• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ara-Bul-Topla ve gönder

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Selamlar.
Benim eklediğim dosyada da açıklamış olduğum üzere 2 sayfadan oluşan bir hata raporum var.Bu rapora "arka" isimli sayfada günlük hata verileri girilmekte.

"Zayiat rp" sayfasında ise bu hata toplamları gösterilmekte.

Benim yapmak istediğim "arka" isimli sayfada "J" sütunundaki hata çeşitlerinin hata çeşidine göre gruplandırılıp toplanması ve "zayiat rp" sayfasındaki "C" sütununda yer alan yerlerine tek tek gitmesi.

Bu mümkün olur mu acaba?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar.
Benim eklediğim dosyada da açıklamış olduğum üzere 2 sayfadan oluşan bir hata raporum var.Bu rapora "arka" isimli sayfada günlük hata verileri girilmekte.

"Zayiat rp" sayfasında ise bu hata toplamları gösterilmekte.

Benim yapmak istediğim "arka" isimli sayfada "J" sütunundaki hata çeşitlerinin hata çeşidine göre gruplandırılıp toplanması ve "zayiat rp" sayfasındaki "C" sütununda yer alan yerlerine tek tek gitmesi.

Bu mümkün olur mu acaba?
Teşekkürler.

merhaba
istediğinizi formül ile çözmeye çalıştım
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Valla Sayın Hocam çok hızlısınız daha 5 dakika oldu konuyu ekleyeli hemen çözdünüz bile.
Çok çok teşekkürler.Allah razı olsun.Makro ile de çözüm varsa eğer onuda kullanabilirim.

Tekrar teşekkürler Sayın Hocam.

Valla Sayın Hocam çok hızlısınız daha 5 dakika oldu konuyu ekleyeli hemen çözdünüz bile.
Çok çok teşekkürler.Allah razı olsun.Makro ile de çözüm varsa eğer onuda kullanabilirim.

Tekrar teşekkürler Sayın Hocam.

syn : plasser öncelikle şunu söyliyeyim ben elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyprum makro konusuna gelince bir fikrim yok. ama dosya çok ağır çalışır makro ile diye düşünüyorum.
rica ederim
kolay gelsin :)

Sayın Hocam bir hata farkettimde "zayiat raporu" sayfasında "B16" hücresinde "klima hatası" kısmı var orada formül çalışmıyor.Ben diğer formülü kopyala yapıştır yaptım ama yine çalışmadı.Bi zahmet bakarsanız eğer.

Sayın Hocam bir hata farkettimde "zayiat raporu" sayfasında "B16" hücresinde "klima hatası" kısmı var orada formül çalışmıyor.Ben diğer formülü kopyala yapıştır yaptım ama yine çalışmadı.Bi zahmet bakarsanız eğer.

nerede hata var anlamadım ama isterseniz izah edin veya hatalı dosyayı gönderin bakayım. olmaz mı_? bence çalışıyor çünkü. senin oraya yazdığın bütün rakamları formül ile çıkarttım.
syn : plasser eğer ki kırıcı bir şey yazdıysam özür dilerim.

Sayın Hocam kızmak ne haddimize.Bizim Hocalarımıza kırılmak darılmak gibi bir hatamız olmaz. Ben anlatamadım sanırım hatayı.
şimdi sizin yüklemiş olduğunuz dosyada "zayiat Rp." sayfasında 'KLİMA HATASI' yazan "B16" nın karşısındaki "C16" hücresinde şöyle bir formül var " =EĞERSAY(ARKA!F:F;"TOPLAM SAKAT") " ve bu formül sonucu "3 " olarak gösteriyor.Ve değişmiyor.Diğer hücrelerde ise farklı formüller var.Ben onlarıda kopyalayıp denedim olmuyor.
Şimdi mesajı yazarken tekrar denedim ve formülü şöyle yapınca oldu" =ETOPLA(ARKA!$J$8:$J$65536;"KLİMA";ARKA!$I$8:$I$65536)".

Sayın Hocam saygılarımı sunarım.Çok çok teşekkürler.Allah Razı olsun sizden.

şimdi şöyle söyliyeyim sana
eğersay formülü f sutundaki toplam sakatları arıyor eğer ki siz alt kısma bir tane daha toplam sakat diye yer acarsanız aynı şekilde formül sonucu 4 olarak değişecektir. diğer sorunuza gelince " çift tırnak içerisine" yazdığınız o verileri sayar benim yazdığım formülde ise örneğin bir tanesinde alıntı yaptım ;'zayiat rp.'!B20; böyle bir şey yazılı buda hücredeki değeri aynı olanın toplamını bulur ve yazar. dilerseniz dosyada işaretleyip göndereyim bunların hepsini.
yani sizin yaptığınız da doğru çift tırnak içerine yazdığınızı ben hücreye yazıyorum ve kendisi otomatik o kritere göre toplam alıyor.

rica ederim
kolay gelsin :)

Geri