• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ara,Bul, Süz_TextBox ve Listbox

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Ekteki dosyamda
İlk userformun hemen üstüne 1 adet textbox koydum.
Amacım bu textbox’a girdiğim bilgiyi, listbox’taki tüm veriler içinde arasın ve bulduğu değerlere ait satırları bana göstersin.
Ben de bu satırlar içerisinden seçtiğim bir satıra çift tıklayarak ilgili kutucuklara bu satırdaki değerleri göndereyim..
Örn: Ben “Efes” yazarsam , “A” sütunundabu değeri bulacak ve “A” sütununda "Efes" olan tüm satırları gösterecek, yada ne bileyim “66” yazarsam “D” sütununda "66" yazan tüm satırları gösterecek
Sonra ben süzülen bu satırlardan bir tanesini seçip çift tıkladıktan sonra ilgili değerler hemen üstteki textbox’lara yerleşecek
Bunu bir türlü yapamadım, incelemediğim örnek girmediğim sayfa kalmadı

İkinci Userform’da ise aynı yöntemi kullanıp değerleri üstteki textboxlara ve combobox’lara getirmem gerekiyor,üstteki sorunu aşamadığım için dolayısıyla bunu da aşamadım.
Ayrıca ikinci Userformda kullanıcıya , bilgiler ile ilgili değişiklik yaptırmam gerekiyor.Bunu da şöyle yaptırmak istiyorum;

Kullanıcı listbox’ta bir satıra tıklayıp kutucuklara değerleri girdikten sonra “Değiştir” butonuna basacak ve o satırdaki bilgiler yenileri ile değiştirilecek.
Örn;Diyelim ki 11nci satırı seçtiniz ve bilgileri değiştirmek istiyorsunuz. Satır seçili iken yukarıdaki Textbox ve Combobox'lara olması gereken yeni değerleri giriyorsunuz ve "DEĞİŞTİR" butonuna basıyorsunuz ve kutucuklardaki değerler satırdaki değerlerin üzerine yazılıyor

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Forumda örnekler var. Lütfen arama yapınız.

Korhan bey,
Burası dahil makro çözümleri ile ilgili diğer sitelerden tam 42 adet dosya indirdim..3 gündür çözmeye çalışıyorum, en azından nasıl yapılacağının mantığını anlatın..kafam durdu..Ben kodlara bakıyorum,kodlar bana bakıyor..
Dosyamı incelerseniz bayağı bir yere kadar geldim..hatta bitti bile,sadece kullanıcının ulaşması gereken değeri bulabilmesini kolaylaştırmak istiyorum

Gerçekten yardıma ihtiyacım var
Saygılarımla

Aşağıdaki linkte güzel bir örnek var. Kendi çalışmanıza uyarlarsınız.

Listbox Nesnesinde Filtreleme

Bu linkte yetersiz gelirse forumda textbox+listbox ifadesi ile arama yapınız. Karşınıza onlarca konu çıkacaktır.

Geri