• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arabul

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
kitap içerisindede açıkladım burdanda yazıyım. formülle yapılabilirse daha çok memnun olurum.
sayfa 2nin "a" sutunundaki veriyi sayfa 1 "aa" sütununda arayıp bulduğu tablonun "d" sütunundaki toplam hücresine karşılık gelen "e" sütunundaki rakamı bu hücreye yazdırmasını istiyorum ve tabi aynı işlemi alttaki sutunlarada uygulayacak

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA("TOPLAM";DOLAYLI("Sayfa1!D"&KAÇINCI(A1;Sayfa1!AA:AA;0)&":E65536");2;0)

Sn. AYHAN
Malesef olmadı yok hatası veriyor.
Sorunu daha açıklayıcı olarak yazmaya çalışıyım.
Şimdi işlemin sayfa 2 nin "f1" hücresinde yapıldığını varsayarsak "a1" hücresindeki değeri sayfa 1 in "a" sütununda arayacak ve bulduğu hücrenin 29 satır altında "d" sütununda "toplam" yazmakta bunun yanındaki "e" sütunundaki hücredeki değeri "f1" hücresine yazacak tabi bunu tüm "f" sutunu için yapacak.

Selamlar,

Bir önceki mesajınızı incelermisiniz. Siz "AA" sütunu yazmışsınız. Bende cevabımı bu yönde verdim. Sizler bizleri açıklamalarınızla yönlendiriyorsunuz. Eğer hatalı açıklama yaparsanız verdiğimiz yanıtlarda size çözüm olmaz.

Formüldeki "AA" harflerini "A" olarak değiştirip deneyiniz.

Sn AYHAN çok teşekkür ederim.
Haklısınız yanlış yazmışım düzeltmeyi yapınca çalıştı. Kusura bakmayın.
Saygılar.....

Korhan AYHAN Bey,
Excel kutucuğa ileri bir tarih yazdığımda o tarih geldiğinde kutucuk hücre rengi değişmesi ve hücrenin solunda bulunan bütün satır hücrelerini belirlediğim kişilere e-mail atılmasının sağlaması konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

selamlar.

Konuyla alakalı olduğu için yeni bir soru yerine burdan soruyum.
İlgilenecek arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.
DÜŞEYARA fomülünde bulduğu sonucu hücreye değer olarak atıyor. bense bulduğu hücredeki formül sonucunu değilde hücre içeriğini görmek istiyorum. örnek dosya ekledim orda daha açıklayıcı olarak anlatmaya çalıştım.
makro yada formül ile yapılması fark etmez her ikiside olabilir.

Ekli dosyalar

Konuyla alakalı olduğu için yeni bir soru yerine burdan soruyum.
İlgilenecek arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.
DÜŞEYARA fomülünde bulduğu sonucu hücreye değer olarak atıyor. bense bulduğu hücredeki formül sonucunu değilde hücre içeriğini görmek istiyorum. örnek dosya ekledim orda daha açıklayıcı olarak anlatmaya çalıştım.
makro yada formül ile yapılması fark etmez her ikiside olabilir.

Konu hakkında fikri olan yokmudur. İstediğim şey olmayacak birşeymidir.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu boş bir modüle ekleyin.

Kod:
Option Explicit

Function EFORMÜL(Hücre As Range)
    Application.Volatile True
    EFORMÜL = Hücre.FormulaLocal
End Function

Daha sonra D1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EFORMÜL(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(E1;A:A;0);2)))

Sn. Ayhan işlem doğru işime yaradı fakat bunu makrolaştırıp "d" sütununda istediğim hücrede kullanmak için alttaki şekilde bir makro haline getirip birde farklı kaydet ekledim. bu işlem sonucunda bulunduğu hücreye farklı kaydet diyip sadece değerleri dediğim zaman işlemi doğru olarak yapıyor ama ekranda sonucu "=4+5+6" gibi gösteriyor. bense hücre içeriği bu şekkilde kalsada ekranda işlemin sonucunu "15" olarak görmek istiyorum.
Bunun için alttaki makroya ne eklemem gerekir?
İlginize tekrar teşekkür ederim.
Sub Makro1()
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=EFORMÜL(INDIRECT(ADDRESS(MATCH(RC[1],C[-3],0),2)))"
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Geri