• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

arabul

Excel Vers. ve Dili
2003
Exceli veritabanı olarak kullanmak istiyorum ama bunu tam olarak nasıl yapacağımı bulamadım.

Ekte bir dosya var. "Veritabanı" isimli sayfada atyarışı sonuçları var.

"Liste" isimli sayfada bir at listesi yaptım.

Makro kullanarak "Liste" isimli sayfada isimleri yazılı olan atların "Veritabanı" isimli sayfadan yarışları bulunup "Sonuc" isimli sayfaya yazılmasını istiyorum. ("Sonuç" isimli sayfada istediğim sonuç var)

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bayanların da at yarışı ile ilgilendiğini pek sanmıyordum ... :mrgreen:

Dosyanız ektedir,

.

Ekli dosyalar

Polemik konusu olmaması için yazdıklarımı sildim...

Bence bunlar yarış atlarının adlarıdır.

Veya bayanlar da güreşlere ilgi duyabilir...:mrgreen:

.

Bunun bir nicki daha var pehlivan01.

O zaman güreşçiler de at yarışları ile ilgileniyor, demektir.:mrgreen:

.

Olaya iyimser taraftan bakarsak, pehlivan01 belki sayın hulya42'nin eşidir.

Diğer taraftan bakarsak, çabuk cevap almak için bayan nick'i seçmiş olduğunu düşünebiliriz... :mrgreen:

Bayanların da at yarışı ile ilgilendiğini pek sanmıyordum ... :mrgreen:

Dosyanız ektedir,

.

Teşekkür ederim yardımınız için. Pehlivan01 ile aynı işyerinde çalışıyoruz, arkadaşımdır kendisi. Atyarışlarıyla yeni ilgilenmeye başladım. Atyarışlarıyla ilgili program yapıp satıp zengin olacağım :)

Bence programı yapıp da satarak zengin olmanız çok zor...

Belki program sayesinde yarış sonucunu bilebilirseniz, o zaman başka.... :mrgreen:

.

Haluk bey;

Yazdığınız kodları inceliyorum, istediğimi yapıyor o kodlar ama anlayamadım sistemi. Biraz anlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Haluk bey;

Liste isimli sayfaya koymuş olduğumuz "Sonuçları Hazırla" butonunu nasıl kaldırabilirim? Yardım eder misiniz_?

1) Çalışma sayfasının en üstünde File - Edit - View ...... Help şeklinde yer alan menülerin yanında boş bir yere sağ klik yapın, çıkan menüde Control Toolbox'ı işaretleyin.

2) Şimdi bu menüyü isterseniz, çalışma sayfasının üstündeki standart menülerin altında bir yere taşıyın, orda kalsın.

3) Bu menüde Gönye-cetvel-kalem işaretlerini içeren bir düğme var (Design mode), bunu tıklayarak design mod'a geçin. (Birinci sıradaki yeşil üçgen gibi olan)

4) Daha sonra sayfa üzerindeki bahsettiğiniz butonu tıklayarak seçin. Daha sonra, klavyede Delete tuşuna basıp, butonu silin.

.

Sn. Haluk bey;

Tarif ettiğiniz şekilde yapıp butonu kaldırmayı başardım, teşekkür ederim.

Merhaba;

2 sorunum var:

1-) Listeye yazdığım atlardan birinin (SPEEDSSON) "Veritabanı" isimli sayfamda hiç yarışı yok. Bu yüzden program çalışırken bu ata gelince duruyor alttaki atla devam etmiyor.

2-) Program "ATIN ADI" sütununa göre veritabanından okuma yapıyor, aynı zamanda "CİNS" sutununuda gözönünde bulundurması gerekiyor, bunu koda nasıl ekleriz?

Dosyam ektedir... tşk...

Ekli dosyalar

Merhaba;

İstediğiniz revizyonları içeren dosya ektedir....

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn. Haluk bey;

Affınıza sığınarak size bir soru daha sormak istiyorum. Bu yaptığımız programda "Veritabanı" isimli sayfa excel dosyamızın içinde biliyorsunuz. Gerçekte bu ayrı bir excel dosyasının içinde. Daha doğrusu birden fazla excel dosyası var. Toplam 5 dosyada 271901 satır kayıt var.

Ben bunu harddiskimde yer gösterek okuttum aşağıdaki şekilde;
KapDosya = "C:\SONUCLAR\SONUC1.xls"

Yani KapDosya'yı harddiskimdeki bir dosyaya tanımladım. Sorun şuki dosya 1 tane değil 5 tane.

KapDosya1 = "C:\SONUCLAR\SONUC1.xls"
KapDosya2 = "C:\SONUCLAR\SONUC2.xls"
KapDosya3 = "C:\SONUCLAR\SONUC2.xls"
KapDosya4 = "C:\SONUCLAR\SONUC4.xls"
KapDosya5 = "C:\SONUCLAR\SONUC5.xls"

Yazdığınız kodu bu dosyaların hepsine ayrı ayrı uygulayıp, sonuçları birbirine ekleyebilirim. Bu bir yöntem ama tek kodla bunu yapabilirmiyiz onu sormak istiyorum.

Teşekkür ederim...

Tüm dosyalarda sayfa isimleri ve yapılar aynı ise, hazırlanacak bir For-Next döngüsü ile yapılabilir.

.

Hocam dediğinizi yaptık oldu. Ancak çok yavaş çalışıyor. Başka bir yolu varmıdır bunun? Bahsettiğim 5 dosyayı excel olarak birleştiremiyoruz 65536 satır sınırı yüzünden. Bunları axcess'e "bir vba kodu yardımıyla" aktarabilirmiyiz? sonrada bu yazdığınız excel dosyasından okuyan kodu (AtBul-R2.xls programında kullandığımız kodu) axcess'ten okuyacak şekilde yapabilir miyiz? tşk...

Geri