• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

(ara) formülü hakkında

Katılım
9 Eylül 2004
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
=EÐER(YADA(B7>0);ARA(B7;OKLİSTE);"")
sayfa1 de a1 hücresine rakam, b1 hücresine isim yazarak liste oluşturdum.bu listeyi bloklayarak "okliste" adını verdim. sayfa 2 de b1 hücresine yukarıdaki formülü girdim a1 e yazdığım rakam karşılığı olan isim b1 e otomatik geldi. buraya kadar sorun yok.
sayfa1 de a1 hücresine diyelim sırasıyla 1,2,4,5,6,8,10 rakamlarını ve b1 e de rakamların karşılığı olan isimleri de yazdım. sayfa2 de a1 hücresine 3 rakamını girdiğim zaman 2 nolu isim görüntüleniyor,7 rakamını girdiğimde 6 nolu isim görütüleniyor veya 95 rakamını girdiğimde 10 rakamının karşılığı olan isim görüntüleniyor. yani listede olmayan rakamın bir altındaki isim görüntüleniyor.
biraz uzun oldu ama bu sorun nasıl halledilebilir?
 
Düşeyara formülü ile bu sorunu çözebilirsiniz,fakat değer bulamadığında bu sefer hata mesajı verecektir. Aşağıdaki formülü deneyin.

=EÐER(B7>0;DÜÞEYARA(B7;OKLİSTE;2;0);"")
 
Yukarıdaki formülü biraz daha geliştirelim. Yani değer bulamazsa uyarı yapsın bu durumda formülü aşağıdaki şekilde düzenleyebiliriz.

=EÐER(B7>0;EÐER(EHATALIYSA(DÜÞEYARA(B7;OKLİSTE;2;0))=DOÐRU;"DEÐER BULUNAMADI";DÜÞEYARA(B7;OKLİSTE;2;0));"")


NOT:YADA(B7>0) işlevinde tek karşılaştırma olduğundan YADA kullanmaya gerek yoktur sadece B7>0 yazılması yeterlidir. Eğer iki karşılaştırma söz konusu ise YADA kullanabilirsiniz. Ã?r: YADA(B7>0;B7<10) gibi
 
SELAM
DİYELİM Kİ A1 HÜCRESİNE 1DEN 10A KADAR HERHANGİ BİR SAYI GİRSEM KARÞISINDAKİ A2 HÜCRESİNE O RAKAMA BAÐLADIÐIM CÜMLE NASIL GELİR. YANİ BİR HÜCREYE 10 ADET SEÇENEÃİ NASIL YERLERÞTİREBİLİRİM
 
Merhaba;

Düşeyara - (VLOOUP) formulünü kullanabilirsiniz.

Ã?rneğin metinleri H2:H12 aralığına yazdıktan sonra, istediğiniz hücreye aşağıdaki formulü yazın.

=VLOOKUP(A2;A$2:H$12;8;0)

Metinlerin sayısı daha fazlaysa H sütununda alttaki hücrelere doğru devam edip, yukarıdaki formülü de buna göre değiştirirsiniz.
 
Aşağıdaki formülü deneyin. A1 hücresine yazdığınız değere göre çalışır.

=DÜÞEYARA(A1;A2:B12;2;0)


edit:Sn Raider'in cevabını görmemiştim.
 
ARKADAÞLAR HEPİNİZE ÇOK TEÞEKKÜR EDERİM SİZ OLMASANIZ BEN İÞİN İÇİNDEN ASLA ÇIKAMAZDIM. :D İLİM PAYLAÞILDIÐI SÜRECE DEÐER KAZANIR VE YARARLI OLUR. BU SİTEYİ KURANLARA VE EMEÃİ GEÇEN HERKESE BAÞARILARININ DEVAMINI DİLERİM. :hey:
 
matriste satır sütun işlemleri

Merhaba,
Ekteki gibi bir xl oluşturdum. Amacım, Q ve R sütununa örneğin "a" için 1 değerine karşılık gelen değerleri yazmak (2 ve 12 gibi), "b"için 5 yazmak gibi.
Bu matriste bunu nasıl yazabilirim?
 

Ekli dosyalar

teşekkürler....
 
Geri
Üst