• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ara bul getir

Değerli arkadaşlarım,
yardımcı olabilirseniz çok güzel bi çalışmam birmiş olacak.

Sayın Korhan,
Bir sorum daha olacaktı. Veri sayfasınca c5 ile beraber c6 ya da 1 yazsam ikisi beraber çalışabilir mi? bunun için nasıl bi değişiklik yapmam gerekiyor. bilgi amaçlı soruyorum. gerekli oalbilir de..

Şimdiden teşekkürler

Merhaba
Korhan beyin kodlarından
Range("C2:D10") = ""
Pasif yaparsanız sanırım istediğiniz olacak
Fakat her veri girişinden önce verileri temizlemeniz gerekirse buna çözüm bulmanız gerekecektir

Sayın Numan Bey,
Bilgi için çok teşekkür ediyorum. (nasıl pasif yağpabilirim yardımcı olabilir misiniz) Bir diğer sorum daha vardı. Veri sayfasında bulunan Kayseri birden fazla ise bunların karşısına da 1 yazmasını istiyorum. Mevcut düzenekte ilk Kayserinin karşısına ve isteğim şarta uyan illerin karşısına 1 geliyor. İkinci kayseri'nin karşısına gelmiyor. bunu nasıl yapabiliriz. Benim için çok önemli. Teşekkürler.

Sayın Numan Bey,
Bilgi için çok teşekkür ediyorum. (nasıl pasif yağpabilirim yardımcı olabilir misiniz) Bir diğer sorum daha vardı. Veri sayfasında bulunan Kayseri birden fazla ise bunların karşısına da 1 yazmasını istiyorum. Mevcut düzenekte ilk Kayserinin karşısına ve isteğim şarta uyan illerin karşısına 1 geliyor. İkinci kayseri'nin karşısına gelmiyor. bunu nasıl yapabiliriz. Benim için çok önemli. Teşekkürler.

Sayın Korhan Hocamın kodlarını şu şekilde denermisiniz
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Bul_1 As Range, Bul_2 As Range, X As Byte, Veri As Variant

On Error GoTo Son

If Intersect(Target, Range("C5:C25")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = 1 Then
Application.EnableEvents = False
Veri = Target
'Range("C2:D25") = ""
Target = Veri
Application.EnableEvents = True
Set Bul_1 = Sheets("data").Range("C:C").Find(Target.Offset(0, -1))
If Not Bul_1 Is Nothing Then
For X = 5 To 25
If Sheets("data").Cells(Bul_1.Row, X) <> "" Then
Set Bul_2 = Range("B:B").Find(Sheets("data").Cells(Bul_1.Row, X))
If Not Bul_2 Is Nothing Then
Bul_2.Offset(0, 2) = 1
End If
End If
Next
End If
End If
Son:
Set Bul_1 = Nothing
Set Bul_2 = Nothing
Application.EnableEvents = True
End Sub

ikinci sorunuzu anlayamadım

Sayın Nunman, yaptığınız değişiklik çalışıyor. çok teşekkür ederim..

Resimdeki örneğe bakabilirseniz. bunu da yapmaya çalışıyorum. bu çok daha önemli. yapamazsam hiç bir işe yaramayacak. Sorum şu, (uzun tablonun özetidir) illerden birden fazla olacağı için, örnek üzerinden gidersem. Kayseriye 1 yazdığımda sarı yerde ilgili yere 1 yazıyor. hiç bir sorun yok. fakat il satırında kayseri birden fazla olduğu için diğer kayserilerin karşısına 1 yazmamaktadır. bunun için nasıl bir değişiklik yapmamız gerekiyor.

çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• örn3.JPG
    örn3.JPG
    10.9 KB · Görüntüleme: 10
Sayın Nunman, yaptığınız değişiklik çalışıyor. çok teşekkür ederim..

Resimdeki örneğe bakabilirseniz. bunu da yapmaya çalışıyorum. bu çok daha önemli. yapamazsam hiç bir işe yaramayacak. Sorum şu, (uzun tablonun özetidir) illerden birden fazla olacağı için, örnek üzerinden gidersem. Kayseriye 1 yazdığımda sarı yerde ilgili yere 1 yazıyor. hiç bir sorun yok. fakat il satırında kayseri birden fazla olduğu için diğer kayserilerin karşısına 1 yazmamaktadır. bunun için nasıl bir değişiklik yapmamız gerekiyor.

çok teşekkürler.

Üzgünüm
Beni zorlayacak bir konu
Ayrıca bir hafta işlerim dolayısıyla il dışına çıkıyorum
Bu yüzden ilgilenemeyeceğim malesef
Bu işin uzmanları eminim ilgileneceklerdir
iyi çalışmalar

Sayın Numan Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım uzmanlarımız yardımcı olur.

Sayın aradaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?

yardımlarınızı bekliyorum
saygılarımla

Arkadaşlar konu günceldir.

Geri