
Bununla ilgili fikir vermesi açısında örnek şablon ekliyorum. Belki siz daha farklı daha güzel birşey düşünürsünüz. (bunu excel sayfasına değilde userform Ana Sayfamızın üzerine yapabilirmiyiz. Çünkü sürekli göz önünde olması gerekiyor.)

Birde unutmadan, "iş yaptıran firma" değil "iş yaptırılan firma" olacak. ;Ben kendiminkinde düzeltiyorum da sizdeki hep böyle kalıyor :)

Herşey için çok teşekkür ediyorum. Sabır ve heyecanla sizi takip etmeye devam.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selam,
Dosyayı açıp makroları etkinleştirdikten hemen sonra karşınıza Model Şifre ekranı çıkacaktır. 30 sn. içinde doğru şifreyi girmeniz gerekmektedir. 9 tane yuvarlak buton göreceksiniz.1'den 9'a kadar sayı olduğunu farz ediniz;
1.yi mouse ile basılı tutup 2,3,5,7,8,9 üzerinde gezinin ve 9.da mouse bırakın. dosyanız açılacaktır. mouse ile basılı gezdiğiniz butonlar yeşil ve bağlantıları ise büyük Z harfini benzeyecek ve gri olacaktır.
Aşağıdali linkteki resme bakınız. linki açamaz iseniz söyleyiniz. farklı dosya yollayabilirim.
https://www.dropbox.com/s/wsu7xk8m05802bb/Model%20%C5%9Eifre-Z.png

Merhaba,

Teşekkür ederim.

Merhaba
Sayın Ergün Güler
Güzel Bir Çalışma Elinize Sağlık

Selam Ergün bey,

İlgi ve alakanız için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Ana Sayfadaki takip formu benim verdiğim örnekten farklı ve güzel olmuş elinize sağlık. Birde Bölge kolonu ekleme şansımız varmıdır. Böyle yapınca kesin sinirleniyorsunuzdur eminim. Suç benim önceden belirtseydim hepsi bir arada çıkardı. Bölge gereksinimi nedeni muayenesi yaklaşan aracı görünce hangi bölgede olduğunu tekrar araştırma gereği olmasın diye. hangi bölge ise direk görür mail atarım diye düşündüm.

Bir sorum olacak ergün bey,

Araç sorgulama fonksiyonu çok güzel olmuş.Ön izleme ve yazdırma yapacağınızı yazmışsınız. Raporlama kısmı sadece buradaki listeleme şekline göre mi yapılacak? yoksa ayrıyetten raporlama formları mı hazırlayacağız?

Yeni Araç Kaydı ile ilgili rapor Ana Sayfaya yapıldı zaten. Bununla ilgili başka bir rapor yapmaya gerek yok. sadece il eklenebilirse :)

Allah ellerinize yüreğinize zihninize dert vermesin inşallah. Bu kadar zahmete katlanabilecek nadir insanlardan biri olduğunuzu düşünüyorum. Bunu yalakalık olsun diye yazmıyorum gerçekten gönlümden geçeni söylüyorum.

Sağlıcakla kalın.

Alternatif olması açısından her dosyamda kullandığım formları dosyanıza ekledim irdeleyin.

Dosya tarafımdan silinmiştir.

Halit bey elinize sağlık,

Sizin çalışmanızda güzel, detaylı gibi gözüküyor. Data yı seçtiğimde Datadaki veriler gelmiyor. Rapor konusunda standardın dışına çıkmamız gerekiyor. Sabit liste biçimindeki verileri süzerek değilde elimizdeki mevcut verilerden çapraz veriler elde edecek şekilde.

Mesela Sabit olacak şekilde birkaç rapor şablonu yapılmış sayfamız olsa. aynı userform değilde rapor oluşturmak için sadece kriter gireceğimiz bir userform açılsa userformda girdiğim bir kaç kriter aralığına göre şablondaki boşluklar dolsa ve rapor oluşsa. buradanda gerektiğinde yazdırabilsek nasıl olur.

uğraştığınız için tekrar teşekkürler halit bey.

Merhaba Ergün bey;
Çalışmanız fevkalade olmuş elleriniz dert görmesin yalnız bir sorun var sorgulama ve yeni kayıt ekranında yeni kayıt oluşturulamıyor konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim

Ergün Güler' Alıntı:
Merhaba,
Araç İşlemleri Formu mu yoksa Yeni Araç kaydı formunu mu kastediyorsunuz?
Yeni Araç kaydı formuna yeni kayıt özelliği daha eklemedim.
Araç İşlemleri Formunda ise boş TextBox'larda sayı hatası veriyor. Çalışma-8'de bu sorunu düzeltelteceğim.
Yazışmaları özelden değil konu üzerinden devam edelim. Adı üzerinde Özelden özel görüşmeler içindir.

Ergün bey 8. çalışma için teşekkürler.

bu çalışmada Dikkatimi çekenler;

-Araç Kaydı işlemlerine tarih girilemiyor.
-Araç Kayıt işlemlerinde TAB tuşuna basınca kutucuklara sırayla atlamıyor.

Allah kolaylık versin. İyi çalışmalar.

Ergün bey 8. çalışma için teşekkürler.

bu çalışmada Dikkatimi çekenler;

-Araç Kaydı işlemlerine tarih girilemiyor.
-Araç Kayıt işlemlerinde TAB tuşuna basınca kutucuklara sırayla atlamıyor.

Allah kolaylık versin. İyi çalışmalar.

"ARAÇ İŞLEMLERİ" formundaki kayıt bölümünde tarih girilebiliyor. TAB tuşu normal çalışıyor.

"YENİ ARAÇ KAYIT" formu ise henüz hazır değil.

Hangisini kastediyorsunuz?

"ARAÇ İŞLEMLERİ" formundaki kayıt bölümünde tarih girilebiliyor. TAB tuşu normal çalışıyor.

"YENİ ARAÇ KAYIT" formu ise henüz hazır değil.

Hangisini kastediyorsunuz?

YENİ ARAÇ KAYIT formunu kastediyordum cevabını yazmışsınız.

Ergün bey birde Ana Sayfadaki "ARAÇ TARİH KONTROLÜ" nde Genel Listeleme yaparken "Göreve Çıkış Tarihi" ve "Görevden Ayrılma tarihi"ni dikkate almasa olur mu.

Birde "sabitveri" sayfasında "İŞLEM CİNSİ" sütununun altına EHLİYET SORGULAMA yıda ekleyebilir misiniz. Bendeki kopyaya ekliyorumda sizde eklenmemiş olarak kalıyor. Daha sonra raporlamalarda lazım olur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

Ergün bey birde Ana Sayfadaki "ARAÇ TARİH KONTROLÜ" nde Genel Listeleme yaparken "Göreve Çıkış Tarihi" ve "Görevden Ayrılma tarihi"ni dikkate almasa olur mu.

Birde "sabitveri" sayfasında "İŞLEM CİNSİ" sütununun altına EHLİYET SORGULAMA yıda ekleyebilir misiniz. Bendeki kopyaya ekliyorumda sizde eklenmemiş olarak kalıyor. Daha sonra raporlamalarda lazım olur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

Selam,
Çoktandır ilgilenemiyorum. En kısa sürede ilgileneceğim.
* Yukarıda bahsettiğiniz "Göreve Çıkış Tarihi" ve "Görevden Ayrılma tarihi" kontrol edilmesini devre dışı bırakacağım.
* "İŞLEM CİNSİ" sütununun altına "EHLİYET"i ekledim. Program bittikten sonra siz ekleyip-çıkarabileceksiniz. Bunların hepsi kontrollü olacak. KUllanışmış işlem cinslerini silmek zorlaşacak.
* Bir kaç yapılması gereken daha var. Onları da halledettikten sonra, siz bana asıl dosyanızı yollayacaksınız. Ben sizin gerçek verilerinizi kontrol ettikten sonra yeni programa 1 kez uyarlayıp size göndereceğim. Ama şimdi değil ben isteyince. Bunu şunun içm yapıyorum. Asıl dosyanızdaki bazı "tarihler" metin olabilir, bazı sayılar metin olabilir. Bunlarda program doğru çalışmaz. Hata da vermez. Farkına varamayız. PLAKA verilerindeki plaka ile, DATA'daki plakalar tam uyuşmayabilir. mesela 34 dıt 123-34 DIT 123, 34 ABC123-34 ABC 123 gibi.
Programdan önce girmiş veriler düzeltildikten sonra, program kullanım esnasında veri giriş hataları giderileceğinden artık sorun yaşamayacaksınız. Hep aynı formatta veri girilecek.

Teşekkür ederim Ergün bey.

Valla ne yalan söyleyim hergün iki üç defa bakıyorum yeni çalışma varmı diye.

İşlerinize engel olmasın da ne zaman yaparsanız yapın sabırla beklerim.

Program şu ana kadar çok güzel oldu. Raporlama da istediğim gibi olursa yemede yanında yat.

Ellerinize emeğinize sağlık Ergün bey.

Kalın Sağlıcakla....

Teşekkür ederim Ergün bey.

Valla ne yalan söyleyim hergün iki üç defa bakıyorum yeni çalışma varmı diye.

İşlerinize engel olmasın da ne zaman yaparsanız yapın sabırla beklerim.

Program şu ana kadar çok güzel oldu. Raporlama da istediğim gibi olursa yemede yanında yat.

Ellerinize emeğinize sağlık Ergün bey.

Kalın Sağlıcakla....
Raporlama'dan kastınız nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri