• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ara bul getir formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zerali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dosyatc'den upload edersen, benim gibi altın üye olmayan insanlar da sana yardımcı olabilir.

Son düzenleme:
Dosyanız ekte.

Uyarı:
Sarı zeminli hücreler formüllerde kullanılmaktadır. Silmeyiniz.

Ekli dosyalar

Bir kişinin 2'den fazla derse dahil olması halinde 2'nciden sonrakileri görüntüleyemezsiniz. Onun için ya ilave hücreye (verinin getirileceği) ihtiyaç var ya da bir hücrede iki veya daha fazla ders bilgisini birleştirerek getirmek gerekir.

ömer.baran hocam çok teşekkürler.şimdilik öğretmen olmadığından 2 kurs var ama ilerde belkide bir öğrenci 3 yada 4 kursa gitmek isteyebilecek.veri getirme işini nasıl yapabilirim.kurs sayısı artarsa ing7,mat.8 gibi formülü değiştirmem gerekirse nasıl bir formül yazmak gerekir.Şimdiden teşekkürler

Gönderdiğim belgedeki yardımcı sütunlardaki (esasında öğrencinin ders bilgileri orada sorgulanıyor -sarı zeminli hücreler-) formüllere bakarak yeni dersler için de orada sorgulamaları yapabilirsiniz.
Oradaki formüllerin mantığı şu Öğrenci adı hangi sayfada varsa onun adı çağrılıyor ( O sütununda), ardından P sütununda da bunlara sıra numarası veriliyor. M18'de sıra numarası 1 olan, N18 'de ise sıra numarası 2 olan çağrılıyor. Mantık böyle çalışıyor. Formüllerin çalışması için sayfa isimleri ile I3-I12 arasındaki ders isimlerinin birebir aynı olması lazım (BU ÖNEMLİ).

3'üncü, 4'üncü ders bilgisini görüntülemek için belgenizdeki "Kurs Adı 1" ve "Kurs Adı 2" gibi yeni hücreler kullanmanız gerekecektir. Ya da bir hücrede iki kurs isminin birleştirilerek çağrılması da mümkün.
İhtiyaç olduğunda tekrar sorarsanız yardımcı olurum.

herşeyi karıştırdım dosyayı ekliyorum
ömer hocam takıldık kurs3 ve kurs4 ü yapacağım diye diğer bölümler de bozuldu

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
süper bir çalışma. syn ömer ve zerali teşekkürler.

güzel bir çalışma ellerinize sağlık.

erdenek hocam teşekkürler de tam olmadı eksikleri var

Lazım olacağını düşünerek gündüz hazırlamıştım zaten 4 kurs seçeneğine göre.
Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Aslında DOLAYLI yerine İNDİS formülünün kullanılması daha doğru ve esneklik kazandırıcı idi ama İNDİS formülünde hep takılıyorum o yüzden etrafından dolaşarak çözüm üretmiştim.

ömer.baran hocam çoook teşekkürler.tam istediğim gibi olmuş

Geri